Κάλεσμα για την Απεργία στις 23/2/2011

23 ΦΛΕΒΑΡΗ-ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 11:00 στην ΟΜΟΝΟΙΑ

(Προσυγκέντρωση: 10:30 Χαυτεία)

Συνάδελφοι-συναδέλφισσες,

Κεφάλαιο, κυβέρνηση, ΝΔ, τρόικα ΕΕ μας ετοιμάζουν μαύρο μέλλον!

Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΕΧΕΙ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ: Οι αυξήσεις σε εισιτήρια, τρόφιμα, νοίκια, τσακίζει εμάς και τις οικογένειες μας ιδιαίτερα τα παιδιά που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους. Οι περικοπές στην φοιτητική μέριμνα θα συνεχιστούν είναι χαρακτηριστικό: για την παιδεία, η χρηματοδότηση είναι μικρότερη κατά 2 δις ευρώ σε σχέση με το 2010.

ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ενώ με το ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ και τις υπόλοιπες αναδιαρθρώσεις πετάνε στο δρόμο χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους, χτυπούν όσους πίστευαν ότι θα τα βγάλουν πιο εύκολα πέρα.

Μέχρι το Μάρτη θα καταθέσει η κυβέρνηση το «μνημόνιο της Παιδείας»

Με το νέο νόμο-πλαίσιο μετατρέπουν τα ιδρύματα σε επιχειρήσεις. Ανοίγει ο δρόμος για να μπουν τα δίδακτρα. Καταργούν τη φοιτητική μέριμνα και συρρικνώνουν τις υποδομές. Τα προγράμματα σπουδών γίνονται μενού χωρίς καμία συνοχή. Τα ΤΕΙ γίνονται ΙΕΚ.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει τις αναδιαρθρώσεις, πλευρά αυτών είναι και η κατάργηση του ασύλου που τις τελευταίες μέρες κουβεντιάζεται από τη μαύρη συμμαχία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ- ΛΑΟΣ και συγκροτήματα του τύπου.

Καλούμε τους φοιτητές και τους σπουδαστές να μπουν εμπόδιο στους σχεδιασμούς της μαύρης συμμαχίας, ενάντια στους μετανάστες και το άσυλο

που αποκαλύφθηκαν με τα γεγονότα στη Νομική

Η κυβέρνηση αξιοποίησε και αξιοποιεί τα γεγονότα στη Νομική για να νομιμοποιήσει το αντιμεταναστευτικό θεσμικό της πλαίσιο. Να ανοίξει το δρόμο για την κατάργηση του ασύλου, να εγκατασταθεί η αστυνομία στα ιδρύματα. Στα ΑΕΙ-ΤΕΙ επιχειρήσεις δεν χωράει άσυλο!!!

Οι ομάδες που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ και τα στελέχη των ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που οδήγησαν τους μετανάστες στην Νομική, έχουν βαριές ευθύνες. Πάτησαν πάνω στη διαλυτική κατάσταση που μαζί με ΠΑΣΠ-ΔΑΠ έχουν επιβάλει στους φοιτητικούς συλλόγους και έδωσαν άλλοθι στην κυβέρνηση να ξετυλίξει την προβοκάτσια ενάντια στο άσυλο και τους μετανάστες. Με την στάση τους εξέθεσαν τους μετανάστες στην αντίδραση, στα κυκλώματα που τους εκμεταλλεύονται, έδωσαν πάτημα να καλλιεργηθεί ο ρατσισμός.

Απαιτούμε: άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των μεταναστών. Η λύση του προβλήματος υπέρ των δικαιωμάτων των μεταναστών δεν είναι μόνο ζήτημα ανθρωπιάς, αλλά είναι προς το συμφέρον όλων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Δεν θα σταματήσουν εδώ θα φέρουν κι αλλά μέτρα και μνημόνια!

Οι ίδιοι που τσακίζουν τη ζωή και τα δικαιώματα μας

είναι αυτοί που έχουν διαλύσει το φοιτητικό κίνημα!

