Για τις εξαγγελίες της υπουργού Παιδείας σε σχέση με τις συγχωνεύσεις και τα κλεισίματα τμημάτων ΑΕΙ-ΤΕΙ

Μετά το κλείσιμο σχολείων η υπουργός της φωτοτυπίας και των DVD Άννα Διαμαντοπούλου έχει το θράσος να εξαγγέλλει το κλείσιμο και τις συγχώνευσεις τμημάτων ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Η κ. Υπουργός με επιστολές προς τους προέδρους και τους πρυτάνεις απαιτεί «να εξετάσουν τις δυνατότητες εσωτερικών αναδιαρθρώσεων και συγχωνεύσεων και να προχωρήσουν στη δημιουργία σχολών, στη βάση της επιστημονικής συνάφειας και της ορθολογικής διαχείρισης φοιτητών, επιστημονικού δυναμικού και υποδομών» και τους προειδοποιεί «…κόψτε Τμήματα οι ίδιοι, πριν τα κόψει δημοσιονομική λιτότητα».

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Θέλουν τα ιδρύματα άμεσα να λειτουργήσουν σαν επιχειρήσεις με δίδακτρα χωρίς δωρεάν βιβλία που θα βγάζουν μισοκαταρτισμένους απόφοιτους που θα δουλεύουν για 500 ευρώ.

Τα ιδρύματα που θα τα βγάζουν περά στην «πιάτσα» της αγοράς, θα συνεχίζουν να υπάρχουν.

Όσα δεν τα καταφέρνουν θα κλείνουν, θα συγχωνεύονται, θα  αλλάζουν ονόματα.

Τα όσα λέγονται δε, για νέο χωροταξικό σχεδιασμό που θα βάλει τάξη στην πληθώρα των τμημάτων χωρίς ζήτηση, είναι φούμαρα. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη σύμπραξη της ΝΔ, δημιούργησε αυτά τα τμήματα πριν δέκα χρόνια, στο όνομα – και τότε – ενός μελετημένου χωροταξικού σχεδιασμού.

Τώρα οι φοιτητές και οι σπουδαστές να πάρουν θέση στον αγώνα και να απαιτήσουν κανείς φοιτητής να μην πεταχτεί έξω από τη σχολή του. Κανείς εργαζόμενος να μην απολυθεί. Να πάνε στα τσακίδια ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, οι παρατάξεις και όσοι στηρίζουν την πολιτική του κεφαλαίου.

3-11-2011

Comments are closed.