ΠΕΜΠΤΗ 18 ΜΑΡΤΗ ΟΛΟΙ στο ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΤΟ ΜΑΣ!

ΠΕΜΠΤΗ 18 ΜΑΡΤΗ ΟΛΟΙ στο ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΤΟ ΜΑΣ!

ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ τους χιλιάδες εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, φοιτητές και σπουδαστές, που στις 11/3 έστειλαν βροντερό μήνυμα, στην κυβέρνηση και την πλουτοκρατία, κάτω από τα πανό του ΠΑΜΕ.

Οργανώνουμε την πάλη σε κάθε σχολή κάθε αμφιθέατρο!

Από την πρώτη στιγμή το ΜΑΣ, οι επιτροπές αγώνα σε όλη την Ελλάδα μπήκαν μπροστά στην οργάνωση της πάλης των φοιτητών και των σπουδαστών. Με πρωτοβουλίες μας ενημερώθηκαν οι φοιτητές και οι σπουδαστές για τα νέα μετρά, έκλεισαν οι σχολές για να κατέβουν στον δρόμο, όταν όλες οι δυνάμεις επιζητούσαν την συναίνεση και την υποταγή. Κουβαλάμε στις πλάτες μας 5 απεργίες, χιλιάδες σπουδαστές γραφτήκαν στα σωματεία, έκαναν το βήμα να απεργήσουν, σήκωσαν κεφάλι απέναντι στην τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς. Αυτό μας γεμίζει περηφάνια και αισιοδοξία για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας.

 

ΞΕΓΥΜΝΩΘΗΚΑΝ οι δυνάμεις της υποταγής! ΓΥΡΝΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΜΑΣ!

Το χρονικό της δράσης των δυνάμεων της υποταγής και του συμβιβασμού αυτό το διάστημα αποκαλύπτει πλέον ξεκάθαρα το βρώμικο ρόλο τους μέσα στις σχολές: 1η εβδομάδα: Μετά τη εξαγγελία των μέτρων οι δυνάμεις του δικομματισμού, μαζί με τους ξετσίπωτους συμμάχους της εργοδοσίας, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ-ΕΑΑΚ, έκαναν κυριολεκτικά τα πάντα για να σαμποτάρουν την οργάνωση της πάλης: Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ όλο το προηγούμενο διάστημα, μας πιπίλιζαν τα αυτιά για την αναγκαιότητα των μέτρων, τρομοκρατούσαν με τη «χρεωκοπία της χώρας», την «αντοχή της οικονομίας», τα «άδεια ταμεία». Επικαλούνται ακόμη και τον «πατριωτισμό των Ελλήνων» που πρέπει να σκύψουν και άλλο το κεφάλι. Γνωρίζουν πολύ καλά και οι ίδιοι ότι η ανάπτυξη που επικαλούνται σήμερα, οι επενδύσεις, η αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου, είναι αυτή που έχει δημιουργήσει τα ελλείμματα και τα χρέη. Τη μέρα εξαγγελίας των μέτρων ΔΑΠ-ΠΑΣΠ-ΣΥΡΙΖΑ-ΕΑΑΚ έβγαζαν τις Γενικές Συνελεύσεις «παράνομες» και «πραξικοπηματικές», αλλού έλεγαν για «επαγγελματικά δικαιώματα», όπου τους έκραζε ο κόσμος έμπαιναν για Γενικές Συνελεύσεις, αλλού μίλαγαν για τα ΚΕΣ, αλλού για ζητήματα σχολής. 2η εβδομάδα: Όλοι τους μαζί, αφού πρώτα πήραν γραμμή από τα επιτελεία της κυβέρνησης και τα μεγαλοσυγκροτήματα του Τύπου, αλλάξανε τροπάρι: Το ΠΑΣΟΚ στις σχολές, αφού θυμήθηκε τα «ιδανικά του Σοσιαλισμού», ετοιμάζεται να κάνει ντόρο για να μην εφαρμοστούν κάποια αντιλαϊκά μέτρα (λες και τα υπόλοιπα είναι φιλολαϊκά!!!). Ταυτόχρονα συμπαραστέκεται στη «καλή κυβέρνηση» που πιέζεται από τα ξένα, κερδοσκοπικά συμφέροντα, κρύβοντας ότι αυτά τα μέτρα τα έχουν υπογράψει, συνδιαμορφώσει, στηρίξει και εξειδικεύσει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στα πλαίσια της ΕΕ. Στο κόλπο και οι γνωστές ομάδες ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ -ΕΑΑΚ, που σε ένα βράδυ βάφτισαν τις μαζώξεις του ΣΥΡΙΖΑ «πρωτοβάθμια σωματεία» και ξέθαψαν το γνωστό «πανεκπαιδευτικό μέτωπο». Μόνιμο ακροατήριο του Παναγόπουλου, έστησαν πάλι τις φιέστες των απαξιωμένων από τους εργαζόμενους ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Την ίδια ώρα που δήθεν κατηγορούν (στα λόγια) την κυβέρνηση και τις ξεπουλημένες ηγεσίες του εργατικού κινήματος, διαδηλώνουν μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τους επαγγελματίες απεργοσπάστες ενάντια στις «ξένες αγορές και τις φιλελεύθερες πολιτικές που θέλουν τη χώρα πειραματόζωο». Η ενότητα τους είναι ενότητα με την κυβέρνηση, τους καλοπληρωμένους εργατοπατέρες, τους απεργοσπάστες καθηγητές της ΟΛΜΕ που μοίραζαν αποβολές και περνούσαν ποινολόγιο μαθητές που κινητοποιούνταν και έστηναν συλλήψεις σε αγωνιστές-μέλη του ΜΑΣ που από το πρωί περιφρουρούσαν τις απεργίες.

ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΤΩΡΑ!
Τα νέα μέτρα είναι φωτιά για εμάς, τις οικογένειες μας! Θέλουν να μας τα πάρουν όλα!

Έχουμε πείρα. Και στην ανάπτυξη και στην κρίση το κεφάλαιο κερδίζει και οι εργαζόμενοι πληρώνουν. Η κυβέρνηση, οι καπιταλιστές, η ΕΕ, δεν συμβιβάζονται με την ύπαρξη των δικαιωμάτων που μας απομένουν. Οι πρόσφατες εξαγγελίες της κυβέρνησης στην παιδεία, που είναι συνέχεια προηγούμενων καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων στο χώρο της παιδείας, επιβεβαιώνει το πόσο δεμένες είναι οι αλλαγές στην οικονομία με τις αλλαγές στην εκπαίδευση. Και δεν μπορεί να είναι αλλιώς αφού το εκπαιδευτικό σύστημα πρέπει να παράγει φτηνό ευέλικτο εργαζόμενο, ιδεολογικά χειραγωγημένο από την κυρίαρχη πολιτική, αφού το κεφάλαιο αντιμετωπίζει την εκπαίδευση ως πεδίο κερδοφορίας του. Γι’ αυτό και θα συνεχίσει να βαθαίνει η επιχειρηματική δραστηριότητα και στα σχολεία και στα ΑΕΙ-ΤΕΙ. Απαιτούμε: *Να καταργηθούν τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα τώρα! Καμιά περικοπή μισθών – συντάξεων, καμία αύξηση στους φόρους στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. * Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο με 45% * Πτυχία με αξία δουλειά με δικαιώματα, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, 7ωρο 5ημερο 35ωρο, όχι στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, το πτυχίο να αποτελεί τη μόνη προϋπόθεση για δουλειά. * Κανένας φοιτητής και σπουδαστής να μην είναι υποχρεωμένος να δουλέψει για να τα βγάλει πέρα με τα έξοδα των σπουδών του. Σίτιση, στέγαση , συγγράμματα, μετακινήσεις, δωρεάν χωρίς προϋποθέσεις. Μηνιαίο επίδομα ενοικίου 400€ σε όλους τους φοιτητές και σπουδαστές που είναι από άλλες πόλεις. Να στηριχτούν οι φοιτητές και σπουδαστές από εργατικές λαϊκές οικογένειες και όχι οι επιχειρήσεις. * Μέτρα στήριξης των εργαζόμενων φοιτητών και σπουδαστών. 6ωρη-5ήμερη εργασία με αποδοχές πλήρους ωραρίου. Άδεια με αποδοχές την περίοδο των εξεταστικών

ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΜΑΧΗΣ!!!

Προχωράμε σε: • Συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΜΑΣ 18 Μάρτη με κλειστές σχολές

Comments are closed.