ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη

   

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ενάντια στην  ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη

Όλοι τη Δευτέρα 21/3 στα συλλαλητήρια του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών

και των Συντονιστικών Αγώνα των Σχολείων

(Για την Αθήνα στην Ομόνοια στις 12:00μμ)

 

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καταδικάζει και καταγγέλλει τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, Αγγλίας, Γαλλίας και της ΕΕ στην Λιβύη.

 

Απαιτούμε καμία εμπλοκή της Ελλάδας. Να γυρίσουν αμέσως εντός συνόρων οι ελληνικές δυνάμεις που συμμετέχουν σε Νατοϊκά στρατεύματα . Να κλείσει άμεσα η βάση της Σούδας και όλες οι Νατοϊκές βάσεις που βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος. Να μην χρησιμοποιηθούν τα ελληνικά εδάφη, ο θαλάσσιος και ο εναέριος χώρος για να περάσουν Νατοϊκά στρατεύματα .

 

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την στήριξη της ΝΔ ήδη έχουν αποφασίσει να συμμετάσχουν στο μακέλεμα του Λιβικού λαού. Τα περί «ανθρωπισμού» που επικαλούνται, καλύτερα να τα αφήσουν.

 

Γνωρίσαμε των «ανθρωπισμό» τους:

·                    Όταν υπέγραφαν τους βομβαρδισμούς σε Γιουγκοσλαβία

·                    Όταν  έκαναν την χώρα ορμητήριο για τα γεράκια του πολέμου κατά την διάρκεια των βομβαρδισμών σε Ιράκ και Αφγανιστάν

·                    Όταν  τα πανεπιστήμια τους δούλευαν και δουλεύουν για τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ

 

Το ενδιαφέρον των ιμπεριαλιστών είναι μόνο για τα πετρέλαια της Λιβύης και για τίποτα άλλο. Μόνο ο λαός της Λιβύης είναι αρμόδιος να λύσει τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει.

 

Καλούμε κάθε φοιτητή και σπουδαστή να σταθεί αλληλέγγυος στον λαό της Λιβύης. Αυτοί που επιτίθενται στην Λιβύη είναι οι ίδιοι που τσακίζουν με πρόσχημα την καπιταλιστική κρίση εμάς και τις οικογένειες μας, που φέρνουν το μνημόνιο διαρκείας, που φέρνουν το νόμο πλαίσιο, που καταργούν δικαιώματα, μισθούς και συντάξεις, που στήνουν επικίνδυνα παιχνίδια στο Αιγαίο και για τον ελληνικό λαό.

 

 Καλούμε κάθε φοιτητή και σπουδαστή στην πάλη. Με κάθε μορφή και τρόπο, να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στο Λιβυκό Λαό. Να καταδικάσουμε την ιμπεριαλιστική επέμβαση και κάθε εμπλοκή της Ελλάδας σε αύτη.

Comments are closed.