Κάλεσμα για την πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 11 Μάη με το ΠΑΜΕ

Εκτελεστική Γραμματεία

 

ΟΛΟΙ στην πανελλαδική πανεργατική απεργία

στις 11 Μάη με το ΠΑΜΕ

ΟΛΟΙ στις εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις

των φοιτητικών συλλόγων

 

To Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί όλους τους φοιτητές και σπουδαστές σε Γενικές Συνελεύσεις σε όλους τους συλλόγους της χώρας με θέμα την οργάνωση της πανελλαδικής απεργίας στις 11/5 και τη διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών σε κάθε σύλλογο της χώρας.

 

Συνάδελφε-ισσα,

 

Στις μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε 75 πόλεις της Ελλάδας για τον εορτασμό της φετινής Εργατικής Πρωτομαγιάς, φάνηκε ότι ο λαός μας και τα παιδιά τοιυ που σπουδάζουν έχουν ψηλά το κεφάλι.

Δεν μας τρομάζουν οι απολύσεις, η τρομοκρατία, η λογική του φόβου που συντεταγμένα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-καθηγητές-αφεντικά λανσάρουν.

Το ΜΑΣ σε καλεί να συμμετάσχεις στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 11/5.

Η πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είναι καταστροφική για εμάς και τις οικογένειες μας. Βλέπουμε καθημερινά το εισόδημα των οικογενειών μας να μειώνεται, η ανεργία ειδικά στους νέους να έχει φτάσει σε εκρηκτικά επίπεδα ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει στους τραπεζίτες και τους βιομήχανους ακόμα 76 δις € για να συνεχίσουν αμείωτα την κερδοφορία τους. Κυβέρνηση-τρόικα-πλουτοκρατία έχουν κηρύξει πόλεμο στα δικαιώματά μας.

Το ΜΑΣ απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους νέους εργαζόμενους να βρίσκονται στις απεργιακές φρουρές και συγκεντρώσεις πλάι στα ταξικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, σε όλους τους σπουδαστές, τους αυριανούς εργάτες να δώσουν μαχητικό παρόν στην απεργία με τις Επιτροπές Αγώνα της σχολής τους πλάι στους γονείς τους.

Πρέπει να πάρουν απάντηση κυβέρνηση-ΝΔ-ΕΕ από όλους τους φοιτητές ότι δεν θα δεχτούμε να δουλεύουμε με μισθό χαρτζιλίκι, χωρίς ασφάλιση, χωρίς συλλογικές συμβάσεις. Δεν θα δεχτούμε να ιδιωτικοποιηθούν οι σχολές μας, να πληρώνουμε δίδακτρα και συγγράμματα.

Πρέπει όμως να πάρουν ηχηρή απάντηση και οι δυνάμεις τους μέσα στις σχολές ΠΑΣΠ και ΔΑΠ που κάνουν ότι περνάει απ’ το χέρι τους για να εφαρμοστεί ο νόμος πλαίσιο, για να περάσει η ιδιωτικοποίηση, για να συντηρείται η διάλυση στο φοιτητικό κίνημα.

Στις φοιτητικές εκλογές στις 18 Μάη να τους μαυρίσουμε. Όλοι οι φοιτητές από εργατικές-λαϊκές οικογένειες που βιώνουμε την αντιλαϊκή επίθεση στο πετσί μας θα πρέπει να στηρίξουμε μαζικά τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής Κ.Σ που στηρίζει το ΜΑΣ.

Να ηχήσει το κάλεσμα του ΠΑΜΕ για την επιτυχία της Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας στις 11 Μάη σε κάθε σχολή, σε κάθε έτος, σε κάθε εργαστήριο.

Κάθε φοιτητής να κάνει δική του υπόθεση την η οργάνωση της πάλης και την ζωντάνια και λειτουργία των συλλόγων.

Comments are closed.