Ανακοίνωση για τις πολιτικές εξελίξεις

ΦΟΙΤΗΤΕΣ-ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΑ ΑΠΟ ΠΟΤΕ

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10/11 στις 18:00 στην Ομόνοια

ΟΛΑ τα ΤΕΙ στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 11/11 (12:00 Ομόνοια)

 Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ αποδεικνύει ένα πράγμα.

Φοβούνται τους αγώνες του λαού μας, της εργατικής τάξης, της νεολαίας.

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ συμμάχησαν γιατί τρέμουν το ταξικό εργατικό κίνημα τρέμουν τον εχθρό λαό. Η πλουτοκρατία και τα κόμματα της καιρό τώρα έχουν φτιάξει την μαύρη συμμαχία τους. Καιρό τώρα ήταν αρραβωνιασμένοι, τώρα βάλανε στεφάνι!!!

Στόχος τους δεν είναι να σώσουν το λαό αλλά να τον υποτάξουν για να τον οδηγήσουν στο ακόμα μεγαλύτερο σφαγείο της δανειακής σύμβασης και των μνημονίων της χρεοκοπίας. Δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσουν να ζητάνε νέες θυσίες από το λαό.

 

 

Κάτω η μαύρη κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας

 

Αποδέσμευση από την ΕΕ, να διαγραφεί το χρέος μονομερώς

με εξουσία του λαού

 Η νέα κυβέρνηση του μαύρου μετώπου δεν πρέπει να κερδίσει χρόνο. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να ψηφίσουν τη συμφωνία πτώχευσης της ζωής και να μας δεσμέυσουν για άλλα 20 χρόνια. Να γίνουν τώρα εκλογές. Να τιμωρήσουμε και έτσι το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ ΚΑΙ τους Καρατζαφερομπακογιάννηδες γιατί είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν πέτρα πάνω στην πέτρα, να διαλύσουν και αυτά τα ελάχιστα που έχουν απομείνει.

Απορρίπτουμε τους εκβιασμούς, τα διλλήματα που βάζουν η κυβέρνηση, τα κόμματα της πλουτοκρατίας, η Ε.Ε. Απορρίπτουμε συνολικά τις πολιτικές, τα συμφέροντα και τα κόμματα που τον καταδικάζουν στη φτώχεια, την ανεργία, την εκμετάλλευση.

Η εξασφάλιση της 6ης δόσης είναι πρόσχημα και εκβιασμός για να δικαιολογηθεί συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και όποιας άλλης τσόντας κολλήσει όπως ο Καρατζαφέρης. Τα ίδια θα λένε και για την 7η, την 8η και όλες τις υπόλοιπες δόσεις. Αυτή είναι η απαίτηση της ελληνικής πλουτοκρατίας και της ΕΕ.

Ξέρουμε καλά ότι η πολιτική τους είναι αντιλαική, επέβαλε στο λαό και τα παιδιά του που σπουδάζουν χαράτσια, μνημόνια διαρκείας, νόμους-εκτρώματα για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ. Γι’ αυτό παλεύουμε ενάντια στην αντιλαική πολιτική κεφαλαίου-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΕΕ και τις κυβερνήσεις τους.

Παλεύουμε για την πλήρη αποδέσμευση της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΕΕ-ΝΑΤΟ. Δε συμβαδίζει η φιλολαϊκή ανάπτυξη με την παραμονή στη συμμαχία των λύκων

Κάθε φοιτητής και σπουδαστής, να πάρει θέση του στην πάλη.

