ΠΛΑΙΣΙΟ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ
ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ

Σα να μην έφτανε το χαράτσι που τόσα χρόνια μας επιβάλουν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ ΝΔ, σαν να μην φτάνει η οικονομική κρίση που μας έχει γονατίσει, τα επιτελεία της νέας κυβέρνησης μας διαβεβαιώνουν ότι οι εργατικές λαϊκές οικογένειες θα βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην άδεια τσέπη!

Τα αντιλαϊκά μετρά που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι δυναμίτης για το εισόδημα της λαϊκής οικογένειας! Νέοι φόροι, πάγωμα των μισθών, χιλιάδες απολύσεις, ελαστική απασχόληση και όλα αυτά ντυμένα με κοινωνικούς διάλογους όπως αυτός για το ασφαλιστικό, που θέλουν να πείσουν τον κόσμο να χάσει κι άλλα στη λογική των μονόδρομων της ΕΕ, για χάρη της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Στην παιδεία η εικόνα είναι αντίστοιχη, οι εταιρίες αλωνίζουν μέσα στις σχόλες. Τα ιδρύματα λόγω της υποχρηματοδότησης βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, στις περισσότερες σχόλες δεν έχουν δοθεί συγγράμματα, αναγκαζόμαστε να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να αγοράσουμε βιβλία, υλικά για εργασίες, εξοπλισμό για τα εργαστήρια.

Η νέα κυβέρνηση έρχεται να συμπληρώσει αυτή την κατάσταση με τον «ευέλικτο» νόμο πλαίσιο, συμπλήρωμα του παλιού και η ενσωμάτωση της κοινοτικής  οδηγίας για την εξίσωση των ΚΕΣ, ΙΕΚ και των διάφορων κολλεγίων  με τα ανώτατα ιδρύματα. Αυτό αφενός προωθεί την πλήρη ιδιωτικοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης και αφετέρου την υποβάθμιση των σπουδών μας .Θέλουν να δημιουργήσουν φοιτητές-σπουδαστές λάστιχο που αύριο θα αποτελούν φθηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό χωρίς ολοκληρωμένες γνώσεις και δικαιώματα, έρμαιο των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Προσπαθούν να μας πείσουν ότι πρέπει να πληρώνουμε για να σπουδάσουμε, σπέρνουν αυταπάτες με τη λογική της συναίνεσης και του διαλόγου. Μας λένε ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει και ότι έτσι θα συνεχίσουν να είναι τα πράγματα. Σε αυτή την κατεύθυνση εξυπηρετεί και  η παραχάραξη της ιστορίας, η συκοφάντηση των λαών κάθε φορά που πήγαν να σηκώσουν κεφάλι.

Ταυτόχρονα εντείνεται η καταστολή και η αστυνομοκρατία. Μας θέλουν φοβισμένους πιστούς στο πρότυπο κοινωνικής συμπεριφοράς «άκου, βλέπε, σώπα» που επιχειρείται να επιβληθεί. Γι’ αυτό αξιοποιούν προβοκατόρικες ενέργειες, πράξεις που υπονομεύουν το άσυλο. Στόχος η τρομοκράτηση του λαϊκού κινήματος.

Απάντηση μας στον αυταρχισμό και την καταστολή θα είναι το να σηκώσουμε κεφάλι, να  διεκδικήσουμε  το δικαίωμα στην δημόσια και πραγματικά δωρεάν μόρφωση, στην μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Κόντρα στην ολομέτωπη επίθεση η μόνη ελπίδα είναι το κίνημα να υψώσει τείχος απέναντι στην πολιτική ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΕΕ. Καμία θυσία για την πλουτοκρατία. Καμία συμμετοχή στον διάλογο-απάτη! Εμείς οι φοιτητές-σπουδαστές οργανώνουμε τον αγώνα μας για μόρφωση δουλειά ζωή με δικαιώματα μαζί με το φυσικό μας σύμμαχο, την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, μαζί με το ΠΑΜΕ

Παλεύουμε για:

* Κατάργηση των ιδιωτικών πανεπιστημίων και των ΚΕΣ-Καμιά ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας που αναγνωρίζει τα κολέγια.

* Πτυχία με αξία δουλειά με δικαιώματα

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

7ωρο 5ημερο 35ωρο

Όχι στις ελαστικές σχέσεις εργασίας

* Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση με ενιαίο σκοπό την επιστημονική ειδίκευση και δημιουργία συστήματος δημόσιων και δωρεάν επαγγελματικών σχολών με στόχο την υψηλού επιπέδου επαγγελματική ειδίκευση

*Να αποσαφηνιστεί άμεσα το αντικείμενο σπουδών των ΤΕΙ και ο ρόλος των αποφοίτων τους στην παραγωγή

*Κανένας φοιτητής και σπουδαστής να μην είναι υποχρεωμένος να δουλέψει για να τα βγάλει πέρα με τα έξοδα των σπουδών του. Σίτιση, στέγαση , συγγράμματα, μετακινήσεις, δωρεάν χωρίς προϋποθέσεις

* Μέτρα στήριξης των εργαζόμενων φοιτητών και σπουδαστών. 6ωρη-5ήμερη εργασία με αποδοχές πλήρους ωραρίου. Άδεια με αποδοχές την περίοδο των εξεταστικών.

* Μηνιαίο επίδομα ενοικίου 400€ σε όλους τους φοιτητές και σπουδαστές που είναι από άλλες πόλεις

* Άμεση κατάργηση όλων των διδάκτρων κάθε μορφής. Υποτροφίες για όλους τους μεταπτυχιακούς φοιτητές από τον κρατικό προϋπολογισμό.

* Οι φοιτητές και σπουδαστές που κάνουν πρακτική άσκηση να έχουν πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

*Δίνουμε απάντηση στον αυταρχισμό και την καταστολή με μαζικούς, οργανωμένους αγώνες, διεκδικώντας την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας, στο πλευρό του ταξικού εργατικού κινήματος.

ΟΛΟΙ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ

Comments are closed.