Ψήφισμα κατα της επικίνδυνης δικαστικής απόφασης που απαγορεύει την λειτουργία του σπουδαστικού συλλόγου στο ΤΕΙ Λαμίας

ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

Καταδικάζουμε την αντιδραστική και επικίνδυνη δικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου της Λαμίας, να απορρίψει την ίδρυση συλλόγου σπουδαστών στο ΤΕΙ Λαμίας, γιατί στο καταστατικό του αναφέρεται ότι «ο σύλλογος, μέσα από τα όργανα του και τις δραστηριότητές του, προασπίζει την αδελφοσύνη των λαών, δίνει απάντηση στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των Η.Π.Α.- Ε.Ε.- Ν.Α.Τ.Ο. και λοιπών ιμπεριαλιστικών μηχανισμών», πράγμα το οποίο, όπως υποστηρίζει η απόφαση, έρχεται σε αντίθεση με τη νομιμότητα και τις διεθνείς σχέσεις της χώρας.

Με μια αυθαίρετη συλλογιστική αποδίδει στο σύλλογο την πρόθεση διάπραξης παράνομων ενεργειών, επειδή στο καταστατικό του αναφέρεται ότι δε μπορεί να είναι μέλη του, όσοι υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας. Στόχος της απόφασης είναι να βγάλει παράνομους τους σκοπούς και τις επιδιώξεις του συλλόγου.

Η επαίσχυντη αυτή απόφαση στην ουσία θεωρεί παράνομες όλες τις κινητοποιήσεις του ελληνικού λαού και της νεολαίας που έγιναν κατά της συμμετοχής της χώρας μας στους πολέμους στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και αλλού.

Έρχεται σε αντίθεση με όλους τους φοιτητικούς συλλόγους, σωματεία και άλλους μαζικούς φορείς, που στα καταστατικά τους συμπεριλαμβάνουν τέτοιους σκοπούς.

Συνδέεται με το νέο νόμο – πλαίσιο για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, ο οποίος καταργεί το άσυλο και περιορίζει τη συνδικαλιστική και πολιτική δράση.

Τέτοιες δικαστικές αποφάσεις θα βρουν αντιμέτωπους την οργανωμένη αντίδραση του εργατικού-λαϊκου και φοιτητικού κινήματος.

Comments are closed.