Ανακοίνωση Μ.Α.Σ. για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης

Συναγερμός! Τα μέτρα που εξήγγειλε ο Γ. Παπανδρέου, με ακροατήριο την ηγεσία της ΠΟΣΔΕΠ, μεγαλοκαθηγητές, βιομηχάνους, εφοπλιστές και τραπεζίτες, είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Γκρεμίζεται ότι έχει απομείνει

από τη δημόσια δωρεάν ανωτάτη εκπαίδευση!

Ιδιωτικοποιούνται τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ!

Τα ιδρύματα γίνονται επιχειρήσεις!

Βάζουν δίδακτρα!

 

Επιβεβαιώνεται αυτό που από την πρώτη στιγμή σου είχαμε πει!

Το ΠΑΣΟΚ χέρι χέρι με το ΛΑΟΣ και την στήριξη της ΝΔ δεν μας επιτρέπουν να σπουδάσουμε  απρόσκοπτα δημόσια και δωρεάν. Προσπαθούν να ξεπεράσουν την κρίση του συστήματος που υπηρετούν φορτώνοντας την στις πλάτες μας, στις πλάτες των εργαζόμενων γονιών μας.

 

Αυτά μας φέρνουν!

1.          «Κάρτα φοιτητή» → Θα βάζουν ένα ποσό σε μια κάρτα και θα σου λένε φέρτα βόλτα μόνος σου, δηλαδή τέρμα η δωρεάν φοιτητική μέριμνα. Γι αυτό κόβουν τη δωρεάν σίτιση, ξεσπιτώνουν 2500 συναδέλφους μας και αφήνουν τις εστίες να ρημάζουν, δεν δίνουν πάσο, δεν δίνουν βιβλία.

2.          «Ελεύθερο πρόγραμμα σπουδών» → Θα μαζεύουμε σκόρπιες γνώσεις από δω και από κει με βάση το ότι πληρώνεις-παίρνεις. Τα προγράμματα σπουδών διαλύονται γίνονται «μενού» με σκόρπια μαθήματα. Μάλιστα λένε και αστειότητες τύπου θα φτιάχνεις πρόγραμμα σπουδών όπως σου αρέσει (!!!) λες και παραγγέλνεις πίτσα.

3.          «Διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, χορηγοί και manager» → Είναι η ξεδιάντροπη είσοδο των επιχειρήσεων στη διοίκηση, στη δομή και στο περιεχόμενο της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Είναι τα δίδακτρα που θα πληρώνουμε για να βρουν πόρους τα «ανεξάρτητα» ιδρύματα. Είναι το ξεπούλημα της έρευνας και κάθε πλευράς της ακαδημαϊκής διαδικασίας στα μονοπώλια.

4.          «Αναβάθμιση των ΤΕΙ» → Τα ΤΕΙ δε πρόκειται να αλλάξουν θα μείνουν στην ίδια άθλια κατάσταση! Θα γίνουν ΙΕΚ! Όσες νέες υποσχέσεις κι αν μοιράσουν για δήθεν αναβάθμιση, οι σπουδαστές γνωρίζουν, ότι σήμερα ο σπουδαστής μπορεί να χρειαστεί να περιμένει μέχρι 2 εξάμηνα για να βρει μια θέση στο εργαστήριο, ότι στα περισσότερα ΤΕΙ δεν υπάρχουν καθηγητές και το 80% είναι ωρομίσθιοι.

5.          «Νέος χωροταξικός σχεδιασμός» → Θέλουν να συνδέσουν καλύτερα τα ιδρύματα με τις επιχειρήσεις κάθε περιοχής. Τα όσα λέγονται δε για νέο χωροταξικό σχεδιασμό που θα βάλει τάξη στην πληθώρα των τμημάτων χωρίς ζήτηση, είναι φούμαρα. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δημιούργησε αυτά τα τμήματα πριν δέκα χρόνια, στο όνομα – και τότε – ενός μελετημένου χωροταξικού σχεδιασμού.

