Μετά την πίεση από το ΜΑΣ θα μοιραστούν τα πάσο

Μετά την πίεση από το ΜΑΣ θα μοιραστούν τα πάσο
Χτες, δυνάμεις του ΜΑΣ έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας στέλνοντας μήνυμα για τις αναδιαρθρώσεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Το πανό κινητοποίησης ήταν χαρακτηριστικό: «Απειθαρχούμε σε μνημόνιο – Ευρωπαϊκή Ενωση – Κυβέρνηση. Οργανωνόμαστε για την ανατροπή». Το ΜΑΣ ζήτησε συνάντηση για να πάρει μια απάντηση για το θέμα των πάσο, που δεν έχουν δοθεί ακόμα. Ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου, Βαγγέλης Παπάζογλου, υποστήριξε πως το πρόβλημα λύθηκε …για φέτος. Οι φοιτητές και οι σπουδαστές του ΜΑΣ τόνισαν ότι η «διαβεβαίωση» αυτή δεν εξασφαλίζει τίποτα, αφού η γενική κατεύθυνση – και με τις εξαγγελίες στους Δελφούς – είναι να υπάρχει περικοπή στα δικαιώματα των φοιτητών.

Yπενθυμίζουμε ότι στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για αναδιαρθρώσεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση, άλλωστε, εξαγγέλθηκε ότι θα υπάρχει η «κάρτα ή το κουπόνι του φοιτητή» και η Ανεξάρτητη Αρχή Χρηματοδότησης των πανεπιστημίων. Η Ανεξάρτητη Αρχή θα έχει την ευθύνη για τις «υπηρεσίες» στους φοιτητές, οι οποίες θα παρέχονται «με τη συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα». Αρα, τα πετσοκομμένα δικαιώματα των φοιτητών μετατρέπονται και επίσημα σε προϊόντα που θα τα πουλάνε οι επιχειρήσεις, σε όσους έχουν «την κάρτα ή το κουπόνι του φοιτητή».
Ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, σα να μην ξέρει πού απευθύνεται, «κάλεσε» το ΜΑΣ στο στημένο διάλογο για την Παιδεία. Οι δυνάμεις του ΜΑΣ, όμως, έχουν δηλώσει ξεκάθαρα πως δεν μπαίνουν σε διαλόγους που παζαρεύουν τα δικαιώματά τους.
 

Comments are closed.