Αγωνιστική υποδοχή της Υπ. Παιδείας στη συνοδό των πρυτάνεων στο βόλο όλοι το Σάββατο 2 Ιουλίου 11:00 στην Πλ. Πανεπιστημίου

Εκτελεστική Γραμματεία

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΔΟΧΗ

ΤΗΣ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΩΝ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

ΟΛΟΙ το ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 11:00 στην Πλ.Πανεπιστημίου

 Η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών καλεί τους φοιτητές και τους σπουδαστές σε ξεσηκωμό ενάντια στην πολιτική που τους γονατίζει, που καταδικάζει τις οικογένειες τους στη φτώχεια.

Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και οι εφαρμοστικοί νόμοι που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ με την ουσιαστική συμφωνία των ΝΔ, ΛΑΟΣ και του κόμματος της Μπακογιάννη περνάει θηλιά διαρκείας στο λαό, στους εργαζόμενους, στα φτωχά λαϊκά στρωμάτα.

Κάνεις φοιτητής και κανείς σπουδαστής δεν πρέπει να νομιμοποιήσει τα μέτρα που προβλέπει η αντιδραστική συμφωνία κυβέρνησης-πλουτοκρατίας-ΕΕ. Κανείς δεν πρέπει να υποταχτεί στη σύγχρονη σκλαβιά των μισθών πείνας, της ανασφάλιστης εργασίας, της εξαφάνισης κάθε δικαιώματος σε Υγεία και Παιδεία.

 

Να μην περάσουν οι εκβιασμοί περί «πτώχευσης».

Τώρα είναι ώρα ευθύνης!

Μετά το μεσοπρόθεσμο,

έρχεται το μνημόνιο της Παιδείας για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ.

 Ο νέος νόμος για την Ανώτατη Εκπαίδευση που φέρνει η Διαμαντοπούλου και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι ένα ακόμα μέτωπο του αμείλικτου πολέμου που έχουν κηρύξει ενάντια στο λαό και τα παιδιά του που σπουδάζουν. Μετατρέπει τα Πανεπιστήμια σε επιχειρήσεις, τσακίζει τα δικαιώματα των φοιτητών και σπουδαστών σε συγγράμματα, σίτιση, στέγαση. Προβλέπει ακόμα:

  • Συγχωνεύσεις-καταργήσεις τμημάτων, πετάει τους φοιτητές στο δρόμο
  • «Υποτροφίες» και φοιτητοδάνεια. Στέλνει τους φοιτητές πελάτες στις τράπεζες.
  • Μετατροπή των νέων σε κυνηγούς δεξιοτήτων στο όνομα της «δια βίου μαθήσης»
  • Τρίχρονα πτυχία με υποβαθμισμένες σπουδές. Νέους ταξικούς φραγμούς.
  • Θέλουν από τα ΑΕΙ-ΤΕΙ να βγάλουν μια στρατιά ημιμορφωμένων και αναλώσιμων φτηνών εργαζομένων και ανέργων.

Η επίσκεψη της Διαμαντοπούλου στη σύνοδο των πρυτάνεων το Σάββατο στο Βόλο θα βάλει τη σφραγίδα σε αυτό το έκτρωμα. Αποδεικνύεται ξανά ότι οι «διαφωνίες» των πρυτάνεων είναι μόνο για το ποιος θα έχει την κουτάλα της διοίκησης στα ιδρύματα. Συμφωνούν και στηρίζουν πλήρως επί της ουσίας το νέο αντιλαϊκό έκτρωμα.

 

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί σε οργάνωση της πάλης σε κάθε τμήμα και σχολή. Να μη χαθεί άλλος χρόνος. Κανένας την ώρα που γονατίζουν αυτόν και την οικογένεια του να μη λέει «πως τώρα εγώ διαβάζω». 

Όλοι στον αγώνα για:

  • Να μην πληρώσουν ούτε ευρώ για σίτιση – στέγαση – μετακίνηση – συγγράμματα η λαϊκή οικογένεια και τα παιδιά της.
  • Μηνιαίο επίδομα ενοικίου – σίτισης 600 ευρώ σε όλους τους φοιτητές – σπουδαστές που οι γονείς τους δεν τα βγάζουν πέρα, για τα παιδιά ανέργων και απολυμένων.
  • Καμιά μορφή ιδιωτικοποίησης, έξω οι επιχειρήσεις από τα ΑΕΙ, την έρευνα.
  • Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν, που θα παρέχει αναβαθμισμένο πτυχίο, ως μοναδική προϋπόθεση για την πρόσβαση στο επάγγελμα. Οχι στην πιστοποίηση και στη «Διά Βίου Μάθηση», που παγιώνουν την εργασιακή περιπλάνηση

Comments are closed.