6.          «Αξιολόγηση και λογοδοσία» → Θα γίνεται με βάση τα στάνταρ των επιχειρήσεων, τα ιδρύματα θα λογοδοτούν σε αυτές.

7.          «Διεθνοποίηση» → Σημαίνει την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του Πανεπιστημίου – επιχείρηση, που θα προσελκύει πελάτες, θα εξάγει εκπαιδευτικά προϊόντα, θα ιδρύει παραμάγαζα στο εξωτερικό.

8.          «Αλλαγή στον τρόπο εισαγωγής – Προπαρασκευαστικά έτη» Μετατρέπουν το πανεπιστήμιο σε ένα χωνί απ' όπου θα αποφοιτούν λίγοι κι εκλεκτοί, ενώ η μεγάλη μάζα θα είναι στη δια βίου μάθηση και την ψευτοκτάρτισης, θα κόβεται στο πρώτο ή το δεύτερο.

 

Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΤΗ!

Να μην αφήσουμε σε χλωρό κλαρί

την κυβέρνηση και τους συμμάχους της.

 

Η Υπουργός της λέσχης Μπίτελμπεργκ Α.Διαμαντοπούλου βγαίνει ανοιχτά, σε όποιο κανάλι και να βρει, και δηλώνει μαζί με τους λοιπούς συνεργάτες της ότι τα μέτρα αυτά θα περάσουν όποια αντίδραση και αν βρουν από τις «οργανωμένες μειοψηφίες». Επίσης ψάχνει συμμάχους ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς γι΄αυτό και τους κολακεύει λέγοντας ότι είναι «…η καρδιά και η ψυχή του ελληνικού κράτους» και ότι αυτοί θα τη βοηθήσουν να περάσουν οι αλλαγές. Θέλει να φτιάξει αντικίνημα!!!

Αν εννοεί τους καλοπληρωμένους επιστήμονες τύπου Λίντα Κατέχη (πρόεδρος της Επιτροπής Σοφών) και άλλους γιάπηδες καθηγητές-συμβούλους του Παπανδρέου τότε δεν μας πέφτει λόγος.

Αν εννοεί τις πλειοψηφίες σε ΟΛΜΕ-ΔΟΕ-ΠΟΣΔΕΠ που είναι στο ίδιο κόμμα με αυτήν (το ΠΑΣΟΚ) ή ακόμα και την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ (που λέει πως δεν θα ξανακάνουμε απεργία γιατί τώρα το μνημόνιο είναι νόμος) τότε πάλι δεν μας πέφτει λόγος!

Αν όμως εννοεί τους χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές που τα βγάζουν δύσκολα πέρα, αν εννοεί τους μαθητές, τους εργάτες και το ΠΑΜΕ, το κομμάτι των ριζοσπαστών πανεπιστημιακών δασκάλων τότε ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ!

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΩΡΑ

 

  Πάρτε τώρα πίσω το άθλιο «μνημόνιο» της παιδείας!

  ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ!

  ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΣΙΤΙΣΗ-ΣΤΕΓΑΣΗ- ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ- ΒΙΒΛΙΑ- ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ! Εστιατόρια, κυλικεία στην ευθύνη του κράτους και όχι των ιδιωτών

  Μηνιαίο επίδομα ενοικίου και σίτισης 600€ σε όλους τους φοιτητές και τους σπουδαστές που είναι από άλλες πόλεις και που το οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά τις 40.000€ ετησίως, για τα παιδιά ανέργων και απολυμένων.

Δίνουμε την πρώτη απάντηση

 

·        Στις 7/10 ΟΛΟΙ στα συλλαλητήρια του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, των Συντονιστικών Αγώνα Σχολείων και του ΠΑΜΕ

·        Παραστάσεις Διαμαρτυρίας σε όλους τους Πρυτάνεις- Προέδρους- Προϊστάμενους την Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη (4-5-6/10)σε όλη την Ελλάδα

·        Συνεδριάσεις όλων των επιτροπών Αγώνα για οργάνωση της πάλης

Comments are closed.