Μην τολμήσετε να ξανακόψετε το ρεύμα! Καμία επανάπαυση, κανένας εφησυχασμός!

Συνάδελφε-ισσα,

Την Πέμπτη 26/1 οι φοιτητές που στεγαζόμαστε στις Φοιτητικές Εστίες στην οδό Δροσοπούλου, μείναμε έκπληκτοι όταν από το πρωί καταλάβαμε οτι δεν υπάρχει σε κανένα χώρο της Εστίας ρεύμα!  Μάλιστα, μας «ενημέρωνε» ένα χαρτί τοιχοκολημένο στην είσοδο του χώρου οτι η ΔΕΗ  έκοψε το ρεύμα, αφού δεν είχε η διευθύντρια πληρώσει εδώ και τέσσερις μήνες!

Το ρεύμα επανασυνδέθηκε αυτή τη φορά, παραμένουν όμως οι αιτίες και οι υπεύθυνοι. Όλοι οι φοιτητές να απαιτήσουν το ρεύμα να μην ξανακοπεί, να μην κοπεί όχι μόνο στις εστίες αλλά και σε κανένα σπίτι συναδέλφου.

Συνάδελφε-ισσα,

Την ίδια ώρα οι πρυτανικές αρχές και η διευθύντρια  έπαιζαν κρυφτούλι πίσω από τις πλάτες των εστιακών φοιτητών, ρίχνοντας ο ένας τις ευθύνες στον άλλο, βγήκαν και άλλα στη φόρα.

Αποκαλύφθηκε το εξής:

  • η πρυτανεία της ΑΣΟΕΕ χρωστάει 4 μήνες στην επιχείρηση που διαχειρίζεται την Εστία!!!
  • Η πρυτανεία της ΑΣΟΕΕ λέει πως δεν θα εξοφλήσει την επιχείρηση αφού αυτή έχει άλλα χρωστούμενα προς τρίτους. Δηλαδή εάν η ΑΣΟΕΕ δώσει λεφτά στην επιχείρηση, αυτά θα πάνε για να πληρωθούν τα χρέη της για άλλα ζητήματα και όχι για την Εστία!!!!
  • Πίσω από την μετάθεση ευθυνών όμως κρύβεται η κατεύθυνση να ξεπουληθούν οι Εστίες στους ιδιώτες και να μπουν νοίκια, κρύβονται οι μειωμένοι προϋπολογισμοί.

Αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα. Αυτό σημαίνει επιχειρήσεις στην Παιδεία και τη στέγαση. Ξεγυμνώθηκε πλήρως το παραμύθι που λέει πως θα γίνουν καλύτερες οι εστίες εάν τις πάρουν οι ιδιώτες.

Δεν φτάνει που εδώ και τόσο καιρό επικρατούν άθλιες συνθήκες μέσα στους χώρους που στεγαζόμαστε, δεν φτάνει που τόσο καιρό συζητάνε πως θα καταφέρουν να βγάζουν κέρδος από τις Εστίες, βάζοντας ενοίκια, πετώντας έξω φοιτητές που δεν θα πληρώνουν, τώρα έχουν το θράσος να παίζουν κορώνα-γράμματα το σπίτι μας.

Η δωρεάν στέγαση, το ρεύμα, το νερό είναι δικαίωμα και όρος για να ζήσουμε και να σπουδάσουμε.

Δεν τα χαρίζουμε, δεν τα παζαρεύουμε! Ούτε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας! Έξω οι επιχειρήσεις από τη στέγαση και την παιδεία.

Comments are closed.