Κάλεσμα αγώνα και ξεσηκωμού για να μην περάσουν τα μέτρα-σφαγείο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Καλεσμα αγώνα και ξεσηκωμού

προς όλους τους φοιτητές και σπουδαστές της χώρας

Όλοι στη Γενική Απεργία 15 Ιούνη με το ΠΑΜΕ

στις 10:00 στην Ομόνοια

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ-ΣΦΑΓΕΙΟ

 

Κανένας δεν πρέπει να σκύψει το κεφάλι στα νέα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ της ΕΕ και του ΔΝΤ τα όποια στηρίζουν ΝΔ-ΛΑΟΣ.

Σε κάθε σύλλογο έτος και εξάμηνο να σημάνει ξεσηκωμός. Κάνεις να μην δώσει συναίνεση να στείλουν αυτόν και την οικογένεια του στον καιάδα.

Οι φοιτητές των λαικών οικογενειών, οι εργαζόμενοι φοιτητές που δουλεύουν «μαύρα» στο εμπόριο, τις τηλεπικοινωνίες, τον επισιτισμό, στον ΟΤΕ, τις νέες τεχνολογίες, στις οικοδομές, οι φοιτητές που κάνουν πρακτική άσκηση για ένα κομμάτι ψωμί, που κάνουν μεροκάματο τα Σαββατοκύριακα στη δουλειά των γονιών τους πρέπει να διαλέξουν μετερίζι.

Η κατάσταση θα σκουρύνει ακόμα και για αυτούς που νομίζουν ότι έχουν πιάσει την καλή, έρχεται εργασιακός μεσαίωνας.

Θέλουν να κάνουν τους νέους τον πολιορκητικό κριό που θα τσακίσει ότι έχει απομείνει από τις κατακτήσεις των εργαζομένων.

Οι νέοι εργαζόμενοι από 18 έως 25 ετών θα αμείβονται με το 80% μόλις του κατώτερου μισθού. Με βάση τα ισχύοντα θα αμείβονται με 592 ευρώ και αυτά μεικτά.

Η νέα γενιά, η νέα βάρδια της εργατικής τάξης, ρίχνεται στα Τάρταρα. Θέλουν να μας «εκπαιδεύσουν» να ζούμε μίση ζωή με μισθούς πείνας και να λέμε και ευχαριστώ. Είναι ψέμα το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι έτσι οι νέοι θα βρίσκουν πιο εύκολα δουλειά. Τα τελευταία χρόνια η «ευελιξία» που επιβλήθηκε δεν οδήγησε σε αύξηση της απασχόλησης, αλλά αντίθετα αυξήθηκε η ανεργία.

Κανένας καπιταλιστής δε θα προσλάβει επιπλέον εργαζόμενους, μόνο και μόνο επειδή είναι πιο φτηνοί. Σε συνθήκες μάλιστα καπιταλιστικής κρίσης, μάζες εργαζομένων πετιούνται στα αζήτητα, πυκνώνοντας τις στρατιές των ανέργων. Αυτό που θα συμβεί και ήδη συμβαίνει με γοργούς ρυθμούς είναι η αντικατάσταση συμβάσεων εργασίας με πλήρη απασχόληση με νέες συμβάσεις μερικής απασχόλησης και η αντικατάσταση «παλιών» εργαζομένων που αμείβονται με τις συμβάσεις τους με νέους πιο φτηνούς και απροστάτευτους.

Το νέο αντιλαϊκό έκτρωμα είναι ταφόπλακα για το μέλλον μας!

  • Επιβάλλεται 10ωρη εργασία, χωρίς την προσαύξηση της υπερωρίας
  • Επεκτείνονται οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου μέχρι 3 χρόνια από 2 που ήταν.
  • Δραματικές περικοπές στη χρηματοδότηση των ιδρυμάτων και την φοιτητική μέριμνα.
  • Είδη πλατιάς κατανάλωσης που σήμερα φορολογούνται με 13% ανεβαίνουν στο 23%.
  • Αύξηση τελών κυκλοφορίας κατά 20%
  • Εξίσωση του φόρου κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης με του πετρελαίου κίνησης.
  • Νέα καρατόμηση στις ιατροφαρμακευτικές παροχές
  • Συνθλίβονται οι συντάξεις
  • Οι μισθοί, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, μειώνονται κι άλλο.
  • Περιστολή, κατά 300 εκατ. ευρώ της δαπάνης για επιδόματα ανεργίας του ΟΑΕΔ.

