ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ

ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Φοιτητές, φοιτήτριες, σπουδαστές, σπουδάστριες,

 

Οι εκλογές για τα νέα τοπικά όργανα του κράτους  σε Δήμους και Περιφέρειες έχουν μεγάλη σημασία, είναι ευκαιρία για τη νέα γενιά. Το δίλημμα που μπαίνει μπροστά μας είναι το εξής: Ο λαός μας και εμείς θα βγούμε την επόμενη μέρα ή σκυφτοί ή με πιο ψηλά το κεφάλι.

Τέρμα στην ανοχή και την ηττοπάθεια. Δεν έχουμε περιθώριο αναμονής. Έχει έρθει η ώρα οι φοιτητές και οι σπουδαστές, κύρια τα παιδιά των εργατικών λαϊκών οικογενειών, να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Με την ψήφο και τη δράση μας να διεκδικήσουμε το δικαίωμα στην μόρφωση, στις πραγματικά δωρεάν σπουδές, στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, στη ζωή με αξιοπρέπεια.

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών σας καλεί να πάρετε θέση.

Να καταδικάσετε τους υποψηφίους και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Τα κόμματα αυτά είναι οι υπεύθυνοι για το ότι η οικογένειά μας στενάζει κάτω από τα προβλήματα, δεν μπορεί να μας σπουδάσει, για το ότι το 40% των φοιτητών αναγκάζονται να δουλεύουν, για το ότι ο 1 στους 3 παρατάει τις σπουδές, ότι ο 1 στους 3 νέους είναι άνεργος.

Μάλιστα τα κόμματα αυτά φέρνουν ένα νέο Νόμο-έκτρωμα που μετατρέπει το Πανεπιστήμιο σε Ανώνυμη εταιρία με δίδακτρα, μετατρέπει τα ΤΕΙ σε ΙΕΚ. Το Πανεπιστήμιο που φτιάχνουν δεν το φτιάχνουν για μας και το λαό μας αλλά για τις τράπεζες, τους εφοπλιστές, τους βιομήχανους και τις επιχειρήσεις τους.

Η λαϊκή οικογένεια σπουδάζει τα παιδιά της με κόπο και θυσίες, για να περιφέρονται από χώρα σε χώρα και από κλάδο σε κλάδο, φτηνό εργατικό δυναμικό, αναλώσιμο υλικό των επιχειρήσεων.

Οι εκλογές λοιπόν αυτές είναι απάντηση και αγώνας. Είναι συνέχεια των αγώνων που δώσαμε στο πλάι του ΠΑΜΕ με απεργίες και συλλαλητήρια, τις 100άδες κινητοποιήσεις που έχουν οργανωθεί σε όλη την Ελλάδα από τις επιτροπές αγώνα του ΜΑΣ για δωρεάν σίτιση, στέγαση, μετακίνηση, ενάντια στην επιχειρηματική δραστηριότητα, ενάντια την αντιλαική πολιτική που θέλει να μας μετατρέψει σε δούλους του 21ου αιώνα.

 Το αποτέλεσμα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης θα το μετρήσουν μόνο αν το βόλι μας κεντράρει καλά, μόνο αν η ψήφος μας πάει εκεί που τους πονάει. Και η ψήφος θα τους πονέσει μόνο αν δοθεί στη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ σε κάθε περιφέρεια και σε κάθε δήμο.

 

Συνάδελφε, συναδέλφισσα

 

Να μην τσιμπήσουμε στην αποχή που έντεχνα καλλιεργείται.

Σκέψου ότι αυτοί που διαφημίζουν το πρωί την αποχή, το βράδυ κάνουν περισπούδαστες αναλύσεις για το πως πρέπει να κοπεί ο μισθός των  γονιών μας. Η αποχή αποδείχτηκε άσφαιρο βόλι. Δεν έστειλε κανένα μήνυμα αλλά ίσα-ίσα διέχυσε τις ευθύνες. Μην λυπηθείς λοιπόν κόπο και χρόνο.

 

Καμιά εμπιστοσύνη στους δήθεν ανεξάρτητους. Το βράδυ των εκλογών η ψήφος σε επίσημους και ανεπίσημους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ θα ερμηνευτεί ως πράσινο φώς για να συνεχίσει και να δυναμώσει την αντιλαϊκή θύελλα για να μας κάνουν τη γενιά των 592 €. Έχουμε πείρα στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ από τους δήθεν ανεξάρτητους που θέλουν να οδηγήσουν τους φοιτητές και τους σπουδαστές στην αγκαλιά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

 

Καμία εμπιστοσύνη σε ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ/ΚΟΕ. Είναι χειροκροτητές του κυβερνητικού συνδικαλισμού, των πουλημένων εργατοπατέρων των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που υπέγραψαν μείωση μισθών και κήρυξαν ότι πρέπει να «μπουν τα κεφάλια μέσα» γιατί το μνημόνιο έχει ήδη ψηφιστεί!!!. Σην μισή Ελλάδα αλληλοστηρίζονται με το ΠΑΣΟΚ.

 

 

Φοιτητές, φοιτήτριες, σπουδαστές, σπουδάστριες,

 

Ενισχύστε τις προσπάθειες του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών να αποδυναμωθούν οι δυνάμεις του δικομματισμού σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, να ξεπεραστεί η σαπίλα και ο εκφυλισμός στο φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα, να οργανωθούν και να παλέψουν οι φοιτητές και οι σπουδαστές από τα κάτω και στο πλάι του ΠΑΜΕ για τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Για να μην πληρώσει ούτε ευρώ η λαική οικογένεια, για δωρεάν σπουδές, για μέτρα στήριξης για τους εργαζόμενους φοιτητές και σπουδαστές.

Για να παλεύουμε την επόμενη μέρα από καλύτερες θέσεις για πλήρη και σταθερή εργασία με δικαιώματα για όλους τους αποφοίτους, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Ενιαία Ανωτάτη Εκπαίδευση, καμία Επιχειρηματική Δραστηριότητα στην Παιδεία-Υγεία

 
 

Το ΜΑΣ καλεί σε αποφασιστική δράση και αγώνα για τη μαζική υποστήριξη των ψηφοδελτίων της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ γιατί η ενίσχυσή τους θα είναι ένα σημαντικό και ελπιδοφόρο βήμα στην επιδίωξη και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών να ενισχύεται το λαϊκό μέτωπο ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό.

Για να πάρουν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που σπουδάζουν τη μόνη θέση που τους συμφέρει: Στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, πλάι στο ταξικό εργατικό κίνημα, στο ΠΑΜΕ, μαζί με τους φτωχούς αγρότες και τους μικρούς επαγγελματίες στο δρόμο για την αντεπίθεση, με στόχο τη νίκη και στο επίπεδο της εξουσίας.

 

 

 

Comments are closed.