ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Συγκροτούμε τον αγωνιστικό πόλο στην Πάτρα.

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συγκροτούμε τον αγωνιστικό πόλο στην Πάτρα.

Την ίδια ώρα που η οικονομική κρίση βρίσκεται σε εξέλιξη, που το ΠΑΣΟΚ έχει ρίξει τις δήθεν φιλολαικές «μάσκες» και έχει ανοίξει όλα τα μέτωπα ταυτόχρονα και  στοχεύει να τσακίσει ότι έχει απομείνει ακόμη «όρθιο» στην εργασία, Παιδεία, Υγεία, Ασφάλιση, η κατάσταση στο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ της Πάτρας είναι ήδη αφόρητη για πολλούς φοιτητές και σπουδαστές.

Το κόστος σπουδών «βγάζει μάτι», με τη μετακίνηση από και προς το πανεπιστήμιο να κοστίζει 2€(!!!), τα αυξημένα νοίκια, τα έξοδα για αναλώσιμα και πρακτικές κτλ, ενώ μεγάλο κομμάτι φοιτητών και σπουδαστών εργάζεται για να τα βγάλει πέρα.

Η διαλυτική κατάσταση στους  φοιτητικούς-σπουδαστικούς συλλόγους με πρωτοστάτες τις δυνάμεις του δικομματισμού(ΠΑΣΟΚ-ΝΔ), αλλά και του συμβιβασμού βλέπε (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ-ΚΟΕ-ΕΑΑΚ) είναι σοβαρό εμπόδιο στην οργάνωση αλλά και στον προσανατολισμό της πάλης μας.

Η συγκρότηση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στις 6 Νοέμβρη, έδωσε πνοή στο φοιτητικό-σπουδαστικό κίνημα, αναγέννησε την ελπίδα για τους σημερίνους και αυριανούς μας αγώνες.

Στην ίδια ρώτα,σήμερα στην Πάτρα, προχωράμε ένα βήμα παραπέρα: στη συγκρότηση γραμματείας Πάτρας του Μ.Α.Σ.

Ο αγωνιστικός πόλος σε ΑΕΙ και ΤΕΙ να πάρει σάρκα και οστά, να αποκτήσει δομή σε επίπεδο Πάτρας, ώστε να συντονίζεται ο αγώνας φοιτητών-σπουδαστών, να συντονίζεται ο αγώνας μας με το ΠΑΜΕ.

Οι επιτροπες αγώνα Μηχανικών Η/Υ, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Ιατρικής, Φυσικού, Χημικού, Μαθηματικού, Παιδαγωγικού, Φιλολογίας, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών,ΣΔΟ, ΣΤΕΦ, ΣΕΥΠ  και ο σύλλογος Εστίας έχουν αποφασίσει σε συμμετοχή στη σύσκεψη που καλεί το Μ.Α.Σ.

Καλούμε όλους τους φοιτητές και σπουδαστές που δε βολεύονται από αυτή την κατάσταση στην Παμπατραΐκή σύσκεψη για την ανασυγκρότηση του φοιτητικού κινήματος, σήμερα 18:00 στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Comments are closed.