Δελτίο Τύπου Πρόγραμμα κινητοποιήσεων του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών

Εκτελεστικη Γραμματεία

 

Δελτίο Τύπου

Πρόγραμμα κινητοποιήσεων του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών

Να καταργηθεί το μνημόνιο διαρκείας

Να μην περάσει το μνημόνιο της Παιδείας 

 

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί όλους τους φοιτητές και σπουδαστές σε ξεσηκωμό. Το επόμενο διάστημα να δώσουμε συνέχεια στους μεγάλους αγώνες του λαού και της νεολαίας για να πληρώσει την κρίση η πλουτοκρατία. 

Η μαύρη συμμαχία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΕΕ-Τρόικα προχωράνε στο σφαγιασμό του λαού με πρόσχημα την καπιταλιστική κρίση.

Ετοιμάζεται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ η κατάθεση του νέου Νόμου-Πλαίσιο, του νόμου-έκτρωμα. Ο νόμος αυτός μετατρέπει τα ΑΕΙ σε επιχειρήσεις με δίδακτρα και τα ΤΕΙ σε ΙΕΚ. Το μαύρο μέτωπο Κυβέρνηση-ΕΕ-τρόικα έχουν καιρό συναποφασίσει το ξεπούλημα του Δημόσιου και Δωρεάν χαρακτήρα είχε μέχρι τώρα η ανώτατη Εκπαίδευση. Την ίδια στιγμή εκατοντάδες καθηγητές συμβασιούχοι των ΤΕΙ μένουν απλήρωτοι σε Θεσσαλονίκη, Πειραιά και άλλες πόλεις της Ελλάδας

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί σε συναγερμό. 

Καλεί όλους τους φοιτητές και σπουδαστές, ειδικά αυτούς από φτωχές λαϊκές οικογένειες να συσπειρωθούν στις Επιτροπές Αγώνα στην σχολή τους και στο τμήμα τους και να αντικρούσουν το Μνημόνιο της Παιδείας. 

Η Εκτελεστική Γραμματεία καλεί όλες τις Επιτροπές Αγώνα να αποφασίσουν κινητοποιήσεις, να οργώσουν κάθε αμφιθέατρο, να πρωτοστατήσουν στην ενημέρωση για το νέο Νόμο μοιράζοντας την ανακοίνωση του ΜΑΣ.

Να οργανώσουν την πάλη από τα κάτω, σε εργαστήρια, έτη, εξάμηνα, τμήματα με υπογραφές, γενικές συνελεύσεις, πρωτοβουλίες.

Η Εκτελεστική Γραμματεία κάνει ιδιαίτερο κάλεσμα σε κάθε νέα εργαζόμενη, κάθε φοιτήτρια να πάρει μέρος στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 10/3 για την παγκόσμια μέρα της γυναίκας, της ημέρας αγώνα των γυναικών της εργατικής τάξης.

Συνάδελφοι-συναδέλφισσες,

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ, ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΔΡΑΣΗ-ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Τετάρτη 9/3: Κινητοποιήσεις στις πρυτανείες όλων των ιδρυμάτων της Ελλάδας 

Πέμπτη 10/3: Όλοι στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν ΠΑΜΕ-ΜΑΣ-ΟΓΕ-ΠΑΣΥ-ΠΑΣΕΒΕ για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, (Αθήνα: 18:00 Σύνταγμα

Παρασκευή 11/3: Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπ.Παιδείας για το ζήτημα των συμβασιούχων καθηγητών

Πέμπτη 17/3: Όλοι στο συλλαλητήριο του ΜΑΣ για το νέο Νόμο-Πλαίσιο (Αθήνα: 12:00 Ομόνοια) 


Comments are closed.