Πρόταση προς τα Διοικητικά Συμβούλια και τις Γενικές Συνελεύσεις των φοιτητικών-σπουδαστικών συλλόγων της χώρας

«Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ το άθλιο νομοσχέδιο της ναρκω-καταστολής»
Σε μια περίοδο που εξαπολύεται η πιο βάρβαρη επίθεση στα δικαιώματα της νεολαίας η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑ.Ο.Σ. κατέθεσε στη βουλή ένα άκρως επικίνδυνο νομοσχέδιο που νομιμοποιεί τη χρήση των ναρκωτικών. Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο νομιμοποιεί τη χρήση, κατοχή και προμήθεια ναρκωτικών όταν προορίζεται «για προσωπική χρήση», ενώ η καλλιέργεια φυτών ινδικής κάνναβης για «ατομική χρήση» τιμωρείται με πρόστιμο …500 €.
Είναι ψέμα ότι στοχεύουν «να μη μπαίνει ο χρήστης φυλακή»
. Ο χρήστης δεν πρέπει να πηγαίνει φυλακή, αλλά να οδηγείται στην απεξάρτηση. Όμως με το ίδιο νομοσχέδιο παραδίδουν την πρόληψη, την απεξάρτηση και την κοινωνική επανένταξη στους ιδιώτες ενώ παράλληλα τα «στεγνά» προγράμματα οδηγούνται στο κλείσιμο λόγω υποχρηματοδότησης και το κράτος μετατρέπεται σε έμπορο της πρέζας με τα υποκατάστατα.
Νομιμοποίηση της χρήσης σημαίνει: επί της ουσίας αποδοχή της παραγωγής και εμπορίας ναρκωτικών. Διακινώντας υποταγή και θάνατο παραγωγοί και έμποροι θα συνεχίσουν να έχουν τεράστια κερδοφορία.
Ο στόχος τους είναι διπλός: Από τη μία θέλουν τη νεολαία υποταγμένη, να ψάχνει τη διέξοδο στους ψεύτικους παραδείσους των ναρκωτικών και από την άλλη θησαυρίζουν οι έμποροι του ανθρώπινου πόνου και της δυστυχίας.
Στις ευρωπαϊκές χώρες όπου εφαρμόστηκε το περιβόητο πείραμα της «νομιμοποίησης» όπως στην περίπτωση της Ολλανδίας,  η χρήση των ναρκωτικών αυξήθηκε κατά 250%. Την ίδια ώρα που βγάζουν παράνομους τους αγώνες και τις διεκδικήσεις σου και καταργούν το άσυλο νομιμοποιούν τα ναρκωτικά.
Απορρίπτουμε τις αντιεπιστημονικές απόψεις που «ιατρικοποιούν» το πρόβλημα ή προβάλουν την «ελεύθερη διακίνηση του σώματος». Ελευθερία δεν είναι να μπορείς να «φτιάχνεσαι». Ελευθερία είναι να έχεις ζωή με δικαιώματα.
Διεκδικούμε:
• Δημόσια και δωρεάν παροχή υπηρεσιών πρόληψης, απεξάρτησης με στεγνά προγράμματα, κοινωνικής επανένταξης, με πλήρη χρηματοδότηση από το κράτος και επαρκές επιστημονικό προσωπικό χωρίς συμμετοχή ιδιωτών.
•   ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά και στη νομιμοποίησή τους. ΟΧΙ στο διαχωρισμό σε σκληρά και μαλακά.

Ζωή ολόκληρη, όχι με δόσεις
Ούτε σκληρά-ούτε μαλακά, Όχι σε όλα τα ναρκωτικά.

 

 

Comments are closed.