Για τα δημοσιεύματα στα αστικά ΜΜΕ που στόχο έχουν να συκοφαντήσουν το φοιτητικό κίνημα και τους αγώνες

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καταγγέλλει τα αστικά ΜΜΕ που κάνουν συνειδητή προσπάθεια να ταυτίσουν το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα με προβοκατόρικους κρατικούς μηχανισμούς όπως αυτούς που έδρασαν στην κατάληψη της Νομικής στην Αθήνα και με παρατάξεις που επιδίδονται σε τυχοδιωκτικές ενέργειες.

Με αφορμή το μπλοκάρισμα των εκλογών για τα συμβούλια διοίκησης σε ΑΠΘ, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και άλλα ιδρύματα, πυκνώνουν τα δημοσιεύματα, τα ρεπορτάζ και οι αναλύσεις που κατηγορούν το φοιτητικό κίνημα για δήθεν «αντιδημοκρατικές» ενέργειες, επαναφέρουν τη βρώμικη προπαγάνδα ότι «τα πανεπιστήμια είναι κέντρο ανομίας»

Για άλλη μια φορά αποκαλύπτεται ο ρόλος της ηγεσίας της ΠΟΣΔΕΠ (ΠΑΣΟΚ –ΔΗΜΑΡ) ως μακρύ χέρι της αντιλαϊκής πολιτικής αφού μαζί με τα ΜΜΕ και το Υπουργείο Παιδείας ζητούν να καταργηθεί το άσυλο και γίνουν οι εκλογές με εισαγγελείς και αστυνομία. Επιχειρούν να νομιμοποιήσουν στη συνείδηση των φοιτητών και των εργαζομένων το νέο νόμο-πλαίσιο μέσα από τη συκοφάντηση των αγώνων.

Απορρίπτουμε τους εκβιασμούς της Διαμαντοπούλου, υπουργού της φωτοτυπίας και της αμάθειας, για διακοπή της χρηματοδότησης των ιδρυμάτων. Ήδη το κράτος έχει κηρύξει παύση πληρωμών για τη φοιτητική μέριμνα και φορτώνει το κόστος σπουδών σε εμάς και τις οικογένειές μας.

Οι προβοκάτορες και οι τυχοδιωκτισμοί έχουν στόχο και σχέδιο. Να χτυπηθεί η οργάνωση του αγώνα, η συμμετοχή του κόσμου και η μαζική λειτουργία των συλλόγων. Αποτελούν το καλύτερο άλλοθι για την ενίσχυση της καταστολής και της επίθεσης ενάντια στα λαϊκά δικαιώματα. Για αυτό άλλωστε αυτές οι ενέργειες γίνονται μακριά από τις συλλογικές αποφάσεις φοιτητών, καθηγητών και εργαζομένων  και δεν έχουν σχέση με την οργανωμένη πάλη.

Καλούμε τους φοιτητές και τους σπουδαστές να συσπειρωθούν στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, μαζί με τους εργαζόμενους να υπερασπιστούν το πανεπιστημιακό άσυλο, από τις δυνάμεις καταστολής και τις προβοκατόρικες ομάδες που δρουν χέρι-χέρι,  να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου. Να απομονώσουν  τους φοιτητοπατέρες των ΠΑΣΠ – ΔΑΠ και τις ομάδες των ΕΑΑΚ-ΣΥΡΙΖΑ που καιρό τώρα δίνουν άλλοθι και συμπορεύονται με τις προβοκατόρικες ομάδες αντιεξουσιαστών-χούλιγκαν και άλλων που αξιοποιούνται για το χτύπημα του ασύλου και τη συκοφάντηση του αγώνα.

Με αποφάσεις Δ.Σ και Γενικών Συνελεύσεων, οργανωμένα, μπλοκάρουμε τη συμμετοχή των φοιτητών στα άθλια ενιαία ψηφοδέλτια. Το ίδιο καλούμε να κάνουν και οι σύλλογοι καθηγητών και εργαζομένων. Ο νέος νόμος – πλαίσιο δεν θα εφαρμοστεί, οι εκλογές για τα συμβούλια διοίκησης θα μείνουν στα χαρτιά. Κανένας φοιτητής και καθηγητής να μην πάρει μέρος.

 

Comments are closed.