ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ

ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ

Το δήθεν πάγωμα της διαδικασίας αδειοδότησης των κολεγίων δεν αναιρεί σε τίποτα τις δεδομένες προθέσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει αποφασιστικά σε νομοθετική ρύθμιση που θα ενσωματώνει στην ελληνική νομοθεσία την κοινοτική οδηγία που επιτρέπει τη λειτουργία ιδιωτικών ψευτοπανεπιστημίων.

Το τι προτείνει το ΠΑΣΟΚ για την παιδεία είναι γνωστό: έχει συναποφασίσει και συμφωνήσει με όλες τις αντιδραστικές αλλαγές των τελευταίων δεκαετιών. Επιδιώκει την παραγωγή φτηνού εργατικού δυναμικού που θα δουλεύει χωρίς δικαιώματα, αντιμετωπίζει την παιδεία ως πεδίο από το οποίο το κεφάλαιο μπορεί να αντλήσει κέρδη, είναι υπέρμαχος της παρέμβασης των επιχειρήσεων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Στους φοιτητές και τους σπουδαστές δεν πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός. Τώρα είναι η ώρα να οργανώσουν την πάλη τους, να μαζικοποιήσουν τις επιτροπές αγώνα σε κάθε σχολή, να πρωτοστατήσουν για τη διεξαγωγή γενικών συνελεύσεων. Είναι η ώρα της σύγκρουσης με την πολιτική των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΕΕ, της δράσης στο πλευρό του ταξικού εργατικού κινήματος.

Καλούμε όλους τους φοιτητές και τους σπουδαστές να στείλουν ηχηρό μήνυμα με συλλαλητήρια σε κάθε πόλη στις 10 Δεκέμβρη.

Comments are closed.