«ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΩΝ»

«ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΩΝ»
 
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε συνέχεια αυτής της ΝΔ, αφού ενσωμάτωσε την οδηγία 36/05 και αναγνώρισε τα κολέγια, τώρα έρχεται να μοιράσει και τις άδειες λειτουργίας.
Αποδείχτηκε αυτό που από την πρώτη στιγμή έλεγε το ΜΑΣ. Ότι τα τερτίπια που έκανε από την πρώτη μέρα το ΠΑΣΟΚ ότι τάχατες θα «παγώσει» το θέμα των κολεγίων είναι στάχτη στα μάτια. Ότι το νέο σχέδιο για τα κολέγια θα είναι ακόμα χειρότερο γιατί αυτό απορρέει από την ΕΕ και τη σύμφωνη γνώμη ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
Θέλουν τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ επιχειρήσεις!
Η αναγνώριση των παραμάγαζων, που έχουν συνάψει εμπορικές συμφωνίες με ξένα ιδρύματα, συμβάλλει στην προώθηση της ενιαίας αγοράς της εκπαίδευσης.
Ωθεί πιο ουσιαστικά στη διαμόρφωση του πανεπιστήμιου που θα λειτούργει σαν επιχείρηση, στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου στην ανωτάτη εκπαίδευση, στο ξεπούλημα όλης της εκπαιδευτικής και ερευνητικής λειτουργίας.
 
 
Ετοιμάζουν μαύρο μέλλον στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών!
Μοιράζουν τίτλους και πτυχία στο πλαίσιο μιας μεταδευτεροβάθμιας «σούπας» ΑΕΙ, ΤΕΙ, κολεγίων, ΙΕΚ, ΚΕΚ, για να παράγουν εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων, αποσυνδέοντας και άλλο το πτυχίο από το επάγγελμα, επιχειρώντας ένα ακόμα χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα και στις συλλογικές διεκδικήσεις.
Με το «πλαίσιο εθνικών προσόντων», βάζουν μια «ιεραρχία» στα πολλά και διαφοροποιημένα πτυχία και στους αποφοίτους, στους εργαζόμενους, για να διευκολύνουν τις επιχειρήσεις στην επιλογή του κατάλληλου εργαζόμενου, αυτού που θα τους διασφαλίζει τα περισσότερα κέρδη με το μικρότερο κόστος.
Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, άλλωστε, το έχει δηλώσει: «Η αγορά εργασίας, για να 'μαστε πάρα πολύ ειλικρινείς, θα αποφασίσει ποιος είναι καλός και ποιος κακός».
Βγάλε συμπέρασμα! Γυρνά τους την πλάτη
Στους σχεδιασμούς προσφέρουν «χείρα βοηθείας» οι ξεπουλημένες ηγεσίες των ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΣΔΕΠ και το ΤΕΕ.
Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ(ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, ΑΠ-ΣΥΝ) ήδη από το 2006 άνοιξε το πρώτο ιδιωτικό κολέγιο στην Ελλάδα!
Η πλειοψηφία του ΤΕΕ (ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΣΥΝ) σπέρνει αυταπάτες ότι υπάρχει «καλό» και «κακό» κοινοτικό δίκαιο και το ζήτημα είναι, νομικό (αν θα χαρακτηριστούν τα κολλέγια «εκπαιδευτικές» υπηρεσίες ή «εμπορικές») και είναι ευθύνη της κυβέρνησης να …παρακάμψει τις οδηγίες.
Η πλειοψηφία της ΠΟΣΔΕΠ (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ), χαρακτήριζε "ανήθικη" την απόφαση ενσωμάτωσης της κοινοτικής οδηγίας 36/05, ενώ το προηγούμενο ακριβώς διάστημα απαιτούσε να συμμετάσχει στην επιτροπή που νομιμοποιεί τα ιδιωτικά ΑΕΙ (υποδεικνύοντας τα μέλη ΔΕΠ που θα συμμετέχουν στην Επιτροπή Αξιολόγησης και Ελέγχου των Κολεγίων).
 
Να καταδικαστεί το μαύρο μέτωπο στις σχολές
Τώρα να καταδικαστούν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και οι δυνάμεις του που τόσα χρόνια προωθούν και υπερασπίζονται τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις στην παιδεία, μέσα στα ΑΕΙ-ΤΕΙ.
Να καταδικαστούν οι δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ/ΚΟΕ-ΕΑΑΚ, που έδρασαν σαν ουρά της ΠΑΣΟΚ, στον αποπροσανατολισμό του κινήματος. Έσπερναν αυταπάτες, καθησύχαζαν τους φοιτητές διατρανώνοντας, ότι η μη κατάργηση του άρθρου 16 ήταν η «μεγάλη νίκη» που θα αποτελούσε φραγμό στην αναγνώριση των ΚΕΣ. Αυτοί στήνουν τις συγκεντρώσεις των «κολεγιαρχων» των ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ-ΠΟΣΔΕΠ, θολώνουν τα νερά για το ρόλο της ΕΕ.
 
Φτιάχνουμε το δικό μας μέτωπο! Ισχυροποίησε το ΜΑΣ
 
Καμία αναγνώριση των κολεγίων, της κοινοτικής οδηγίας και των μνημονίων τους. Τώρα να δυναμώσει η πάλη ενάντια στο σύνολο της πολιτικής ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΕΕ-Κεφαλαίου και τη στρατηγική τους στην παιδεία. Τώρα συμπόρευση με το ταξικό εργατικό κίνημα με το ΠΑΜΕ στην πάλη για παιδεία και έρευνα για τις ανάγκες του λαού!

Comments are closed.