Κοινή ανακοίνωση ΜΑΣ ΠΑΜΕ για τα συλλαλητήρια στις 24 Αυγούστου

Όλοι στη συγκέντρωση που διοργανώνουν το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ)

και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ),

την Τετάρτη 24 Αυγούστου

στις 7μ.μ, στην Ομόνοια (ΑΘΗΝΑ), στις 7:30μμ στο αγαλμα Βενιζέλου (Θεσσαλονίκη), στις 7:00μμ στην πλατεια αγιου Γεωργιου (Πάτρα).

 

Ο νέος Νόμος Πλαίσιο στα ΑΕΙ-TEI αποτελεί μέρος της πολυμέτωπης αντιλαϊκής επίθεσης που κυβέρνηση και κόμματα της πλουτοκρατίας, εργοδοσία και ΕΕ ξεδιπλώνουν στο έδαφος της κρίσης. Μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μέσα στο καλοκαίρι άνοιξε νέο μέτωπο στον σκληρό και ακατάπαυστο πόλεμο που έχει κηρύξει απέναντι στο λαό, στους νέους που σπουδάζουν.

Ο νόμος-πλαίσιο για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ σβήνει τα απομεινάρια της δημόσιας Ανώτατης Εκπαίδευσης, στερεί τη μόρφωση και το επιστημονικό περιεχόμενο των σπουδών και στη θέση αυτών στήνει μεγάλες επιχειρήσεις κατάρτισης.

 

Ο νέος νόμος-έκτρωμα διαλύει ότι έχει απομείνει από το επιστημονικό αντικείμενο δημιουργώντας πτυχία πολλών ταχυτήτων, αποσυνδέοντας πλήρως το πτυχίο από το επάγγελμα. Ενισχύει την επιχειρηματική λειτουργία των ΑΕΙ-ΤΕΙ δημιουργώντας μαγαζιά που θα προσελκύουν πελάτες, ξεπουλώντας την έρευνα στα μονοπώλια. Η αξιολόγηση των ιδρυμάτων από τις επιχειρήσεις, η υποχρηματοδότηση ανοίγει τον δρόμο για την ύπαρξη διδάκτρων.

Ο νέος νόμος-πλαίσιο πραγματοποιεί αντιδραστική παρέμβαση στο φοιτητικό κίνημα, τις δομές και τα συλλογικά του όργανα, στους φοιτητικούς συλλόγους. Καθιερώνει το ενιαίο ψηφοδέλτιο για την εκλογή φοιτητή, συκοφαντώντας τους συλλογικούς αγώνες.

Με την εφαρμογή του νόμου η φοιτητική μέριμνα και οι διάφορες υποδομές παραδίδονται σε ιδιώτες. Αυτό σημαίνει δωρεάν σίτιση, εστίες, δωρεάν βιβλία πως θα αποτελούν ανάμνηση.

Η σταθερή επιθυμία κατάργησης του ασύλου περνάει μέσα από τον νέο νόμο. Παράλληλα χτυπιέται η σταθερή απασχόληση, γενικεύοντας τις στρατιές των συμβασιούχων διδασκόντων, των εκπαιδευτικών χαμηλών βαθμίδων, των συμβασιούχων καθηγητών.

 

Έχουμε πόλεμο με την κυβέρνηση

και τους συμμάχους της!

Έχουν στόχο να μην αφήσουν τίποτα όρθιο για να υπηρετήσουν τις ανάγκες του κεφαλαίου

Να απαντήσουμε δυναμικά, άμεσα, αγωνιστικά.

Ο νόμος – πλαίσιο να μην περάσει, να μην εφαρμοστεί!

 

Ο αγώνας πρέπει να είναι πολιτικός και ενιαίος. Η Ανώτατη Εκπαίδευση είναι υπόθεση συνολικά της λαϊκής – εργατικής οικογένειας που πλήττεται από την αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, της ΕΕ, του κεφαλαίου.

Η μάχη της λαϊκής οικογένειας για να δημιουργήσει ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά της μπορεί να γίνει νικηφόρα. Απαιτείται πάλη για δημόσια και δωρεάν παιδεία, δουλειά με πλήρη δικαιώματα μετά το τέλος των σπουδών.

Καλούμε τους εργάτες, τα λαϊκά στρώματα, τους εργαζόμενους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, τους πανεπιστημιακούς δασκάλους που αντιπαλεύουν αυτήν την πολιτική, τους φοιτητές – σπουδαστές να παλέψουν από κοινού με το ταξικό εργατικό και λαϊκό κίνημα για να μην περάσει ο νέος νόμος-πλαίσιο, να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Διέξοδος για την παιδεία υπάρχει αλλά όχι στα πλαίσια της διείσδυσης των μονοπωλίων σε αυτήν. Η διέξοδος πρέπει να αναζητηθεί στον άλλο δρόμο ανάπτυξης, με κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών

Comments are closed.