Για τις τρομοκρατικές απολύσεις 4 εργαζομένων φοιτητών και σπουδαστών μετά την 48ωρη απεργία.

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ 4 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ.

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καταγγέλλει τις τρομοκρατικές απολύσεις 4 εργαζόμενων φοιτητών, μελών του ΜΑΣ αλλά και τον αυταρχισμό και τις απειλές σε δεκάδες ακόμα άλλους εργαζόμενους φοιτητές.

Οι απολυμένοι συνάδελφοι μας που είναι φοιτητές στα ΤΕΙ Αθήνας, την Πάντειο, την ΑΣΟΕΕ και τη Νομική απολύθηκαν επειδή απέργησαν στην 48ωρη απεργία. Μεταξύ αυτών είναι και ο πρόεδρος του ΔΣ του συλλόγου της ΣΓΤΚΣ και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΜΑΣ.

Οι απολύσεις που γίνονται απο την εργοδοσία πάνε χέρι χέρι με τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που περνάει σήμερα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για λογαριασμό των μονοπωλίων, με τα οποία ο νέος θα αναγκάζεται να δουλέψει με 500 ευρώ ανασφάλιστος και σε συνθήκες γαλέρας.

Η 48ωρη απεργία 28-29 Ιούνη ήταν πετυχημένη καθώς χιλιάδες εργαζόμενοι άφησαν στην άκρη την εργοδοτική τρομοκρατία, την μοιρολατρεία και την απογοήτευση και συγκρούστηκαν με την εργοδοσία συμμετέχοντας στην απεργία, στις απεργίακες συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

Φάνηκε ποιος αγώνας είναι αυτός που τους ενοχλεί, που τους βάζει εμπόδια στην επίθεση που έχουν εξαπολύσει.

Είναι αυτός ο αγώνας που αναδεικνύει τον υπεύθυνο καλεί τους εργαζόμενους σε ουσιαστική σύγκρουση, βάζει το σύνολο των πραγματικών αναγκών να παλέψουν όχι απλά για αλλαγή μιας αστικής κυβέρνησεις αλλά για αλλαγή τάξης στην εξουσία.

Γι’ αυτό η εργοδοσία, τα κόμματα της και τα «αριστερά» λιβανιστήρια τους, χειροκροτούν τις «πλατείες», αλλά ποτέ δεν χειροκρότησαν τους απεργούς. Αντιθέτως τρομοκρατούν με απολύσεις, με προβοκάτσιες, με καταστολή.

Καλούμε όλους τους σπουδαστές από εργατικές, λαικές οικογένειες, που σήμερα χτυπιούνται απο την πολιτική του κεφαλαίου να οργανώσουν την πάλη τους μέσα από τις επιτροπές αγώνα του ΜΑΣ και τα ταξικά συνδικάτα

Τα Διοικητικά Συμβούλια και οι σύλλογοι απαιτούμε

να πάρουν αποφάσεις αλληλεγγύης, καταδίκης

να ζητήσουν την ανάκληση των απολύσεων των συναδέλφων.

Κανένας μονός του μπροστά στην κρίση

και την εργοδοτική τρομοκρατία!

Comments are closed.