Δεν είναι ανίκητοι!

Φοβούνται την οργανωμένη απάντηση απέναντι τους!

Θέλουν ή να συναινείς ή η οργή σου να πηγαίνει στο βρόντο!

Έχεις εμπειρία η σημερινή άθλια κατάσταση που επικρατεί στα ιδρύματα πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει μόνο με φοιτητικό κίνημα πολιτικοποιημένο, οργανωμένο, που δε θα το βάζει στο χέρι κανείς, που να αναπτύσσει τη δράση και τους αγώνες από τα κάτω παλεύοντας αιτήματα και στόχους που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.

Φοιτητικό κίνημα που θα βάζει στην ημερήσια διάταξη την πάλη για την κοινωνία και οικονομία που ο λαός θα κάνει κουμάντο και όχι τα μονοπώλια, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές και οι τραπεζίτες, την κοινωνία που η Παιδεία θα είναι πραγματικά λαϊκή.

Αυτό το φοιτητικό κίνημα μπορεί συνεισφέρει στην συμμαχία και στην κοινή πάλη των εργατών, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών ενάντια στα μονοπώλια και την εξουσία τους. Ένα τέτοιο κίνημα σπάει την μοιρολατρία, κάνει την οργή δύναμη ανατροπής. Αυτό το κίνημα το κεφάλαιο το τρέμει γιατί και το πολεμά με λύσσα.

Τα δήθεν “ακομμάτιστα” “αδιαμεσολάβητα κινήματα” που έχουν γίνει μόδα και απαιτούν «να μεταρρυθμιστεί το πολιτικό σύστημα», «να αλλάξει η κυβέρνηση», «το αστικό πολιτικό σύστημα να λειτουργήσει υπέρ του λαού» κρύβουν την πραγματική και μόνη φιλολαϊκή διέξοδο για τον λαό, στέλνουν την οργή στο βρόντο, γι αυτό και διαφημίζονται από τα μεγάλα συγκροτήματα του τύπου.

Σκέψου ότι αυτοί που πέρσι έβριζαν και λασπολογούσαν ενάντια στους αγώνες, φέτος σε θέλουν να αγωνίζεσαι αλλά χωρίς οργάνωση.

Σε θέλουν να φωνάζεις «κλέφτες» και να αφήνεις στο απυρόβλητο τη νόμιμη κλεψιά, την εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Να  αποκαλυφθούν τα πελώρια ψέματα της κυβέρνησης ότι οι δέσμες των νέων μέτρων αντιμετωπίζουν το χρέος και το έλλειμμα, αφού οι μειώσεις μισθών δεν έχουν απολύτως καμία επίδραση στους λεγόμενους δημοσιονομικούς στόχους.

Αποδεικνύεται περίτρανα για άλλη μια φορά ότι τα ελλείμματα και τα χρέη αποτελούν ένα άλλοθι για να φτηνύνει η εργατική δύναμη. Για να μπορεί το αστικό κράτος να παρέχει στα μονοπώλια και τους κεφαλαιοκράτες νέα πιο παχυλά προνόμια όπως φοροαπαλλαγές, επιχορηγήσεις κλπ. Γι’ αυτούς παίρνονται τα μέτρα για να προστατευτεί και να διευρυνθεί η κερδοφορία τους. Έτσι και αλλιώς μόνο εμείς και οι οικογένειες μας δουλεύουν και παράγουν πλούτο. Οι κηφήνες, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες και οι επιχειρηματίες που διδάσκουν και σουλατσάρουν στις σχολές δεν δούλεψαν ποτέ τους.

Οργάνωσε την πάλη σου στις επιτροπές αγώνα του ΜΑΣ, δώσε ζωντάνια στον σύλλογο σου. Οργάνωσε την πάλη ενάντια στην βάρβαρη επίθεση στο εργαστήριο, στο μάθημα, στο αμφιθέατρο. Με Διοικητικά Συμβούλια, Γενικές Συνελεύσεις , υπογραφές, με όλους τους τρόπους και τις μορφές ετοιμάζουμε τη δική μας αντεπίθεση.

Όλοι στη μάχη! Κανένας αμέτοχος!

Γενική Απεργία τη μέρα κατάθεσης των μέτρων

Comments are closed.