Κάλεσμα για την 48ωρη απεργία με το ΠΑΜΕ στις 28 κ 29 ΙΟΥΝΗ

Εκτελεστική Γραμματεία

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 28 κ 29 ΙΟΥΝΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΤΡΙΤΗ 28/6 στις 10:00πμ στην ΟΜΟΝΟΙΑ

ΤΡΙΤΗ 28/6 στις 19:00μμ στις ΣΤΗΛΕΣ ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΔΙΟΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 29/6 στις 10:00πμ στην ΟΜΟΝΟΙΑ

Συνάδελφε-συναδελφισσα,

Τα νέα βάρβαρα μέτρα που έρχονται δεν πρόκειται να αφήσουν τίποτα όρθιο. Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να την γλυτώσει ότι θα βρει τον δικό του δρόμο για να την βγάλει καθαρή έχει αυταπάτες, έρχεται εργασιακός μεσαίωνας.

Κάνεις δεν πρέπει να σκύψει το κεφάλι στα μέτρα σφαγείο

που φέρνουν ΠΑΣΟΚ-ΕΕ και ΔΝΤ με την στήριξη ΝΔ-ΛΑΟΣ

Η 48ωρη απεργία μπορεί να γίνει εφαλτήριο για νέους ακόμα πιο δυνατούς αγώνες κάθε φοιτητής και σπουδαστής πρέπει να πάρει θέση στην οργανωμένη πάλη. Σε κάθε σύλλογο έτος και εξάμηνο να σημάνει συναγερμός! Κάθε φοιτητής να κάνει δική του υπόθεση την η οργάνωση της πάλης και την ζωντάνια και λειτουργία των συλλόγων.

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους νέους εργαζόμενους να βρίσκονται στις απεργιακές φρουρές και συγκεντρώσεις πλάι στα ταξικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, σε όλους τους σπουδαστές, τους αυριανούς εργάτες να δώσουν μαχητικό παρόν στην απεργία με τις Επιτροπές Αγώνα της σχολής τους πλάι στους γονείς τους.

Πρέπει να πάρουν απάντηση κυβέρνηση-ΝΔ-ΕΕ από όλους τους φοιτητές ότι δεν θα δεχτούμε να δουλεύουμε με μισθό χαρτζιλίκι, χωρίς ασφάλιση, χωρίς συλλογικές συμβάσεις. Δεν θα δεχτούμε να ιδιωτικοποιηθούν οι σχολές μας, να πληρώνουμε δίδακτρα και συγγράμματα.

Οι αγωνίες των καπιταλιστών σε Ευρώπη, Ελλάδα, αλλά και σε άλλες μεγάλες καπιταλιστικές χώρες δεν είναι και δικές μας αγωνίες. Αυτοί αγωνιούν για τα κέρδη τους, για τη σωτηρία του συστήματος εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

Η δική μας αγωνία έχει να κάνει με τη ζωή των οικογενειών μας για το μέλλον μας, για τις σπουδές μας για το αν θα βρούμε δολιότατο μέλλον αυτό είναι στα δικά μας χέρια.

Μπροστά μας υπάρχει ένας δρόμος!

Να μπούμε πιο ορμητικά στον αγώνα για να φέρουμε πιο κοντά την κοινωνία που η ταξική εκμετάλλευση, η καταπίεση, η ανεργία, η φτώχεια θα είναι παράνομη, που ο λαός θα κάνει κουμάντο και όχι μια χούφτα μονοπώλια.

Μόνο τότε θα σωθούμε και θα σωθεί ο τόπος από χρεοκοπίες, κρίσεις, μνημόνια, δανειστές, χρέη, φτώχεια κι ανεργία.

Με αυτή την προοπτική αντιπαλεύουμε σήμερα το νέο πακέτο μέτρων, τις αναδιαρθρώσεις στην παιδεία και τις μανούβρες της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ να ξεγελάσει το λαό.

