75 μέρες απεργίας. Ανακοίνωση – απάντηση του σωματείου Χαλυβουργίας ενάντια στη νέα εργοδοτική πρόκληση.

Δεν κάνουμε πίσω-παλεύουμε για μας και την τάξη μας

Συνάδελφοι,

Η εταιρεία έκανε ακόμα 15 απολύσεις φτάνοντας τους απολυμένους στους 65.

Είμαστε όλοι απολυμένοι! Στην δουλειά θα γυρίσουμε όλοι νικητές! Δεν υπάρχει άλλος γυρισμός!

Ο Μάνεσης αγωνίζεται για τα κέρδη τους αλλά και για την τάξη του, είναι ο λαγός των βιομηχάνων για αυτό και μένει αδιάλλακτος. Πιέζει για νέα προνόμια. Οι κυβερνήσεις χρόνια τους κάνουν τα χατίρια και χαρατσώνουν εμάς. Θέλουν να μας γονατίσουν για να λένε στους υπόλοιπους εργάτες: «οι χαλυβουργοί μέσα στη φωτιά και το σίδερο, συμφώνησαν να πληρώνονται με 500 ευρώ. Εσύ θές παραπάνω;».

Λογάριασαν χωρίς εμάς. Και εμείς ξέρουμε καλά ότι παλεύουμε για τους εαυτούς μας αλλά και για τη δική μας τάξη, όλους τους εργάτες. Πίσω δεν κάνουμε, το οφείλουμε στα παιδιά μας.

Αν δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας δεν βγαίνει έξω ούτε μπετόβεργα! Είμαστε πιο έμπειροι μετά από 72 μέρες απεργία. Στηριζόμαστε και στην πλούσια πείρα του ταξικού κινήματος του οποίου είμαστε μέρος.

Δυναμώνουμε την περιφρούρηση και την επαγρύπνηση στον αγώνα μας. Ολοι στο πλευρό του σωματείου με οργάνωση και πειθαρχία στις αποφάσεις μας. Ετσι θα νικήσουμε.

Οι βιομήχανοι και η μαύρη κυβέρνησή τους δεν διστάζουν απέναντι σε τίποτα!

Οπου δεν πιάνουν οι εκβιασμοί, η τρομοκρατία για να χτυπήσουν έναν αγώνα καταφεύγουν στην προβοκάτσια. Εδώ όμως θα σπάσουν τα μούτρα τους!

Απευθυνόμαστε στο λαό μας, να δυναμώσει την αλληλεγγύη στους χαλυβουργούς. Είναι η ανεξάντλητη δύναμή μας! Απαντάμε δυνατά με κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα.

· Πέμπτη 12 Γενάρη: Απεργία στο Βόλο. Συγκέντρωση έξω από την Χαλυβουργία Βόλου 11 π.μ. θα είμαστε μαζικά και εκεί! Ολοι οι χαλυβουργοί μια γροθιά απεργούμε σε Ασπρόπυργο και Βόλο.

· Τρίτη 17 Γενάρη: Παναττική Απεργία. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να νεκρώσουν τα εργοστάσια! Ολοι οι χαλυβουργοί με τις οικογένειές μας στην προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ: Πλατεία Βάθης 10 π.μ..

Οργανώνουμε περιοδείες χαλυβουργών σε εργοστάσια και επιχειρήσεις. Δίνουμε συνέχεια με μαζικές αποστολές χαλυβουργών σε όλες τις Βιομηχανίες Μετάλλου σε όλη την Ελλάδα! Με συγκεντρώσεις και πορείες έξω από αυτές. Η φωτιά της χαλυβουργίας θα ανάψει σε όλους τους μεταλλεργάτες!

Καταγγέλουμε την πλειοψηφία στο Εργατικό Κέντρο Βόλου. ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΣΥΝ, ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ την πρόταση του σωματείου μας για Απεργία, με επιχειρήματα παρμένα από τις ανακοινώσεις του Μάνεση! Ηρθε η ώρα οι εργάτες να ξεμπερδεύουμε με τους ανθρώπους των βιομηχάνων!

Φανερώθηκε και για ορισμένους που έρχονται στους χαλυβουργούς και λένε μεγάλα λόγια, ότι δεν στηρίζουν τον αγώνα μας.

Ολοι στον αγώνα μέχρι τη νίκη!

 

Το ΔΣ του Σωματείου

Εργατοϋπαλλήλων Ελληνικής Χαλυβουργίας «Η Ενότητα» Ασπρόπυργος, 10 Γενάρη 2012

Comments are closed.