Ανακοίνωση του ΜΑΣ για το Άσυλο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί τους φοιτητές και τους σπουδαστές να απομονώσουν όλες εκείνες τις δυνάμεις που με οργανωμένο σχέδιο συμβάλλουν στο να ανοίξει ο δρόμος για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και να αποπροσανατολιστεί η συζήτηση από τα πραγματικά μας προβλήματα.

Καλούμε τους φοιτητές και τους σπουδαστές να οργανώσουν την πάλη τους, να τη μαζικοποιήσουν και να βρεθούν απέναντι από προβοκατόρικες ενέργειες. Είναι φανερό ότι και η νέα αντιλαϊκή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ περιμένει τέτοιες ενέργειες, όπως την επίθεση στον πρύτανη του ΕΚΠΑ ή την κατάληψη του κτιρίου της Διοίκησης των ΤΕΙ Αθήνας από συμμορίες αυτοαποκαλούμενων αντιεξουσιαστών στην πραγματικότητα φασιστοειδών, τις αξιοποιεί για να χτυπήσει συνολικά το λαϊκό κίνημα. Απέναντι στο λαό στρέφεται η καταστολή και όχι απέναντι σε διάφορες ακίνδυνες για το σύστημα προβοκατόρικές ομάδες. Αποδεικνύεται ότι η προβοκάτσια και η καταστολή πάνε χέρι-χέρι, υπάρχει τέτοια πείρα στο λαϊκό και στο νεολαιίστικο κίνημα.

Είναι ανάγκη να βγουν συμπεράσματα και για την κάθε πολιτική δύναμη και τη στάση της. Είναι εμπόδιο η διάλυση και ο εκφυλισμός στο φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα, η ανυπαρξία ΕΦΕΕ και ΕΣΕΕ, γεγονός για το οποίο ευθύνονται κύρια οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ΠΑΣΠ και ΔΑΠ. Επιβεβαιώνεται ο ρόλος των ΕΑΑΚ με τους βερμπαλισμούς τους λειτουργούν ως πέμπτη φάλαγγα στις γραμμές του φοιτητικού-σπουδαστικού κινήματος, δίνουν κάλυψη για να αναπτύσσονται προβοκάτσιες, για να αποπροσανατολίζεται η δράση των φοιτητών και των σπουδαστών από τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών τους. Αποδεικνύεται επίσης ότι οι αυτοαποκαλούμενοι αντιεξουσιαστές λειτουργούν ως κομμάτι μηχανισμού που στόχο έχει το τσάκισμα του λαϊκού κινήματος.

Σήμερα οι φοιτητές και οι σπουδαστές, ειδικά αυτοί που προέρχονται από εργατικές λαϊκές οικογένειες, πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να πάρουν διαζύγιο από τις δυνάμεις αυτές που στην πράξη, είτε ανοιχτά είτε κεκαλυμμένα υπηρετούν την πολιτική του κεφαλαίου σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Είναι η ώρα να προβάλλουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας για μόρφωση, για δουλειά με δικαιώματα, για ζωή και αξιοπρέπεια. Να υπερασπιστούμε μαζί με τον εργαζόμενο λαό το πανεπιστημιακό άσυλο που δε χωρά στο πανεπιστήμιο της αγοράς που υπηρετεί η πολιτική των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΕΕ.

Καλούμε τους φοιτητές και τους σπουδαστές σε πανστρατιά δράσης, να μαζικοποιήσουν τις επιτροπές αγώνα των σχολών τους, να συμμετέχουν μαζικά στα συλλαλητήρια του ΜΑΣ στις 10 Δεκέμβρη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στις 17 Δεκέμβρη.

Comments are closed.