Για τα δημοσιεύματα στον αστικό τύπο σε σχέση με φαινόμενα βίας στα πανεπιστήμια

Στόχος η κατάργηση του ασύλου και η συκοφάντηση των αγώνων

Το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν τα δημοσιεύματα, αφιερώματα, μέχρι και ολόκληρα ένθετα στον αστικό τύπο για φαινόμενα βίας στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Καθηγητές–στελέχη επιχειρήσεων, μεγαλοδημοσιογράφοι και στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ φωνάζουν για «πάταξη της ατιμωρησίας και υποταγή στη νομιμότητα».

Αξιοποιώντας τυχοδιωκτικές ενέργειες και ραντεβού βίας γνωστών ομάδων που καμία σχέση δεν έχουν με το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα στρώνουν το έδαφος για να καταργηθεί το άσυλο και να συκοφαντηθεί κάθε λαϊκός αγώνας. Επιχειρούν να νομιμοποιήσουν στη συνείδηση των φοιτητών και των εργαζομένων το νέο νόμο-πλαίσιο, παρουσιάζοντάς την εφαρμογή του σαν απάντηση σε αυτά τα φαινόμενα.

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών μιλάει καθαρά.

Το πανηγύρι που στήθηκε το προηγούμενο διάστημα σε διάφορες σχολές  με ξυλοδαρμούς ανάμεσα στην ΠΑΣΠ, τις ομάδες των ΕΑΑΚ (δηλαδή ανάμεσα σε αυτούς που το προηγούμενο διάστημα κατέβαζαν κοινά πλαίσια σε 53 συλλόγους της Ελλάδας!) και τους λεγόμενους «αντεξουσιαστές»  συμβάλλει στον αποπροσανατολισμό των φοιτητών από τα πραγματικά τους προβλήματα.

Οι τραμπουκισμοί καθηγητών και άλλες τέτοιες ενέργειες  δεν έχουν σχέση με τους φοιτητές, τους συλλόγους και την οργανωμένη πάλη. Αυτές οι επιθέσεις έχουν στόχο και σχέδιο. Να χτυπηθεί η οργάνωση του αγώνα, η συμμετοχή του κόσμου και η μαζική λειτουργία των συλλόγων. Αποτελούν το καλύτερο άλλοθι για την ενίσχυση της καταστολής και της επίθεσης ενάντια στα λαικά δικαιώματα.

Καλούμε τους φοιτητές και τους σπουδαστές να συσπειρωθούν στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, μαζί με τους εργαζόμενους να υπερασπιστούν το πανεπιστημιακό άσυλο, από τις δυνάμεις καταστολής και τις προβοκατόρικες ομάδες που δρουν χέρι χέρι,  να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου. Να απομονώσουν  τους φοιτητοπατέρες των ΠΑΣΠ – ΔΑΠ και τις ομάδες που αξιοποιούνται για το χτύπημα του ασύλου και τη συκοφάντηση του αγώνα.

Comments are closed.