Για τις δηλώσεις της υπουργού παιδείας στην πρόσφατη σύνοδο των πρυτάνεων


Δελτίο τύπου 27/6/2010

Για τις δηλώσεις της υπουργού παιδείας στην πρόσφατη σύνοδο των πρυτάνεων

 

Κανένα δεν εξέπληξαν οι δηλώσεις της υπουργού παιδείας στη πρόσφατη σύνοδο των πρυτάνεων. Δήλωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να ενισχυθεί η αυτοτέλεια των ΑΕΙ και ΤΕΙ και να εξεταστεί η χωροταξική και θεματική τους αναδιάρθρωση.

 

Γνωστό το παραμύθι! Η αυτοτέλεια και η ανταγωνιστικότητα των ιδρυμάτων καμία σχέση δεν έχουν με τις πραγματικές ανάγκες των φοιτητών και των σπουδαστών που προέρχονται από λαϊκές οικογένειες, εξυπηρετούν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου.

 

Θέλουν τα ιδρύματα επιχειρήσεις και τους σπουδαστές πελάτες!

 

Ξεπουλάμε την ερευνητική και εκπαιδευτική λειτουργία στο κεφάλαιο, αλλάζουν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ ονόματα, τμήματα, πόλεις σαν τα «πουκάμισα». Θα παίζουν με τα όνειρα και τις τσέπες μας συμφωνά με τις ορέξεις του κάθε προστάτη-χορηγού-επιχειρηματία κάνοντας τα ιδρύματα και εμάς πιο ανταγωνιστικούς στην «πιάτσα και το πεζοδρόμιο» της αγοράς.

 

Έχουν ξεκάθαρο στόχο! Θέλουν να δημιουργήσουν στρατιές ανέργων ή στην καλύτερη περίπτωση φτηνούς ευέλικτους εργαζόμενους που σε όλη τη ζωή τους θα σπουδάζουν επί πληρωμή θα επανακαταρτιζονται για να γίνουν η γενιά χωρίς δικαιώματα χωρίς ασφάλιση, με μισθό-χαρτζιλίκι» 592 ευρώ

 

Κυβέρνηση-ΝΔ-ΕΕ, σύνοδοι πρυτάνεων, σύγκλητοι και τμήματα δεν θα μας γονατίσουν. Τώρα με το ΜΑΣ να οργανωθεί η πάλη μέσα και έξω από τα τμήματα και τις σχολές για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία που θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το 15% του κρατικού προϋπολογισμού. Τώρα να κηρυχτούν υπό διωγμό οι επιχειρήσεις από της σχολές να δυναμώσει η πάλη για παιδεία και έρευνα στην υπηρεσία του λαού!

Comments are closed.