Όρος για τη νικηφόρα έκβαση του πολέμου είναι να αφήσουμε στην άκρη:

· τους εργατοπατέρες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Πολέμησαν την απεργία που προκήρυξε το ΠΑΜΕ, εκατοντάδες σωματεία και δεκάδες Ομοσπονδίες στις 10 Φλεβάρη με κάθε τρόπο. Η στάση τους ήταν κατάπτυστη, υπονομευτική και προδοτική αφού καταψήφισαν παντού την πρόταση για απεργία μαζί με τους «λεβέντες» του ΣΥΡΙΖΑ. Δίνουν χρόνο στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στην τρόικα και την εργοδοσία. Αρνούνται και καταπολεμούν την ταξική πάλη, επιλέγοντας το δρόμο της ταξικής συνεργασίας, των κοινωνικών διαλόγων. Πρώτοι έτρεξαν να στείλουν εγκυκλίους στα σωματεία για να υλοποιήσουν τις μειώσεις μισθών. Καλούν να διορθώσουμε το ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνησή του.

· τους πρόεδρους, τους πρυτάνεις και τους καθηγητές-στελέχη επιχειρήσεων. Δεκάρα δεν δίνουν για τα βάσανα του λαού. Οι όποιες αντιδράσεις τους στην παιδεία είναι κενό γράμμα αφού δεν αμφισβητούν στο ελάχιστο την ανταγωνιστικότητα και τις επιχειρήσεις.

· τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στις σχολές (ΠΑΣΠ και ΔΑΠ). Η ΠΑΣΠ είναι αδίστακτη είναι ο στρατός του υπουργείου, σε πρόσφατη συνέντευξη ο γραμματέας της ξεστόμισε αυτά που ούτε η ίδια η υπουργός δεν τόλμησε. Επικροτεί την κυβέρνηση για τις συγχωνεύσεις τμημάτων και μιλάει ακόμα και για την κατάργηση του ασύλου. Την ιδία στιγμή η ΔΑΠ παριστάνει την αντιμνημονιακή δύναμη! Και οι δυο κοροϊδεύουν τους φοιτητές, είναι με τα μονοπώλια, υλοποιούν την πολιτική τον κόμματων τους. Δεν είναι ούτε αυτόνομοι ούτε ανεξάρτητοι, πάντα στήριζαν τις αναδιαρθρώσεις. Προσπαθούν να υποτάξουν τις συνειδήσεις των φοιτητών με την εξαγορά και το ρουσφέτι.

· τις ομάδες ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ/ΚΟΕ-ΕΑΑΚ. Οι ύπουλες διακηρύξεις τους «ούτε ΓΣΕΕ-ούτε ΠΑΜΕ» έχουν στόχο το χτύπημα του ΜΑΣ, του ταξικού εργατικού κινήματος, την πολιτικοποίηση του αγώνα. Έχουν ενεργή συμβολή στην διάλυση και τον εκφυλισμό του φοιτητικού κινήματος. Λένε για «βάρος στα πρωτοβάθμια σωματεία» όμως ξεχνούν ότι αυτά ανήκουν σε κλάδους, σε Ομοσπονδίες και εκεί συνεργάζονται θαυμάσια με τις συμβιβασμένες ηγεσίες.

Μόνο η οργανωμένη πάλη λαού και νεολαίας θα τους σταματήσει και θα ανοίξει το δρόμο για την κοινωνία των αναγκών μας!

Η γραμμή της πάλης, για να βγει ο λαός νικητής από την κρίση και όχι τα μονοπώλια είναι η μοναδική που μπορεί να ανοίξει το δρόμο για νέες κατακτήσεις. Πίσω από αυτή τη γραμμή υπάρχει μόνο η ήττα.

Την ώρα που δυνάμεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ μαζί με καθηγητές στήνουν το παζάρι των ρουσφετιού μπροστά στην εξεταστική, η οργάνωση της πάλης μπορεί να γίνει ο καθαρός αέρας που θα πάρει και θα σηκώσει την μπόχα τους!

Προσπερνάμε τους αρνητικούς συσχετισμούς στους συλλόγους.

Σε αυτές τις συνθήκες, μέσα στην εξεταστική, παίρνουμε αποφάσεις, οργανώνουμε κινητοποιήσεις, συμμετέχουμε στην απεργία!

Είμαστε κομμάτι της μεγάλης κοινωνικής συμμαχίας με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, και την ΟΓΕ που παλεύει για να ανοίξει ο δρόμος για μια κοινωνία απαλλαγμένη από τα μονοπώλια, με τα μέσα παραγωγής να είναι λαϊκή περιουσία.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 11:00 στην ΟΜΟΝΟΙΑ

Comments are closed.