ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΩΝ

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε συνέχεια αυτής της ΝΔ, αφού ενσωμάτωσε την οδηγία 36/05 και αναγνώρισε τα κολέγια, τώρα έρχεται να μοιράσει και τις άδειες λειτουργίας. Με σχετική Υπουργική Απόφαση καθορίστηκαν οι όροι αδειοδότησης για κολέγια

Θέλουν το Πανεπιστήμιο επιχείρηση!

Η αναγνώριση των παραμάγαζων, που έχουν συνάψει εμπορικές συμφωνίες με ξένα ιδρύματα, συμβάλλει στην προώθηση της ενιαίας αγοράς της εκπαίδευσης.

Ωθεί πιο ουσιαστικά:

    Στη διαμόρφωση του πανεπιστήμιου που θα λειτούργει σαν επιχείρηση

    Στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου στην ανωτάτη εκπαίδευση

    Στο ξεπούλημα όλης της εκπαιδευτικής και ερευνητικής λειτουργίας.

Ετοιμάζουν μαύρο μέλλον στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών!

Μοιράζουν τίτλους και πτυχία στο πλαίσιο μιας μεταδευτεροβάθμιας «σούπας» ΑΕΙ, ΤΕΙ, κολεγίων, ΙΕΚ, ΚΕΚ, για να παράγουν εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων, αποσυνδέοντας το πτυχίο από την πρόσβαση στο επάγγελμα, επιχειρώντας ένα ακόμα χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα και στις συλλογικές διεκδικήσεις.

 

Με το «πλαίσιο εθνικών προσόντων», βάζουν μια «ιεραρχία» στα πολλά και διαφοροποιημένα πτυχία και στους αποφοίτους, στους εργαζόμενους, για να διευκολύνουν τις επιχειρήσεις στην επιλογή του κατάλληλου εργαζόμενου, αυτού που θα τους διασφαλίζει τα περισσότερα κέρδη με το μικρότερο κόστος. Η υπουργός, άλλωστε, το έχει δηλώσει σαφώς: «Η αγορά εργασίας, για να 'μαστε πάρα πολύ ειλικρινείς, θα αποφασίσει ποιος είναι καλός και ποιος κακός».

Βγάλε συμπέρασμα! Γυρνά τους την πλάτη!

Σους σχεδιασμούς προσφέρουν «χείραν βοηθείας» οι ξεπουλημένες ηγεσίες των ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ του ΤΕΕ, αλλά και της ΠΟΣΔΕΠ.

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ(ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, ΑΠ-ΣΥΝ) ηδη από το 2006 ανοιξε το πρωτο ιδιοτικο κολεγιο στην ελλαδα!

Η πλειοψηφια του ΤΕΕ (ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΣΥΝ) αθωώνει την ΕΕ, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι υπάρχει «καλό» και «κακό» κοινοτικό δίκαιο και το ζήτημα είναι, νομικό (αν θα χαρακτηριστούν τα κολλέγια «εκπαιδευτικές» υπηρεσίες ή «εμπορικές») και είναι ευθύνη της κυβέρνησης να …παρακάμψει τις οδηγίες η εφαρμογή των οποίων, τάχα, «δεν είναι υποχρεωτική»(!)

Η πλειοψηφία της ΠΟΣΔΕΠ (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ), χαρακτήριζε "ανήθικη" την απόφαση ενσωμάτωσης της κοινοτικής οδηγίας 36/05, ενώ το προηγούμενο ακριβώς διάστημα απαιτούσε να συμμετάσχει στην επιτροπή που νομιμοποιεί τα ιδιωτικά ΑΕΙ (υποδεικνύοντας τα μέλη ΔΕΠ που θα συμμετεχουν στην Επιτροπή Αξιολόγησης και Ελέγχου των Κολεγίων).

Απομόνωσε της παρατάξεις τους στις σχολές!

Καλούμε τους φοιτητές και τους σπουδαστές να βγάλουν συμπέρασμα και από αυτήν την εξέλιξη που έρχεται να συμπληρώσει την αντιλαϊκή λαίλαπα που έχει εξαπολύσει το μαύρο μπλοκ των δυνάμεων  ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Κεφαλαίου-ΕΕ.

Να καταδικαστούν οι παρατάξεις του δικομματισμού ΠΑΣΠ και ΔΑΠ που τόσα χρόνια προωθούν και υπερασπίζονται τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις στην παιδεία, μέσα στα ΑΕΙ κ ΤΕΙ.

Να καταδικαστούν οι δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ/ΚΟΕ και των ΕΑΑΚ, που έδρασαν σαν ουρά της ΠΑΣΠ, στον αποπροσανατολισμό του κινήματος. Έσπερναν αυταπάτες, καθησύχαζαν τους φοιτητές. Διατρανώνοντας, ότι η μη κατάργηση του άρθρου 16 ήταν η «μεγάλη νίκη» που θα αποτελούσε φραγμό στην αναγνώριση των ΚΕΣ. Που στήνουν τις συγκεντρώσεις των «κολεγιαρχων» των ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ. Που θολωνουν τα νερα για το ρολο της ΕΕ.

Φτιάχνουμε το δικό μας μέτωπο! Ισχυροποίησε το ΜΑΣ!

Χρειάζεται αγώνας ενάντια στο σύνολο τις πολιτικής ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΕΕ-Κεφαλαίου, ενάντια στη στρατηγική του κεφαλαίου στην παιδεία. Χρειάζεται συμπόρευση με το ταξικό εργατικό κίνημα με το ΠΑΜΕ στην πάλη για παιδεία και έρευνα για τις ανάγκες του λαού!

Comments are closed.