Για την συνάντηση της Υπουργού Παιδείας με το λεγόμενο κίνημα ανοιχτών σχολών

Πιο αντιδραστικοί; Γίνεται.

Πιο εχθρικοί προς τις φοιτητικές κινητοποιήσεις; Γίνεται.

Πιο εξαρτημένοι από την αντιλαϊκή πολιτική; Δεν γίνεται.

Είναι γνωστή η προσπάθεια του υπουργείου Παιδείας να παρέμβει στο φοιτητικό κίνημα, να δημιουργήσει φοιτητικούς συλλόγους ελεγχόμενους και ακίνδυνους για την κυρίαρχη πολιτική.

Στην προσπάθειά του αυτή, πέρα από την ΠΑΣΠ και τη ΔΑΠ, βρήκε σύμμαχο και το λεγόμενο «κίνημα ανοιχτών σχολών», με το οποίο συναντήθηκε η Διαμαντοπούλου (ποιος άραγε το εκπροσωπούσε αφού είναι ανεξάρτητο και οργανώνεται μόνο από το facebook😉 την Παρασκευή 2/12.

Μετά τη συνάντηση, η υπουργός Παιδείας δήλωσε πως «κάποιοι προσπάθησαν να επενδύσουν στο κλείσιμο των Ιδρυμάτων», αλλά οι φοιτητές «ενεργοποιήθηκαν»(!) και «το ζωντανό κίνημα των "Ανοικτών Σχολών" απαίτησε και πάλεψε για ανοικτές Σχολές»! Ενώ, συμπλήρωσε πως «βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη μία ειλικρινής συζήτηση για την αναμόρφωση του φοιτητικού κινήματος. Ενός πραγματικά ακηδεμόνευτου κινήματος νέων»!

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά  ότι αυτό το δήθεν κίνημα ήρθε για να μείνει,  έχει αντιδραστικό ιδεολογικό περιτύλιγμα στήριξης και νομιμοποίησης της αντιλαϊκής πολιτικής, είναι εχθρός για τις ανάγκες μας σε μόρφωση-δουλειά-ζωή. Αξιοποιείται  για να χτυπήσει  την οργανωμένη συλλογική έκφραση των φοιτητών δημιουργώντας, στη θέση της, μηχανισμούς απόλυτα ελεγχόμενους που θα δίνουν στο φοιτητή την ψευδαίσθηση της συμμετοχής, μακριά από κάθε έννοια δημοκρατίας και συλλογικής διεκδίκησης. 

Τώρα οι φοιτητές να βγάλουν συμπέρασμα. Κανένας φοιτητής με τις «κινήσεις αγανακτισμένων φοιτητών»- συνομιλητών του υπουργείου, γιατί κανένας φοιτητής δεν έχει τις ίδιες αγωνίες με το υπουργείο και με τον ΣΚΑΙ του εφοπλιστή Αλαφούζου, τους μεγαλοδημοσιογράφους και τους  καθηγητές – στελέχη επιχειρήσεων που το στηρίζουν.

Οργάνωση της πάλης από τα κάτω, συμπόρευση με το ΜΑΣ για να πέσουν στο κενό οι προσπάθειες του υπουργείου Παιδείας και των συμμάχων του ενάντια στους οργανωμένους φοιτητικούς αγώνες.

Comments are closed.