Δελτίο τύπου Για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την Ανώτατη Εκπαίδευση και το νέο νόμο-πλαίσιο

Εκτελεστική Γραμματεία

 

Δελτίο τύπου

Για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την Ανώτατη Εκπαίδευση

και το νέο νόμο-πλαίσιο

 

Για τους φοιτητές και σπουδαστές των λαϊκών στρωμάτων, για τους γονείς τους, δεν σημαίνουν τίποτα οι πρόσφατες δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας και λοιπών ανθρώπων του Υπουργείου στα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά ΜΜΕ για τις δήθεν διαπραγματεύσεις που κάνει το υπουργείο με πρυτάνεις και λοιπούς συνδαιτυμόνες.

Ο πυρήνας του νόμου-έκτρωμα μένει άθικτος και πρέπει να καταδικαστεί και να απορριφθεί: Δημιουργούν πτυχία πολλών ταχυτήτων-διαβατήρια για την ανεργία, ενισχύουν την επιχειρηματική λειτουργία των ΑΕΙ-ΤΕΙ, παραδίδουν τη φοιτητική μέριμνα και τις υποδομές σε ιδιώτες, προχωράνε σε αντιδραστική παρέμβαση στο φοιτητικό κίνημα, τις δομές και τα συλλογικά του όργανα, στους φοιτητικούς συλλόγους. Καταργούν το άσυλο και γενικεύουν τη στρατιά των συμβασιούχων διδασκόντων, των εκπαιδευτικών χαμηλών βαθμίδων, των συμβασιούχων καθηγητών.

Η οργάνωση τις πάλης των φοιτητών και των σπουδαστών είναι μονόδρομος. Καλούμε τους φοιτητές και τους σπουδαστές να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους να δώσουν βροντερό παρόν στα συλλαλητήρια που διοργανώνουν το ΜΑΣ και το ΠΑΜΕ την Τετάρτη 24 Αυγούστου.

Καταγγέλλουμε τα ΜΜΕ που «θάβουν» το συλλαλητήριο του ΜΑΣ και του ΠΑΜΕ, την ίδια στιγμή που η Ελευθεροτυπία και άλλα αστικά ΜΜΕ διαφημίζουν (στην ουσία οργανώνουν) δήθεν «πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια» για τα οποία κανένας φορέας-σύλλογος δεν έχει πάρει απόφαση. Καλούμε τους φοιτητές να βγάλουν συμπέρασμα να γυρίσουν την πλάτη στους χαϊδεμένους των μεγάλων συγκροτημάτων του τύπου.

 

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΠΑΜΕ-ΜΑΣ

ΑΘΗΝΑ: 7:00μμ Ομόνοια, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 7:30 μμ Άγαλμα Βενιζέλου

 

Για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου οι επιτροπές αγώνα του ΜΑΣ θα προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ, και σε εξορμήσεις στο λαό της Αθήνας την Τρίτη 23 και Τετάρτη 24 Αυγούστου το πρωί.

Comments are closed.