ΑΠΕΡΓΙΑ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί τους σπουδαστές να γυρίσουν την πλάτη στην κυβερνητική νεολαία του ΠΑΣΟΚ, την ΠΑΣΠ, αλλά και σε αυτή της ΝΔ, τη ΔΑΠ, που σαμποτάρουν κάθε προσπάθεια για διεξαγωγή γενικής συνέλευσης και συνεδρίασης διοικητικού συμβουλίου, κάνοντας ξεκάθαρα απεργοσπασία.

Το ΜΑΣ καλεί τους σπουδαστές να συνταχθούν στο πλευρό των εκατοντάδων επιτροπών αγώνα σε όλη την Ελλάδα, που έχουν πάρει απόφαση για συμμετοχή στην απεργία, που έχουν μπει μπροστά στη μάχη για την επιτυχία της.

Το ΜΑΣ είναι η δύναμη που μπαίνει μπροστά στην υπόθεση της πάλης των σπουδαστών με εκατοντάδες εξορμήσεις σε αμφιθέατρα και χώρους δουλειάς, που παρεμβαίνει για το κλείσιμο δεκάδων σχολών την ημέρα της απεργίας, που θα δώσει το παρόν στις απεργιακές φρουρές από το ξημέρωμα ως τη νύχτα.

Το ΜΑΣ καλεί τους σπουδαστές να γυρίσουν την πλάτη και σε εκείνες τις δυνάμεις που αυτοαναγορεύονται ως αγωνιστικές αλλά που στην πράξη στηρίζουν την πολιτική του κεφαλαίου και υπονομεύουν την επιτυχία της απεργίας. Πρόκειται για τις δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και των ΕΑΑΚ.

Την ώρα που το μεγάλο κεφάλαιο εξαπολύει θύελλα αντιλαϊκών μέτρων προκειμένου να χρεώσει την καπιταλιστική κρίση στις πλάτες των εργαζομένων, χτυπώντας ότι έχει απομείνει από δικαιώματα και κατακτήσεις η αριστερά του υπουργείου παιδείας, δηλαδή οι δυνάμεις των ΕΑΑΚ, δεν άντεξε να αφήσει μόνους τους ξεπουλημένους εργατοπατέρες της ΑΔΕΔΥ στην μεθαυριανή απεργιακή συγκέντρωση. Προθυμοποιήθηκαν να φτιάξουν συγκέντρωση στο ΠΑΣΟΚ. Έτσι κάλεσαν τα ΔΣ των φοιτητικών συλλόγων στο Πολυτεχνείο να πάρουν απόφαση να συμμετέχουν στην προσυγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ, κάλεσαν τους φοιτητές να γίνουν χειροκροτητές του κυβερνητικού – εργοδοτικού – απεργοσπαστικού συνδικαλισμού φανερώνοντας και πάλι ποιανού τσιράκια είναι, ότι είναι προσκυνητές των ξεπουλημένων συνδικαλιστικών ηγεσιών.

Στο δε Χημικό της Αθήνας έδωσαν ρεσιτάλ απεργοσπασίας λέγοντας ότι δεν μπορεί να κλείσει η σχολή στις 10 Φλεβάρη γιατί οι φοιτητές έχουν εξεταστική και διάβασμα.

Στο Πολυτεχνείο Χανίων έλεγαν ότι καλούν σε συμμετοχή στην απεργία αλλά με τη σχολή ανοιχτή και κανονική διεξαγωγή της εξεταστικής!!!

Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι για τις δυνάμεις του οπορτουνισμού ισχύει το εξής: αν δεν τους κάνει νεύμα το ΠΑΣΟΚ δεν κινητοποιούνται, γι’ αυτό και τώρα είναι εξαφανισμένοι.

Οι σπουδαστές μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα για το ρόλο του καθένα. Να απορρίψουν το δρόμο της συναίνεσης και της συμπόρευσης με τον εργοδοτικό συνδικαλισμό. Να επιλέξουν τη ρήξη και την αντεπίθεση.

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ

Όλοι στις συγκεντρώσεις του ΜΑΣ για να συναντηθούμε με ταξικό εργατικό κίνημα, με το ΠΑΜΕ.

Comments are closed.