Ανακοίνωση του ΜΑΣ για τις φοιτητικές εστίες

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ βάζει ταφόπλακα και σε ότι έχει απομείνει από την δωρεάν φοιτητική μέριμνα! Την ίδια ώρα που χέρι χέρι με το ΛΑΟΣ και την στήριξη της ΝΔ εχουν πάρει τα πιο βάρβαρα μέτρα στις πλάτες των λαϊκών οικογενειών με αφορμή την καπιταλιστική κρίση.

 

Το «επιχειρησιακό σχέδιο» που τέθηκε προς συζήτηση στο Δ.Σ. του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας (ΕΙΝ) αναφέρει «…στόχος αλλά και όραμα της παρούσας διοίκησης του Ε.Ι.Ν. είναι η αποδέσμευση του από την κρατική αιγίδα, όσον αφορά στην εξάρτηση του από την επιχορήγηση του κρατικού προϋπολογισμού, η αυτονόμηση του και η επικερδής λειτουργιά του…», «η μελέτη αυτή αποτελεί τον θεμέλιο λίθο για την απογαλακτηση του Ε.Ι.Ν. από την κρατική επιχορήγηση και την εξέλιξη του σε … ανεξάρτητο φορέα που θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια»

 

Κανένα δεν εξέπληξε αυτή η εξέλιξη, είναι στην ίδια κατεύθυνση με τις δηλώσεις της υπουργού παιδείας, στις πρόσφατες συνόδους των πρυτάνεων και των πρόεδρων των ΤΕΙ.

 

Η αυτοτέλεια και η ανταγωνιστικότητα των ιδρυμάτων και των εστιών καμία σχέση δεν έχουν με τις πραγματικές ανάγκες των φοιτητών και των σπουδαστών που μένουν στις εστίες, που προέρχονται από λαϊκές οικογένειες, εξυπηρετούν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου.

 

Θέλουν τα ιδρύματα και τις εστίες επιχειρήσεις και τους σπουδαστές πελάτες!

Τα παιδιά από φτωχές λαϊκές οικογένειες δεν θα μπορούν να σπουδάσουν!

 

Κυβέρνηση-ΝΔ-ΕΕ, το ΕΙΝ, σύγκλητοι και τμήματα δεν θα μας γονατίσουν. Το ΜΑΣ θα οργανώσει την πάλη με την έναρξη των εξεταστικών μέσα και έξω από τα τμήματα και τις σχολές, στις εστίες, στα ξενοδοχεία, ώστε κανείς φοιτητής να μην ξεσπιτωθεί να μην πληρώσει ενοίκιο στην εστία, να μην διακόψει τις σπουδές του, επειδή δεν τα βγάζει πέρα.

 

Απαιτούμε:

 

  Κανένας σπουδαστής να μην ξεσπιτωθεί να μην πληρώσει ενοίκιο στην εστία. Επιδότηση για κάθε φοιτητή που δεν μπορεί να στεγαστεί και να σιτιστεί από τις φοιτητικές εστίες με 600 ευρώ στις οικογένειες ανέργων και γενικά για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 40.000ευρω.

 

  Δωρεάν μετακίνηση στα μέσα μαζικής μεταφοράς για όλο το χρόνο και ελεύθερη πρόσβαση σε μουσεία, θέατρα, αθλητικές εγκαταστάσεις.

 

  Να κυρηχθουν υπό διωγμό οι επιχειρήσεις από ιδρύματα, εστίες, λέσχες σίτισης

Comments are closed.