ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2011

Εκτελεστική Γραμματεία

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2011

 

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών χαιρετίζει τους πάνω από 15.000 φοιτητές και σπουδαστές που στήριξαν με την ψήφο τους τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ. Καμία επανάπαυση-ούτε λεπτό για χάσιμο. Κυβέρνηση-πλουτοκρατία συνεχίζουν τη σφαγή του λαού. Τώρα θέλουν να συναινέσουμε και εμείς κατά το «σφάξε με αγά μου να αγιάσω». Μπορούμε να τους σταματήσουμε, να τους ανατρέψουμε. Έχουμε εμπιστοσύνη στη δύναμη μας.

 

Ο συσχετισμός στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ

αλλάζει στον καθημερινό ανυποχώρητο  αγώνα

·  Για μόρφωση που έχει ανάγκη ο λαός μας, για να μην περάσουν τα μέτρα της κυβέρνησης που μετατρέπουν τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ σε επιχειρήσεις, για δωρεάν σπουδές, για να τελειώσουν όλοι τις σπουδές τους,  για πανεπιστήμια στην υπηρεσία του λαού και όχι των μονοπωλίων, ώστε η επιστήμη να απαλύνει τον ανθρώπινο μόχθο, να πολεμά τον σκοταδισμό και την αμάθεια, να αξιοποιείται στην προστασία του εργαζομένου στη δουλειά, στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου.

·  Για δουλειά, μόνιμη και σταθερή με δικαιώματα για όλους ,που το πτυχίο να αποτελεί την μόνη προϋπόθεση, για να μην υπάρχει ανεργία.   

·  Για ζωή αξιοπρεπή, με πρόσβαση στη δημόσια δωρεάν Υγεία, στον αθλητισμό, τον πολιτισμό, με  ελεύθερο χρόνο. Όπου  οι εργαζόμενοι θα μπορούν να απολαμβάνουν αυτά που παράγουν .

 

Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία!  Την κρίση να πληρώσουν τα μονοπώλια!

Η κρίση είναι γέννημα θρέμμα του καπιταλισμού!

Ο λαός και η νεολαία δεν έχουν καμιά ευθύνη για χρέη και ελλείμματα!

Κανένας νέος να μην συναινέσει για τη σφαγή του.

 

Οι φοιτητές και οι σπουδαστές των λαϊκών οικογενειών που ψήφισαν τις παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, μπορούν και τώρα να βγάλουν συμπεράσματα, να καταλάβουν ότι αυτά τα κόμματα και οι παρατάξεις τους είναι ενάντια στα συμφέροντα τους. Το μόνο που θα αλλάξει με τους σημερινούς συσχετισμούς είναι οι χειροτέρευση των όρων σπουδών και ζωής. Μπορούν και πρέπει να διορθώσουν την ψήφο τους μέσα από τον αγώνα και την πάλη. ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και οι παρατάξεις τους δεν αλλάζουν.

Αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ότι η αποχή βολεύει το αστικό πολιτικό σύστημα ανεξάρτητα από ποια αφετηρία ξεκινούν όσοι απέχουν. Παράλληλα, υπάρχουν πολλοί φοιτητές και σπουδαστές που δε συμμετείχαν στις εκλογές γιατί νιώθουν, δικαιολογημένα, απέχθεια για τον εκφυλισμό που κυριαρχεί εδώ και χρόνια στο φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα. Για το σύστημα και αυτοί καταγράφονται σε αυτούς που δήθεν δεν ενδιαφέρονται.

Η αγανάκτηση για να βρει διέξοδο πρέπει να γίνει συνειδητός αγώνας, δύναμη ανατροπής, κόντρα στον εκφυλισμό, ισχυροποιώντας το ΜΑΣ.

Οι δυνάμεις των ΕΑΑΚ-ΣΥΡΙΖΑ, είναι ανάχωμα στην ριζοσπαστικοποίηση, εμπόδιο στην οργάνωση και πολιτικοποίηση του φοιτητικού σπουδαστικού κινήματος. Έχουν ρόλο στον εκφυλισμό. Όσοι τους δείξαν εμπιστοσύνη θα πάει στο βρόντο.

