Απεργία 8 Ιουλη με το ΠΑΜΕ

 

ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΓΟΝΑΤΙΣΟΥΝ !

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 8 ΙΟΥΛΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ,11:00 ΟΜΟΝΟΙΑ (Προσυγκέντρωση του ΜΑΣ,10:00 Χαυτεία)

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΙΟΥΛΗ, 19:00, ΣΥΝΤΑΓΜΑ

 

Οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών χαιρετίζουν τους σπουδαστές που για άλλη μια φορά έδωσαν δυναμικό παρών με τα μπλοκ του ΜΑΣ στις απεργιακές περιφρουρήσεις και συγκεντρώσεις. Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εργάτες και εργάτριες που απείργησαν, τους ναυτεργάτες που παλικαρίσια κράτησαν πλοία δεμένα στο λιμάνι κόντρα στη βρόμικη επίθεση που δέχονται από το εφοπλιστικό κεφάλαιο, τα ΜΜΕ που ελέγχουν και τα δικαστήρια.

 

Στις 8 του Ιούλη ψηφίζεται το αντιλαϊκό έκτρωμα του ΠΑΣΟΚ.

Ετοιμάζουν νέα επίθεση και στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Αυτό το έγκλημα δεν πρέπει να περάσει.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά και δίνουμε βροντερό παρόν στην απεργία με τα ταξικά συνδικάτα και το ΠΑΜΕ!

 

Πρέπει να σημάνει συναγερμός και για τις εξαγγελίες της Υπουργού Παιδείας στις πρόσφατες συνόδους των Πρυτάνεων και Προέδρων ΤΕΙ. Λένε καθαρά ότι πρέπει να κοπεί η δωρεάν σίτιση στέγαση, το πτυχίο να αποσυνδεθεί πλήρως από το επάγγελμα, τα ΑΕΙ-ΤΕΙ να γίνουν μαγαζιά όπου θα αλωνίζουν οι επιχειρήσεις!

 

Το ΜΑΣ ήταν και θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα, δίνει όλες του τις δυνάμεις για να ενημερώσει να οργανώσει η πάλη των σπουδαστών σε κάθε ίδρυμα σε κάθε σχολή σε κάθε τμήμα σε κάθε εργαστήριο, στους χώρους δουλειάς, που είναι γεμάτοι από σπουδαστές που παλεύουν να τα βγάλουν πέρα!

Και σε αυτή την απεργία κάθε επιτροπή αγώνα θα δώσει όλες τις δυνάμεις της.

 

Συνεχίζει τα μαθήματα υποταγής ο συρφετός των μεγαλοκαθηγητων,

ο εργοδοτικός συνδικαλισμός και οι κλακαδόροι του!

Και εν μέσω εξεταστικής συνέχισαν τον βρώμικο καταμερισμό που τους έχουν δώσει για να κατασυκοφαντήσουν τους αγώνες. Έβαλαν θέματα εξεταστικής τέτοια που να καταδικάζουν τον αγώνα των ναυτεργατών, το δικαίωμα στην απεργία, αναπαράγοντας τις βρωμιές του μαύρου μπλοκ Κυβέρνησης-ΝΔ -ΛΑΟΣ-Κεφαλαίου.

 

Ξεμπροστιάζονται το φιλοΠΑΣΟΚικές ομάδες ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ/ΚΟΕ-ΕΑΑΚ, που στήνουν τις συγκεντρώσεις στους εργατοπατέρες φιλοεργοδοτικούς των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, οι οποίοι χωρίς ίχνος ντροπής υπέγραψαν με τον ΣΕΒ μειώσεις στους μισθούς. Οι φοιτητές και οι σπουδαστές πρέπει να τους απομονώσουν!

Τώρα να δυναμώσει η πάλη για

 

·         Παιδεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους.

·         Να καταργηθούν τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, να ακυρωθεί το μνημόνιο τώρα!

·         Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, 7ωρο 5ημερο 35ωρο.

·         Το πτυχίο να αποτελεί τη μόνη προϋπόθεση για δουλειά.

·         Σίτιση, στέγαση , συγγράμματα, μετακινήσεις, δωρεάν χωρίς προϋποθέσεις.

·         Μέτρα στήριξης των εργαζόμενων φοιτητών και σπουδαστών. 6ωρη-5ήμερη εργασία με αποδοχές πλήρους ωραρίου. Άδεια με αποδοχές την περίοδο των εξεταστικών

Comments are closed.