Νέες κινητοποιήσεις για να μην πληρώσει κανείς ούτε ένα ευρώ για τα πάσο

Στις 29/09/11 το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, με τη στήριξη εκπροσώπων του ΠΑΜΕ Αστικών Συγκοινωνιών, προχωρήσαμε σε κινητοποίηση στα γραφεία του ΟΑΣΑ με αίτημα να δοθούν άμεσα και δωρεάν όλα τα πάσο στους φοιτητές.

Η στάση της διοικήσης της επιχείρησης είναι χαρακτηριστική: Αρχικά αρνήθηκαν τη συνάντηση με την αντιπροσωπεία μας και ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης φρόντισε να κλείσει το κινητό του τηλέφωνο για να μην τον  ενοχλούμε…Τελικά, μετά από πίεση η αντιπροσωπεία κατάφερε να συνάντηθει με εκπρόσωπο της διοικησης.

Το αποτέλεσμα ήταν να πουν: «τι θέλετε από μας; Το υπουργείο φταίει». Συμφώνησαν με την κυβέρνηση λέγοντας ότι ο νέος τρόπος διανομής είναι καλύτερος και ότι δε γίνεται αλλιώς αφού υπάρχει σύμπραξη δημόσιου-ιδιωτικού τομέα, έγινε διαγωνισμός και η εταιρία «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΕ» ανέλαβε το έργο!!!

Υπενθυμίζουμε ότι έχει υπογραφεί συμφωνία που δίνει την διανομή των πάσο στην εταιρία «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΕ» με το χαράτσι των 2,5€. Την ίδια ώρα φτιάχνουν μία νέα βάση ηλεκτρονικών δεδομένων με τα προσωπικά στοιχεία όλων των φοιτητών.

Δηλαδή ηλεκτρονικό φακέλωμα και τεράστιο πελατολόγιο για την εταιρία.

Οι δηλώσεις αυτές δεν μας εκπλήσσουν! Αποτελούν το καλύτερο παράδειγμα ότι οι φοιτητές δεν έχουν να περιμένουν τίποτε άλλο. Τώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Ούτε έχουμε-ούτε θέλουμε να πληρώσουμε άλλο για την πλουτοκρατία και τις σπουδές μας.

Απαιτούμε:

·       Να δοθούν άμεσα τα πάσο σε όλους τους φοιτητές και τους σπουδαστές δωρεάν.Κανείς να μην πληρώσει ούτε ευρώ από την τσέπη του.

·       Έξω οι εταιρίες-καμία εμπλοκή της «Γερμανός» ΑΕ. Τα πάσο να μοιραστούν  δωρεάν από τις γραμματείες των σχολών.

·       Δωρεάν μετακίνηση των φοιτητών-σπουδαστών-μαθητών σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς (λεωφορεία, ΚΤΕΛ, ΗΣΑΠ, ΜΕΤΡΟ).

 

ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 1 Οκτώβρη στις κινητοποιήσεις σε 13 καταστήματα της «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΕ» που διοργανώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι και οι επιτροπές αγώνα σε όλη την Αττική.

Πιο συγκεκριμένα σε: Δάφνη, Αμπελόκηποι, Γκύζη, Ζωγράφου, Καλλιθέα, Πειραιάς, Περιστέρι, Αιγάλεω, Κέντρο.

 

 

Comments are closed.