Πρόγραμμα δράσης Φοιτητικών συλλόγων και επιτροπών αγώνα 3/10/2011

ΟΥΤΕ ΕΧΟΥΜΕ, ΟΥΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ

 για την πλουτοκρατια και τις σπουδες μας

οργανωμενη ανυπακοη συμμαχια για την ανατροπη

 

Κάνεις να μην παρατήσει τις σπουδές του επειδή δουλεύει, να μη δεχτεί να πληρώνει για τα βιβλία του, για αναλώσιμα και εργαστηριακό εξοπλισμό. Κανείς να μη ξεσπιτωθεί, να μη μείνει χωρίς ρεύμα, νερό, να μην έχει πού να φάει. Κάνεις να μην πληρώσει για τα πάσο. Καμία εστία να μην κλείσει να μην ξεπουληθεί σε ιδιώτες να μην ανεχτούμε συνάδελφος εστιακός να μην πληρώσει νοίκι.

Να εμποδιστεί η παρέμβαση των επιχειρήσεων στις σχολές. Καμία επώνυμη έδρα από «χορηγούς». Να εμποδιστεί η διάλυση των επιστημονικών αντικειμένων, οι τρίχρονες σπουδές, τα πτυχία – σούπα.

Οι φοιτητές μαζί με το ΠΑΜΕ και όλο το λαό για να τους ανατρέψουμε. Κοινός αγώνας με το ταξικό εργατικό κίνημα, με την πάλη των μικρών μαγαζατόρων για να μην αφανιστούν. Με τους μαθητές που παλεύουν από την πρώτη μέρα για βιβλία, καθηγητές, σχολείο να μορφώνει. Με τους πανεπιστημιακούς δασκάλους που δεν είναι μπλεγμένοι με επιχειρηματικά συμφέροντα.

 

Προχωράμε σε:

·    Εξορμήσεις-ενημερώσεις σε όλα τα σχολεία

·    Για τη δωρεάν σίτιση: Καταλήψεις σε εστιατόρια, λέσχες σίτισης

·    Για την δωρεάν διανομή των πάσο: παραστάσεις διαμαρτυρίας στις διοικήσεις των ιδρυμάτων και το Σάββατο 8 Οκτώβρη όλοι στις κινητοποιήσεις στα καταστήματα της «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΕ» για τα πάσο.

 

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.

 

·    Τετάρτη 5 Οκτώβρη στις 10:30 Ομόνοια (προσυγκέντρωση των φοιτητικών συλλόγων και των επιτροπών αγώνα 9:30 στα Χαυτεία): Συμμετέχουμε στην 24ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα και στις ΔΕΚΟ κόντρα στις απολύσεις, στις μειώσεις μισθών, στις νέες περικοπές στις συντάξεις.

·    Παρασκευή 7 Οκτώβρη: παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας στις 11:00

·    Τέταρτη 19 Οκτώβρη: Κλιμάκωση του αγώνα με την 24ωρη Γενική Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Comments are closed.