 

Με νέες δυνάμεις να οργανώσουμε

την ανασυγκρότηση του φοιτητικού-σπουδαστικού κινήματος

 

Αποδείχθηκε τι κίνημα χρειάζεται προκειμένου να ανατραπούν οι υπάρχοντες αρνητικοί συσχετισμοί.

Χρειάζεται φοιτητικό κίνημα πολιτικοποιημένο, οργανωμένο, που δε θα το βάζει στο χέρι κανείς, που να αναπτύσσει τη δράση και τους αγώνες από τα κάτω παλεύωντας αιτήματα και στόχους που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.

Μπαίνει επιτακτικά στην ημερήσια διάταξη η πάλη για μια άλλη κοινωνία και οικονομία που ο λαός θα κάνει κουμάντο και όχι τα μονοπώλια, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές και οι τραπεζίτες. Σε αυτή την κοινωνία η Παιδεία θα είναι λαϊκή, στα πλαίσια μιας κεντρικά σχεδιασμένης οικονομίας και όπου τα Πανεπιστήμια, ως αναπόσπαστο στοιχείο της φιλολαϊκής ανάπτυξης, θα παίζουν τον πραγματικό τους ρόλο.

 

Πάνω στην κοινή πάλη ενάντια στα μονοπώλια και την εξουσία τους, με τη λαϊκή συμμαχία των εργατών, με τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους νέους από τις λαϊκές οικογένειες, ο αγώνας γίνεται αποτελεσματικός, έχει προοπτική. Όχι για «να μεταρρυθμιστεί το πολιτικό σύστημα» όχι για να αλλάξει η κυβέρνηση, όπως λένε τα δήθεν “ακομμάτιστα” “αδιαμεσολάβητα κινήματα” που έχουν γίνει μόδα και διαφημίζονται από μεγάλα συγκροτήματα του τύπου (βλεπε «κίνημα 15Μ» στην Ισπανία) αλλά για να αλλάξει η τάξη στην εξουσία.  Ένα τέτοιο κίνημα σπάει την μοιρολατρία, κάνει την οργή δύναμη ανατροπής

 

Το ΜΑΣ καλεί το αμέσως επόμενο διάστημα για το αυτονόητο

 

·  να οριστούν αντιπρόσωποι για τα διοικητικά συμβούλια των συλλόγων,

·  να οριστούν αντιπρόσωποι για συνέδρια που θα επανιδρύσουν ΕΦΕΕ-ΕΣΕΕ.

 

Όπου αυτό δεν θα γίνει θα πρωτοστατήσουμε για την καθαίρεση όλων αυτών που υπονομεύουν αυτή την προσπάθεια για να μιλάνε εξ ονόματος των φοιτητών χωρίς να λογοδοτούν σε κανένα.

Οι σύλλογοι δεν μπορούν να είναι ταμπέλες και σφραγίδες. Οι φοιτητές και οι σπουδαστές μπορούν να επιβάλλουν με την δράση τους, την ζωντάνια, την πρωτοβουλία, την λειτουργία των συλλόγων. Γυρνώντας μαζικά τη πλάτη στην ΠΑΣΠ και τη ΔΑΠ, στα εκφυλισμένα και συμβιβασμένα ΔΣ, δυναμώνοντας τις επιτροπές αγώνα και τη δράση τους.

 

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΜΑΣ καλεί κάθε επιτροπή αγώνα, κάθε σύλλογο να οργανώσει την πάλη σε κάθε έτος εξάμηνο εργαστηρίου να πρωτοστατήσει στον ξεσηκωμό των φοιτητών-σπουδαστών με   όλες   τις   μορφές   πάλης,   με   δυναμικές   πρωτοβουλίες,   με   γενικές συνελεύσεις από τα κάτω που θα ανεβάζουν τη σύγκρουση, τη μαζικότητα απέναντι σε κράτος, κυβέρνηση, επιχειρήσεις, παίρνοντας διαζύγιο από τον εκφυλισμό , τη διάλυση και τις υποταγμένες πλειοψηφίες των περισσότερων συλλόγων.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! ΔΡΑΣΗ-ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Comments are closed.