Κάλεσμα – Πλαίσιο πάλης 30 Μάρτη Όλοι ξανά στο δρόμο!!!

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ-ΚΑΤΩ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ!

Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στην ιμπεριαλιστική επέμβαση!

Οι λαοί έχουν τη δύναμη!

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΡΤΗ

ΟΛΟΙ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές,  που έδωσαν βροντερό παρόν στα έκτακτα αντιιμπεριαλιστικά συλλαλητήρια τη Δευτέρα 21 Μάρτη που κάλεσαν το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων, σε όλη την Ελλάδα.

Αυτοί που επιτίθενται στον Λιβυκό Λαό είναι οι ίδιοι που τσακίζουν με πρόσχημα την καπιταλιστική κρίση εμάς και τις οικογένειες μας, που φέρνουν το μνημόνιο διαρκείας, που φέρνουν το νόμο πλαίσιο, που καταργούν δικαιώματα, μισθούς και συντάξεις, που στήνουν επικίνδυνα παιχνίδια στο Αιγαίο και για τον ελληνικό λαό.

 

Ο Λιβυκός Λαός δεν έχει ανάγκη από προστάτες!

 

Είναι ψέμα το επιχείρημα, των ιμπεριαλιστών, της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ ότι επιτελούν ανθρωπιστικό έργο! Τα πολεμικά αεροπλάνα και πλοία ούτε ανθρώπινα δικαιώματα υπερασπίζονται ούτε κανενός είδους δημοκρατία. Ένα μόνο νοιάζει τους ιμπεριαλιστές, τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο της Λιβύης. Οι δολοφόνοι των λαών της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν, του Ιράκ και άλλων λαών σ’ όλο τον κόσμο δεν μπορούν να μιλάνε για ανθρωπισμό. Είναι αυτοί που στήριζαν μέχρι τώρα τον Καντάφι, που συνεργάζονταν με αυταρχικές και αντιλαϊκές κυβερνήσεις ανάλογα πάντα με τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις τους.

 

Βγάλε συμπέρασμα από την στάση των άλλων δυνάμεων!

Γύρνα τους την πλάτη! Δυνάμωσε το ΜΑΣ!

 

·         Τα στελέχη της ΠΑΣΠ τα μαντρόσκυλα του ΠΑΣΟΚ στις σχολές, όταν οι επιτροπές αγώνα καλούσαν σε ξεσηκωμό, έλεγαν στους φοιτητές ότι αν κάνουμε πορείες θα μας κακοχαρακτηρίσουν οι «σύμμαχοι»-φονιάδεςς. Έλεγαν ότι το ΜΑΣ λέει ψέματα πως η κυβέρνηση συμμετέχει στην επέμβαση αν και γνωρίζουν η κυβέρνηση συμμετέχει με πλοία, αεροπλάνα, ραντάρ και με τις βάσεις να δουλεύουν σε ρυθμούς πολέμου. Γνωρίζουν μάλλον ότι μια μέρα πολέμου κοστίζει όσο η ανέγερση 10 νέων σχολείων!!!

·         Η ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ έκαναν στις 11 Μαρτη παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Λιβύης. Ζητούσαν από την διεθνή κοινότητα να αναλάβει δράση. Στο όνομα δηλαδή της σωτηρίας από τον Καντάφι νομιμοποίησαν  την ιμπεριαλιστική επέμβαση.

·         Ευροβουλευτές του Κόμματος Ευρωπαϊκή Αριστεράς (που μέλος του είναι και ο ΣΥΝ) εξέδωσαν ψήφισμα με το οποίο ζητούσαν την άμεση επέμβαση των ιμπεριαλιστών στη Λιβύη.

 

Την ώρα που χιλιάδες φοιτητές διαδήλωναν,

ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΤΩΝ ΔΑΠ-ΠΑΣΠ-ΕΑΑΚ-ΣΥΝ

ΕΚΑΝΑΝ ΜΑΖΩΞΗ

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΝΙΣΟΥΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΡΑΦΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ

ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

 

Την ώρα που η ανάγκη ξεσηκωμού είναι μεγαλύτερη από ποτέ, που σφαγιάζουν το λαό της Λιβύης και τους εργαζόμενους της χώρας μας, τη Δευτέρα 21/3 στις 13:00 ο πρόεδρος της ΠΑΣΠ, ο πρόεδρος της ΔΑΠ, ένα στέλεχος της νεολαίας ΣΥΝ, και έξι στελέχη των ΕΑΑΚ, έκαναν διαπαραταξιακο μάζεμα για να ορίσουν ημερομηνία φοιτητικών εκλογών. Μάλιστα αυτοονομάστηκαν ΕΦΕΕ!!! Για άλλη μια φορά συνεχίζουν να γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τους σπουδαστές, συνεχίζουν στο δρόμο της διάλυσης και του εκφυλισμού.

Ή με τα μονοπώλια ή με το λαό!

Ή με το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών

και την ζωντάνια των συλλόγων

ή με τα κομπρεμί και τις παραταξιακές συμφωνίες!

 

Η κρίση θα πολλαπλασιάσει τις εστίες πολέμου, ο ανταγωνισμός ανάμεσα στους καπιταλιστές των χωρών, για το πώς θα μοιράσουν τη χασούρα για να ξεκολλήσει το καπιταλιστικό σύστημα από την κρίση θα ενταθεί.

Θα την μοιράσουν και με όπλα και με αντιλαϊκές αποφάσεις όπως αυτή που ετοιμάζονται να πάρουν στις 25 του Μάρτη

Θα συνεχίσουν να γονατίζουν το λαό μας με το μνημόνιο διαρκείας, θα συνεχίσουν την προσπάθεια της δημιουργίας των ιδρυμάτων-ΑΕ με δίδακτρα με το νέο νόμο-Πλαίσιο.

 

Εμπρός για να τους ανατρέψουμε, να δυναμώσουμε το ΜΑΣ, να δυναμώσει η κοινωνική συμμαχία για την λαϊκή εξουσία και οικονομία που οι λαοί θα ζουν μονιασμένοι χωρίς πολέμους, φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία.

ΔΡΑΣΗ-ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Comments are closed.