ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ-ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ

Λογότυπο μετώπου αγώνα σπουδαστών
ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ

Για την ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας 36/05, με προεδρικό διάταγμα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Με προεδρικό διάταγμα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, εγκρίθηκε από το συμβούλιο της επικρατείας, η ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας 36/05 με την οποία, εξομοιώνονται τα κολέγια με τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

Η εξέλιξη αυτή προωθεί πιο άμεσα:
·         Τη διαμόρφωση του πανεπιστημίου επιχείρηση. Σκοπός της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου, το ξεπούλημα της ερευνητικής και εκπαιδευτικής λειτουργίας
·         Την αποσύνδεση του πτυχίου από την πρόσβαση στο επάγγελμα, την παραγωγή αποφοίτων πολλών ταχυτήτων χωρίς εργασιακά δικαιώματα.
·         Τη διαρκή μετακίνηση από την ανεργία στην ημιαπασχοληση και στην ψευτοκαταρτηση, για τους αποφοίτους, ιδιαίτερα για τα παιδιά των εργατικών λαϊκών οικογενειών.

Θυμίζουμε ότι το ΠΑΣΟΚ και η παράταξη του στα πανεπιστήμια η ΠΑΣΠ, διερρήγνυαν τα ιμάτια τους προεκλογικά ότι θα ασκούσαν αυστηρό έλεγχο στους κολεγιάρχες.

Παράλληλα , οι εργασιακές σχέσεις λάστιχο του αύριο προετοιμάζονται σήμερα στα ΑΕΙ κ ΤΕΙ με κρίκους την κοινοτική οδηγία 36/05, το «πλαίσιο εθνικών προσόντων» και την διαδικασία πιστοποίησης των ιδρυμάτων.

Καλούμε τους φοιτητές και τους σπουδαστές να βγάλουν συμπέρασμα και από αυτήν την εξέλιξη που έρχεται να συμπληρώσει την αντιλαϊκή λαίλαπα που έχει εξαπολύσει το μαύρο μπλοκ των δυνάμεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Κεφαλαίου-ΕΕ.
Να καταδικαστούν οι παρατάξεις του δικομματισμού ΠΑΣΠ και ΔΑΠ που τόσα χρόνια προωθούν και υπερασπίζονται τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις στην παιδεία, μέσα στα ΑΕΙ κ ΤΕΙ.

Να καταδικαστούν οι δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και των ΕΑΑΚ, που έδρασαν σαν ουρά της ΠΑΣΠ, στον αποπροσανατολισμό του κινήματος. Έσπερναν αυταπάτες, καθησύχαζαν τους φοιτητές. Διατρανώνοντας, ότι η μη κατάργηση του άρθρου 16 ήταν η «μεγάλη νίκη» που θα αποτελούσε φραγμό στην αναγνώριση των ΚΕΣ.

Χρειάζεται αγώνας ενάντια στο σύνολο τις πολιτικής ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΕΕ-Κεφαλαίου, ενάντια στη στρατηγική του κεφαλαίου στην παιδεία.

Η νέες εξελίξεις να γίνουν αφορμή για ακόμα πιο μαζική συμμετοχή των φοιτητών και των σπουδαστών στην 48ωρη απεργία του ΠΑΜΕ στις 21-22/4.
 
Γύρνα την πλάτη στις δυνάμεις του μαύρου μπλοκ μέσα και έξω από τις σχολές!
Ανατρέπουμε τους συσχετισμούς! Δυναμώνουμε τις επιτροπές αγώνα!
Στις επερχόμενες φοιτητικές εκλογές να σταλεί μήνυμα ανυπακοής να αποδυναμωθεί το μπλοκ των δυνάμεων του δικομματισμού και του οπορτουνισμού, να ισχυροποιηθούν οι δυνάμεις του ΜΑΣ!

Comments are closed.