ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς»

«Θυμηθείτε το, αν η Ελευθερία
Δε βαδίσει στα χνάρια του αίματός μας
Εδώ θα μας σκοτώνουν κάθε μέρα…»
«1η Μάη», Γιάννης Ρίτσος
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς»
 
 
Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί όλους τους φοιτητές και σπουδαστές να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά στις φετινές πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις τιμής και δόξας στους αγώνες και τις θυσίες της εργατικής τάξης, ώστε να αποτελέσουν ένα σημαντικό βήμα κλιμάκωσης των αγώνων. Η φετινή Πρωτομαγιά μπορεί και πρέπει να είναι μέρα ξεχωριστή για όλους μας, αφετηρία νέων αγώνων.
Έχουμε να διδαχθούμε πολλά από την Πρωτομαγιά, από τους ταξικούς αγώνες και τις κατακτήσεις που την έχουν σημαδέψει. Η 1η του Μάη, βαμμένη από το αίμα της εργατιάς, ήταν, είναι και θα είναι «καρφί» στο μάτι της πλουτοκρατίας και του αστικού κράτους. Σήμερα οι φοιτητές των φτωχών λαϊκών στρωμάτων μαζί με τους εργαζόμενους, συνεχίζουμε τους αγώνες του Σικάγο του 1886, της Θεσσαλονίκης του 1936, της Καισαριανής του 1944. Η ηρωική στάση πολλών αγωνιστών, μεταξύ αυτών και οι Τάσος Τούσης, Ναπολέων Σουκατζίδης, οι 200 αθάνατοι της Καισαριανής καλλιεργούν την πίστη μας για την δύναμη της οργανωμένης ταξικής πάλης, μας διδάσκουν ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Πολλές νέες και νέοι σήμερα ακολουθούν το παράδειγμά τους, που στέκονται αταλάντευτα απέναντι στην εργοδοσία, κόντρα στα κελεύσματα υποταγής και συμβιβασμού. Οι σύγχρονοι ήρωες είναι οι απολυμένοι, οι άνεργοι, οι φοιτητές που αναγκάζονται να εργάζονται για να μπορέσουν να σπουδάσουν.
Σήμερα μας καλούν να θυσιαστούμε με πρόσχημα την κρίση τους, την κρίση του καπιταλισμού! Δε φταίμε εμείς για την κρίση! Δεν αναγνωρίζουμε κανένα χρέος! Δε θα γίνουμε η γενιά που θα γνωρίσει το 8ωρο, το δικαίωμα στη δωρεάν Υγεία και Παιδεία στα βιβλία της Ιστορίας,!
Απέναντι στο αντιλαϊκό μπλοκ της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ, των κομμάτων του ευρωμoνόδρομου, που τσακίζουν εμάς και τις οικογένειές μας, μόνη λύση είναι να ισχυροποιήσουμε τη δική μας πραγματική κοινωνική συμμαχία, μόνη λύση είναι να ισχυροποιήσουμε το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών που όλο το προηγούμενο διάστημα πρωτοστάτησε στην οργάνωση της πάλης των φοιτητών. Αλλάζουμε το συσχετισμό, οργανώνουμε τον αγώνα, δίνουμε πνοή και ζωντάνια στους συλλόγους. Δυναμώνουμε παντού τις Επιτροπές Αγώνα, σε κάθε έτος, σε κάθε εργαστήριο, σε κάθε σχολή. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους εργάτες, με τους φτωχούς αγρότες, τους μικρούς μαγαζάτορες που υποφέρουν, το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, στον κοινό αγώνα ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό.
 
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 10:00 ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΜΕ ΤΟ Π.Α.ΜΕ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Comments are closed.