ΤΙΜΑΜΕ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Εκτελεστική Γραμματεία

ΤΙΜΑΜΕ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Όλοι στην εκδήλωση τιμής και μνήμης που διοργανώνει η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού, Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ) και οι επιτροπές αγώνα Παντείου του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Ιούλη,

στις 19:30, στον τόπο δολοφονίας της Σωτηρίας

(Αγίας Αννης και Ιεράς Οδού)

H Σωτηρία Βασιλακόπουλου, φοιτήτρια της Παντείου και μέλος της ΚΝΕ, δολοφονήθηκε από την εργοδοσία της ΕΤΜΑ την ώρα που μοίραζε ανακοινώσεις που καλούσαν σε συμμετοχή σε απεργία.

31 χρόνια μετά συνεχίζουμε στα βήματά της

Αυτήν την περίοδο οι δυνάμεις του κεφαλαίου κλιμακώνουν την επίθεσή τους ενάντια στο λαό. Αξιοποιούν τα ελλείμματα και τα χρέη για να περάσουν μέτρα προαποφασισμένα εδώ και δεκαετίες. Η κρίση είναι γέννημα θρέμμα του καπιταλισμού! Ο λαός και η νεολαία δεν έχουν καμιά ευθύνη για χρέη και ελλείμματα! Κανένας νέος να μην συναινέσει για τη σφαγή του.

Το κεφάλαιο, τα κόμματά του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και η εργοδοσία επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την κρίση για να κάνουν ακόμη πιο φτηνή την τιμή της εργατικής δύναμης. Βασικά στηρίγματα σε αυτήν την πολιτική είναι ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός, η πλειοψηφία των καθηγητών στα Πανεπιστήμια τους, οι παρατάξεις τους στους φοιτητικούς συλλόγους.

Φέτος οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ (ΠΑΣΠ και ΔΑΠ) έφτασαν στο κατάπτυστο σημείο να αρνηθούν τη συμμετοχή του συλλόγου φοιτητών Παντείου στην εκδήλωση για τη μνήμη της δολοφονημένης συμφοιτήτριας μας!!!

Ήρθε η ώρα οι φοιτητές να παλέψουν για την αλλαγή συσχετισμών σε συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο. Η αγανάκτηση για να βρει διέξοδο πρέπει να γίνει συνειδητός αγώνας, δύναμη ανατροπής. Μπαίνει επιτακτικά στην ημερήσια διάταξη η πάλη για μια άλλη κοινωνία και οικονομία που ο λαός θα κάνει κουμάντο και όχι τα μονοπώλια, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές και οι τραπεζίτες. Σε αυτή την κοινωνία η Παιδεία θα είναι λαϊκή, στα πλαίσια μιας κεντρικά σχεδιασμένης οικονομίας και όπου τα Πανεπιστήμια, ως αναπόσπαστο στοιχείο της φιλολαϊκής ανάπτυξης, θα παίζουν τον πραγματικό τους ρόλο.

Γι’ αυτό πάλευε η Σωτηρία και μοίραζε προκηρύξεις έξω από το εργοστάσιο, για να γίνει πράξη το σύνθημα «φοιτητές- εργατιά, μια φωνή και μια γροθιά». Αυτό φοβούνται εδώ και δεκαετίες: την κοινή πάλη ενάντια στα μονοπώλια και την εξουσία τους. Με τη λαϊκή συμμαχία των εργατών, με τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους νέους από τις λαϊκές οικογένειες, ο αγώνας γίνεται αποτελεσματικός, έχει προοπτική. Αυτή είναι η καλύτερη συνταγή για την τελική νίκη. Να αλλάξει η τάξη που κάνει κουμάντο στην εξουσία.

Αυτό το δρόμο διάλεξε η Σωτηρία, σε αυτόν το δρόμο συνεχίζουμε κι εμείς και θα τον βαδίσουμε ως το τέλος, τη νίκη του λαού μας.

Comments are closed.