Δελτίο Τύπου «Για την κινητοποιήση των δυνάμεων του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στη Σύνοδο των Πρυτάνεων στο Ναύπλιο στις 19 Φλεβάρη»

Γραμματεία Πάτρας

 

Δελτίο Τύπου

«Για την κινητοποιήση των δυνάμεων του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στη Σύνοδο των Πρυτάνεων στο Ναύπλιο στις 19 Φλεβάρη»

 

Οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών με κάλεσμα της Γραμματείας Πάτρας, των Επιτροπών Αγώνα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και των ΤΕΙ της Πελοποννήσου προχώρησαν σε δυναμική κινητοποίηση  στους δρόμους του Ναυπλίου στις 19 Φλεβάρη το απόγευμα με αφορμή την διεξαγωγή της Συνόδου των Πρυτάνεων και την παρουσία της Υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Α. Διαμαντοπούλου. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν μαθητές με το Συντονιστικό τους, δυνάμεις του ΠΑΜΕ Αργολίδας και η ΠΑΣΥ. 

Νωρίτερα την ίδια ημέρα συνδικαλιστές του ΜΑΣ προχωρήσαν σε παρέμβαση–παράσταση διαμαρτυρίας στη διαδικασία της Συνόδου επίσημαίνοντας πως η αντιπαράθεση μεταξύ Πρυτάνεων και μερίδας πανεπιστημιακών ΑΠΌ ΤΗ ΜΙΑ και κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ είναι για το ποίος «θα κρατάει την κουτάλα» και βρίσκεται στην αντίπερα όχθη από τα συμφέροντα των λαϊκών οικογενειών και την ανάγκη για πανεπιστήμιο στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών. Το πρωί αναρτήθηκε πανό στην Ακροναυπλία με το σύνθημα «ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ,ΟΧΙ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ»

Οι «διαβεβαιώσεις» της υπουργού ότι το νομοσχέδιο θα περάσει Μάρτη αλλά θα εφαρμοστεί το 2013-14 είναι μόνο για να θολώσει τα νερά, να δημιουργήσει κλίμα επανάπαυσης και συναίνεσης στους φοιτητές και τις λαϊκές οικογένειες. 

Από κοντά και το συνοθύλευμα ΕΑΑΚ-ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΟΕ που σιγοντάρουν την παραπάνω κατεύθυνση, περιμένοντας να αναρτηθεί «πρόγραμμα δράσης των φοιτητηκών συλλόγων» από την «Ελευθεροτυπία» και το Συγκρότημα Λαμπράκη για να το υλοποιήσουν. Είναι χαρακτηριστικό πως σε όλα τα Δ.Σ. των φοιτητικών συλλόγων της Πάτρας είτε καταψήφισαν την κινητοποίηση στη Σύνοδο, είτε απείχαν. 

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις του ΜΑΣ, τώρα χρειάζεται ακόμα πιο αποφασιστικά η οργάνωση της πάλης, η ακούραστη δράση για την επιτυχία της απεργίας και της απεργιακής συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ στις 23 Φλεβάρη.

21-2-2011


Comments are closed.