Για την απαγόρευση του Συλλόγου Σπουδαστών του ΤΕΙ Λαμίας

Εκτελεστική Γραμματεία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για την απαγόρευση του Συλλόγου Σπουδαστών του ΤΕΙ Λαμίας

 Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καταγγέλλει την άθλια απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λαμίας που κρίνει παράνομη και απορρίπτει την αίτηση για ίδρυση ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ στο ΤΕΙ Λαμίας. Η ανάγνωση και μόνο της απόφασης προκαλεί ανατριχίλα, αποτελεί αντιδραστική εξέλιξη όχι μόνο εναντίον των σπουδαστών του ΤΕΙ Λαμίας αλλά εναντίον του φοιτητικού και του λαϊκού κινήματος.

Ποινικοποιούν όχι μόνο τις πράξεις αλλά τους σκοπούς αλλά και το περιεχόμενο των σκοπών τους.

Ποια είναι τα «ήθη» που παραβιάζει το καταστατικό του συλλόγου;

•          Αμφισβήτηση του συστήματος= παρανομία. Να τι γράφει η απόφαση: «δεν επιτρέπεται να επιδιώκει σκοπό που αντίκειται στη δημόσια τάξη,… εκείνες οι διατάξεις που συγκροτούν τα θεμέλια του κρατικού κοινωνικού και οικονομικού συστήματος της χώρας»

•          Δράση ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ= παρανομία. Να τι γράφει η απόφαση: «…ρητά εξαγγέλεται από το καταστατικό του σωματείου, …ότι αυτό δίνει απάντηση στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Η διατύπωση αυτή … καταλείπει αμφιβολίες … σχετικά με το εάν το σωματείο επιδιώκει σκοπό που να εναρμονίζεται με τη νομιμότητα…». Επίσης ΌΤΙ «…να εκθέσει σε κίνδυνο διατάραξης τις φιλικές σχέσεις του ελληνικού κράτους με το κράτος των ΗΠΑ ή άλλα κράτη που συμμετέχουν τόσο στο ΝΑΤΟ, όσο και στην ΕΕ…».

•          Διαφωνία με την κυβέρνηση= παρανομία. Να τι γράφει η απόφαση: «η πιθανότητα να μετέρχεται το σωματείο και παράνομα ή βίαια μέσα για την επίτευξη του σκοπού του… Η κρίση δε αυτή του δικαστηρίου ενισχύεται από τον αποκλεισμό ως μελών του σωματείου όσων υπηρέτησαν ή υπηρετούν τα σώματα ασφαλείας π.χ. αστυνομικών».

Αυτά είναι τα δικαστήρια και η νομιμότητα του κεφαλαίου!!!

«Νόμιμη» η έρευνα για το ΝΑΤΟ, το επιστημονικό κόψιμο μισθών, το σουλατσάρισμα επιχειρήσεων στην Παιδεία, οι διαλέξεις από «αμερικανάκια» και άλλους υποστηρικτές του συστήματος, οι χαφιέδες στους συλλόγους..

«Παράνομη» η δράση ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, η πάλη ενάντια στους φονιάδες λαών και δικαιωμάτων, ο αγώνας ενάντια σε κεφάλαιο, αστικό κράτος και καταστολή. 

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών όπως στήριξε την ίδρυση και τη δημιουργία του συλλόγου σπουδαστών από συνάδελφους μας στο ΤΕΙ Λαμίας, έτσι και θα συνεχίσει. Η κατάπτυστη αυτή απόφαση θα γίνει κουρελόχαρτο. Το κίνημα έχει πείρα, και δεν τρομάζει με καταστολή, φοβέρες και δικαστικές αποφάσεις.

Καλούμε όλους τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα να στηρίξουν με κάθε μέσο το Σύλλογο του ΤΕΙ Λαμίας.

Comments are closed.