Σχετικά με τη συγχώνευση του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας

Εκτελεστική Γραμματεία

“Σχετικά με τη συγχώνευση του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας”

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΙΟΥΝΗ, ΣΤΙΣ 12:00

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ

                      Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πάνω στη φόρα που έχει πάρει για να ξελασπώσει ακόμη μια φορά τους βιομήχανους και τους τραπεζίτες εξείγγειλε νέα επίθεση στη φοιτητική μέριμνα. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης – κ.Πάγκαλος – ανακοίνωσε ότι στα πλαίσια των “περιβόητων” συγχωνεύσεων το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας (ΕΙΝ), θα συγχωνευτεί με το υπουργείο παιδείας.

             Ξέρουμε που το πάνε: Στόχο έχουν να μειώσουν κι' άλλο η κρατική χρηματοδότηση για τη μέριμνα, να χρησιμοποιήσουν την νέα πατέντα της “αξιολόγησης”  στο δημόσιο με κριτήρια της αγοράς προκειμένου να για να πετάξουν και άλλους εργαζόμενους στο δρόμο, να τρομοκρατήσουν με απολύσεις και μετατάξεις τους εργαζόμενους προκειμένου να δεχτούν να μειώνεται ο μισθός και η σύνταξη τους. Όλα αυτά βέβαια θα έρθουν να επιταχύνουν την λειτουργία των Εστιών σε όλη τη χώρα με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

            Θέλουν να μετατρέψουν τις εστίες σε ξενοδοχεία “πολυτελείας” για τις λαικές οικογένειες που θα χρυσοπληρώνουν για ένα δωμάτιο και ένα πιάτο φαί, που οι εργαζόμενοι εκεί θα δουλεύουν απλήρωτοι με μισθούς και συντάξεις της πείνας… και όλα αυτά για να σωθεί η χώρα από τη χρεωκοπία!

           Στο πλευρό της κυβέρνησης στέκεται ακόμη μία φορά “βράχος” η ηγεσία του ΕΙΝ που δηλώνει ότι “στηρίζει τις αποφάσεις που αφορούν στην εξυγίανση και στον αναδιαρθρωμένο ρόλο του Ιδρύματος”. Θυμίζουμε ακριβώς πριν ένα χρόνο στην ίδια κατεύθυνση με την υπουργό Παιδείας του ΠΑΣΟΚ  στη συζήτηση για το επιχειρησιακό σχέδιο του οργανισμού έλεγαν ότι “…στόχος αλλά και όραμα είναι η αποδέσμευση του από την κρατική αιγίδα, η αυτονόμηση του και η επικερδής λειτουργιά του… η εξέλιξη του σε ανεξάρτητο φορέα που θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια”.

        Την άθλια κατάσταση που όλοι αυτοί έχουν δημιουργήσει στις Εστίες την γνωρίζουμε εμείς καλύτερα από όλους: Δωμάτια-“τσαντήρια”, με σοβάδες να κρέμονται από τα ταβάνια , χωρίς ρεύμα, νερό, θέρμανση και από πάνω ολοένα και περισσότεροι από εμάς να αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε για να τα βγάλουμε πέρα.

           Είτε με “αυτοτέλεια” και αυτονομία, είτε υπό την “κρατική αιγίδα”, είναι αποφασισμένοι να κάνουν τα πανεπιστήμια, τα ΤΕΙ και τις εστίες να λειτουργούν ακόμη περισσότερο σαν επιχειρήσεις με εμάς και τις οικογένειες μας για πελατεία.

          Το ΜΑΣ καλεί σε ξεσηκωμό, να οργανωθεί η πάλη ακόμη και μέσα στην εξεταστική στις σχολές και τις εστίες. Να μην επιτρέψουμε να μας γονατίζουν κι άλλο να να σωθεί το μεγάλο κεφάλαιο!

 Απαιτούμε:

  • ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΣΙΤΙΣΗ-ΣΤΕΓΑΣΗ- ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ-ΒΙΒΛΙΑ-ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ-ΔΙΔΑΚΤΡΑ!
  • Ανέγερση νέων σύγχρονων Εστιών, Εστιατορίων, κυλικείων στην ευθύνη του κράτους που θα καλύπτουν τις συγχρονες ανάγκες της λαικής οικογένειας.
  • Καμία απόλυση – πρόσληψη προσωπικού με βάση τις συγχρονες ανάγκες με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Μηνιαίο επίδομα ενοικίου και σίτισης 600€ σε όλους τους φοιτητές και τους σπουδαστές που είναι από άλλες πόλεις
  • Δωρεάν μετακίνηση στα μέσα μαζικής μεταφοράς για όλο το χρόνο και ελεύθερη πρόσβαση σε μουσεία, θέατρα, αθλητικές εγκαταστάσεις.
  • Να κυρηχθουν υπό διωγμό οι επιχειρήσεις από ιδρύματα, εστίες, λέσχες σίτισης.

 

Comments are closed.