Κάλεσμα προς όλους τους εστιακούς φοιτητές της ΦΕΠΑ. ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ!

Απ' την αρχή του χρόνου οι Εστίες πέρασαν από το ΕΙΝ (που συγχωνεύτηκε) στα Πανεπιστήμια, τα οποία δήλωσαν αδυναμία ν' ανταποκριθούν. Στη συνέχεια, μετά από κινητοποιήσεις, βρέθηκε προσωρινή «λύση» η λειτουργία και η χρηματοδότηση των Εστιών να γίνεται απ' το Ινστιτούτο Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), μέχρι τον Αύγουστο.

Οι εργαζόμενοι της ΦΕΠΑ είχαν προφορική διαβεβαίωση απ' το ΙΝΕΔΙΒΙΜ να συνεχίσουν να κόβουν τιμολόγια για τροφοδοσία, υλικά κ.ά. Τις προηγούμενες μέρες, όμως, έγινε δημόσιος έλεγχος και οι εργαζόμενοι, τυπικά, βρέθηκαν ακάλυπτοι. Γι’ αυτό και διακόπηκε η λειτουργία του εστιατορίου την Παρασκευή 27/01.

Και σαν να μην έφτανε αυτό την ίδια ώρα μαθαίνουμε ότι λήγουν οι συμβάσεις και διακόπτουν τη λειτουργία τους οι υπηρεσίες συντήρησης των δωματίων μας. Δηλαδή δεκάδες εργαζόμενοι θα πεταχτούν στο δρόμο και τα σπίτια μας θα ρημάξουν χωρίς τη δουλειά του προσωπικού.

Δεν φτάνει που εδώ και τόσο καιρό επικρατούν άθλιες συνθήκες μέσα στους χώρους που στεγαζόμαστε, δεν φτάνει που τόσο καιρό συζητάνε πως θα καταφέρουν να βγάζουν κέρδος από τις Εστίες, βάζοντας ενοίκια, πετώντας έξω φοιτητές που δεν θα πληρώνουν, τώρα έχουν το θράσος να μας φορτώσουν νέα βάρη σε μας και τις οικογένειες μας όπως τη συντήρηση των εστιών.Και την ίδια ώρα κόβουν τη χρηματοδότηση για στοιχειώδεις λειτουργίες όπως το νερό και η θέρμανση των δωματίων μας!

Παράλληλα οι εργαζόμενοι στις Εστίες παραμένουν επί 3 μήνες απλήρωτοι με τις ευθύνες να γίνονται μπαλάκι μεταξύ Υπουργείου και Πρυτανείας.

Η κατάργηση της φοιτητικής μέριμνας, το ξεπούλημα των εστιών είναι κομμάτι της πολιτικής της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ το επιβεβαιώνει και σχετική εγκύκλιος του υπουργείου. Επιβεβαιώνεται πόσο φρούδες ήταν οι υποσχέσεις του Υπουργείου και της Διαμαντοπούλου, αφού προχώρησαν στην κατάργηση του ΕΙΝ, τώρα αφήνουν τις εστίες στον αέρα. Μεταφέρεται η λειτουργία των εστιών στην ευθύνη των ιδρυμάτων που θα λειτουργούν με προϋπολογισμό πετσοκομμένο κατά τα 2/3. Και όλα αυτά γιατί θέλουν να τις ξεπουλήσουν κοψοχρονιά σε ιδιώτες, μας θέλουν θαμώνες σε ξενοδοχεία με νοίκια!!

ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ:ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ!ΔΕ ΘΑ ΜΑΤΩΣΟΥΝ ΑΛΛΟ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ!

·        Δωρεάν σίτιση για όλους τους οικότροφους της ΦΕΠΑ, να μην κλείσει κανένα εστιατόριο, να μην σταματήσει η συντήρηση των εστιών.

·        Κανένας εργαζόμενος στις εστίες άνεργος ή απλήρωτος, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Comments are closed.