Ψήφισμα συμπαράστασης στους απεργούς χαλυβουργούς

Tρεις ολόκληρους μήνες σκληρού και περήφανου απεργιακού αγώνα έκλεισαν οι εργαζόμενοι της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο. Την ώρα που η εργοδοσία επιβάλλει το 5ωρο, την εκ περιτροπής εργασία, τη μείωση μισθών και τις απολύσεις οι εργάτες απαντούν ενωμένοι, σαν μια γροθιά. 

400 εργάτες έχουν δώσει μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο μάθημα τιμιότητας και αξιοπρέπειας σε όλους μας!

Η επίθεση του Βιομήχανου Μάνεση της Ελληνικής Χαλυβουργίας στα εργατικά δικαιώματα δεν αφορά μόνο τους χαλυβουργούς. Μας αφορά όλους. Ο Μάνεσης λειτουργεί ως «λαγός» στη συντονισμένη επίθεση της εργοδοσίας σε κάθε δικαίωμα της εργατικής τάξης. Τα μέτρα που αξίωσε είναι ακριβώς αυτά που διαπραγματεύονται τρόικα, συγκυβέρνηση, ΣΕΒ, αλλά και ΓΣΕΕ στα τραπέζια των κοινωνικών διαλόγων.

Στην πύλη της Χαλυβουργίας συγκρούονται δύο κόσμοι:

Από τη μια οι βιομήχανοι με τους ανθρώπους τους, την κυβέρνησή τους, που θέλουν εμάς και τις οικογένειές μας χωρίς δικαιώματα. Από την άλλη οι εργάτες που τους ξεζουμίζουν, οι φτωχοί αγρότες και οι αυτοαπασχολούμενοι που ξεκληρίζονται, τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών που μας αφαιρούν το δικαίωμα στη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή. Χτίζουμε τη δική μας συμμαχία γιατί ο αντίπαλος μας είναι κοινός: τα μονοπώλια και η πολιτική τους.

Οι χαλυβουργοί δείχνουν το δρόμο και υποσχόμαστε να τους ακολουθήσουμε! Οι απεργοί τσάκισαν την τρομοκρατία, τις απειλές, τους εκβιασμούς και τις απολύσεις, τις φωνές για συμβιβασμό και υποταγή.

Ο αγώνας τους αποτελεί υπόδειγμα για το πώς πρέπει να οργανώνεται η πάλη στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στις σχολές και τα σχολεία.  Ήδη με το παράδειγμά τους έδειξαν το δρόμο και σε άλλους εργαζόμενους.

Η μάχη των χαλυβουργών μπορεί να ανάψει τη φωτιά σε κάθε χώρο δουλειάς, να γεννήσει παντού εστίες αντίστασης και αγώνα. 

Οι χαλυβουργοί δεν είναι μόνοι. Από την πρώτη στιγμή εκφράστηκε ένα τεράστιο κύμα συμπαράστασης. Εργάτες, μαθητές, φοιτητές βρεθήκαμε έξω από την πύλη του εργοστασίου, στις συγκεντρώσεις και τις συναυλίες αλληλεγγύης, μαζέψαμε χρήματα και τρόφιμα, μεταφέραμε το κάλεσμα του ξεσηκωμού των χαλυβουργών σε κάθε χώρο νεολαίας.

Οργανώνουμε νέο κύμα αλληλεγγύης προς τον ηρωικό αγώνα των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας:

·      Σε κάθε σχολείο και σχολή- κουτιά για την οικονομική ενίσχυση των χαλυβουργών

·      Αύριο Δευτέρα, όλα τα σχολεία πραγματοποιούν επίσκεψη στη Χαλυβουργία. Το επόμενο Σαββατοκύριακο οι Φοιτητικοί Σύλλογοι  και οι επιτροπές αγώνα.

·      Με κάθε τρόπο (ανακοινώσεις, αφισέτα, ταμπλό) ενημερώνουμε μαθητές και φοιτητές για τον αγώνα των χαλυβουργών

·      Στις 9 Φλεβάρη απαντάμε στη νέα επίθεση της κυβέρνησης και κατεβαίνουμε μαζί με τους χαλυβουργούς στην απεργία και τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Comments are closed.