Κάνεις να μην εχει αυταπάτες για τη νέα κυβέρνηση

Είτε ανασχηματισμένη, είτε «εθνικής» ενότητας,

είτε προϊόν εκλογών θα είναι αντιλαϊκή αντεργατική.

Καμία νομιμότητα στις αποφάσεις της. Κι αν ακόμη η κυβερνητική πλειοψηφία, μαζί με κάποιους πρόθυμους, ψηφίσει τις εντολές των βιομηχάνων, της ΕΕ και του ΔΝΤ, δεν πρόκειται να νομιμοποιηθούν στη συνείδησή μας. Θα τα ανατρέψουμε στην πράξη το ένα μετά το άλλο.

Οι ίδιοι που τσακίζουν τη ζωή και τα δικαιώματα μας

είναι αυτοί που έχουν διαλύσει το φοιτητικό κίνημα!

Όρος για τη νικηφόρα έκβαση του πολέμου

είναι να αφήσουμε στην άκρη:

Tους εργατοπατέρες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. θέλουν να πείσουν ότι δε φταίει ο καπιταλισμός και η πολιτική ενίσχυσης των μεγαλοεπιχειρηματιών, αλλά μια εκδοχή διαχείρισής του και ότι μπορεί να υπάρξει άλλο μοντέλο διακυβέρνησης, άλλο μείγμα, όπως λένε, πολιτικής και οικονομίας που να είναι δήθεν προς όφελος των εργαζομένων. Αρνούνται και καταπολεμούν την ταξική πάλη, επιλέγοντας το δρόμο της ταξικής συνεργασίας, των κοινωνικών διαλόγων. Πρώτοι έτρεξαν να στείλουν εγκυκλίους στα σωματεία για να υλοποιήσουν τις μειώσεις μισθών. Πρώτοι βάφτισαν πατριωτισμό τα μέτρα-σφαγείο.

Tις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στις σχολές (ΠΑΣΠ και ΔΑΠ). Και οι δυο κοροϊδεύουν τους φοιτητές, είναι με τα μονοπώλια, υλοποιούν την πολιτική τον κόμματων τους. Δεν είναι ούτε αυτόνομοι ούτε ανεξάρτητοι, πάντα στήριζαν τις αναδιαρθρώσεις. Προσπαθούν να υποτάξουν τις συνειδήσεις των φοιτητών με την εξαγορά και το ρουσφέτι.

Tις ομάδες ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ/ΚΟΕ-ΕΑΑΚ. Διαχωρίζουν το χρέος σε νόμιμο και παράνομο και νοθεύουν το ριζοσπαστισμό. Για λίγες ψήφους παίζουν τους «ακομμάτιστους» και διαδηλώνουν μαζί με χρυσαυγίτες και παπάδες. Ο ΣΥΡΙΖΑ που έλεγε το Δεκέμβρη του 2008 ότι η κουκούλα απελευθερώνει, τώρα λέει τους κουκουλοφόρους ασφαλίτες και κάνει τον «ειρηνικό διαδηλωτή».

Απευθυνόμαστε σε όλους και όλες που πίστεψαν και έδωσαν δύναμη στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και στους μηχανισμούς τους στο φοιτητικό κίνημα να κάνουν το βήμα. Να συνταχθούμε στον κοινό αγώνα να ματαιώσουμε το γονάτισμα του λαού. Να χαράξουμε τη δική μας προοπτική.

Εμείς το λέμε καθαρά: δεν παλεύουμε για καλύτερες διαπραγματεύσεις των μνημονίων. Αντιπαλεύουμε το σύνολο των αντεργατικών πολιτικών με κριτήριο να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των εργαζομένων και της νεολαίας με βάση τον πλούτο που παράγουν.

Να ηχήσει το κάλεσμα του ΠΑΜΕ για την επιτυχία της Πανελλαδικής Πανεργατικής 48ωρης απεργίας σε κάθε σχολή, σε κάθε έτος, σε κάθε εργαστήριο.

Comments are closed.