Επιστήμη στην υπηρεσία του λαού και της εξουσίας του

 Η 48ωρη απεργία στις 19 και 20 Οκτώβρη έδειξε ένα τμήμα της δύναμης του λαού μας αλλά και των χιλιάδων σπουδαστών που διαδήλωσαν, απήργησαν πήραν μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Οι φοιτητές που εμπιστεύτηκαν το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ να κάνουν το βήμα να τους γυρίσουν την πλάτη. Επιδιώκουν να μπλοκάρουν, να εκτονώσουν την οργή, την αγανάκτηση, το θυμό του λαού. Επιδιώκουν να βάλουν εμπόδια στη συνειδητή κι οργανωμένη πάλη για ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. Γι’ αυτό και αξιοποιούν διλλήματα, εκβιασμούς, προβοκάτσιες, την τρομοκρατία, τους «κουκουλοφόρους». Αξιοποιούν της παρατάξεις τους στις σχολές που το παίζουν ανεξάρτητες, αλλά με χεριά και πόδια στηρίζουν ότι αντιλαϊκή πολιτική έχει εφαρμοστεί τόσα χρόνια.

Απομόνωνουμε τις δυνάμεις που υπόσχονται ότι με ένα «ντου» τελειώνουν όλα, τους ευρωλιγούρηδες και οπαδούς της «κοινωνικής συνοχής» όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι πρόσφατη η τυχοδιωκτική και υπονομευτική στάση τους από τους πρόσφατους αγώνες των φοιτητών, από την τελευταία 48ωρη απεργία

 

Οργανωνόμαστε και φτιάχνουμε τη δική μας συμμαχία.

Αντεπίθεση με κίνημα μαζικό, οργανωμένο, περιφρουρημένο.

Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία

 

Πρωτοστατούμε ώστε τα ΑΕΙ και ΤΕΙ να γίνουν κάστρα αντίστασης στην αντιλαϊκή λαίλαπα. Φτιάχνουμε επιτροπές σε κάθε σύλλογο, έτος, εξαμηνο. Ζωντανεύουμε τους συλλόγους, απομονώνουμςε τους φοιτητοπατέρες.

Ήρθε η δική μας ώρα! Να βάλουμε τη δική μας σφραγίσα στις εξελίξεις:

 

Μαζί με τους εργάτες και το Π.Α.ΜΕ. Μαζί με τους φτωχούς αγρότες και την ΠΑΣΥ, τους μικρούς μαγαζάτορες και την ΠΑΣΕΒΕ, το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα και την ΟΓΕ. Μαζί με τις λαϊκές επιτροπές σε κάθε γειτονιά.

Μαζί με τους μαθητές και τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων.

Μαζί με τους καθηγητές που δε συμβιβάζονται με τη σημερινή κατάσταση

 

Διεκδικούμε:

Κανένας μόνος του στην επίθεση του αστικού κράτους και των εργαδοτών. Καμία απόλυση, καμία εφεδρεία. Όχι στα χαράτσια. Σε κανέναν που δεν θα πληρώσει το χαράτσι στη ΔΕΗ να μην κοπεί το ρεύμα.

Μόνιμη-πλήρης και σταθερή δουλειά για όλους. Όχι στους μισθούς των 501€ μέχρι τα 25, όχι στην ανασφάλιστη εργασία, τα 4ωρα και τις ελαστικές μορφές απασχόλησης. Να μην αφήσουμε να διαλύσουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία και να ισοπεδώσουν τις συντάξεις.

ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ! ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΣΙΤΙΣΗ-ΣΤΕΓΑΣΗ- ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ- ΒΙΒΛΙΑ- ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ! Εστιατόρια, κυλικεία στην ευθύνη του κράτους.

O νέος νόμος-πλαίσιο δεν θα εφαρμοστεί! Θα μείνει στα χαρτιά

Μηνιαίο επίδομα ενοικίου και σίτισης 600€ σε όλους τους φοιτητές που είναι από άλλες πόλεις και που το οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά τις 40.000€ ετησίως

Καμία μορφή ιδιωτικοποίησης, έξω οι επιχειρήσεις από ΑΕΙ-ΤΕΙ-έρευνα

Κανείς φοιτητής να μην  αναγκάζεται να δουλέψει για να τα βγάλει πέρα. Μέτρα στήριξης των εργαζόμενων φοιτητών. Μέτρα στήριξης των ανέργων. Τώρα να πληρωθούν οι πρακτικάριοι

Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και βιβλιάρια ασθενείας για όλους.

 

Comments are closed.