Για την περικύκλωση της Νομικής από την αστυνομία την Πέμπτη 23/2

Για άλλη μια φορά η διοίκηση της Νομικής και τυχοδιωκτικές ομάδες που καμιά σχέση δεν έχουν με το φοιτητικό κίνημα παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης.

Καταγγέλλουμε την απόφαση της κοσμητείας της Νομικής να κλείσει τη σχολή το απόγευμα της Πέμπτης 23/02 και να αναβάλει την εξεταστική. Η ανακοίνωση μάλιστα που εξέδωσε έγραφε πως η σχολή «θα παραμείνει κλειστή» και ότι «αναβάλλονται τα μαθήματα» λόγω… «έκτακτων και σοβαρών λόγων»!

Αυτά έγιναν με πρόφαση τη συνέλευση μιας γκρούπας που από μόνη της επέλεξε ως τόπο διεξαγωγής τη Νομική και που αυτοονομάζεται «συνέλευση για δράσεις ενάντια στα χαράτσια» από τις περιοχές Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου – Ζωγράφου . Το γεγονός ότι η «ομάδα»  αυτή καμιά σχέση δεν έχει με το φοιτητικό κίνημα άρα και τη σχολή της Νομικής, ότι μάλιστα δεν έχει ούτε καν χωροταξική αναφορά αφού για όποιον δε γνωρίζει η Νομική βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας,  δεν μπορεί να δικαιολογήσει τους «εκτάκτους και σοβαρούς λόγους» ,την απόφαση της κοσμητείας για κλείσιμο της σχολής, την αναβολή της εξεταστικής και τον αποκλεισμό της με ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ.

Ότι αυτό ήταν η αφορμή να περικυκλωθεί το κτίριο από αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες έδιωχναν όποιον φοιτητή πλησίαζε το κτίριο της Νομικής για να δώσει τα μαθήματα του και ήταν ετοιμοπόλεμες, γεννάει πολλά ερωτήματα και οι απαντήσεις είναι συγκεκριμένες.

Όλοι μαζί και με διαφορετικό καταμερισμό, υπουργείο-κοσμητεία-γκρούπες- αστυνομία, παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης, του αστικού κράτους και των αστικών ΜΜΕ.

ΣΤΟΧΟΣ είναι η συκοφάντηση των αγώνων, η τρομοκράτηση των φοιτητών, η εξυπηρέτηση των γενικότερων κατασταλτικών τους σχεδιασμών για να γίνει το κέντρο της Αθήνας «υγειονομική ζώνη», για να απαγορευτούν οι διαδηλώσεις, να καταργηθεί το άσυλο. 

Μία μέρα μετά τη δήλωση της υπουργού της φωτοτυπίας Α. Διαμαντοπούλου για «μειοψηφίες» που εμποδίζουν την εφαρμογή των νόμων στήθηκε αυτό το «πανηγύρι» στη Νομική.

Τα σχέδια προβοκάτσιας και καταστολής θα πέσουν στο κενό. Οργανωμένα οι φοιτητικοί σύλλογοι περιφρουρούμε το συλλογικό αγώνα και τις διεκδικήσεις μας από την κρατική καταστολή και την προβοκάτσια, απομονώνουμε τις ομάδες που καλύπτουν τους προβοκάτορες. Πιο δυναμικά μπαίνουμε στον αγώνα για το μπλοκάρισμα της αντιλαϊκής πολιτικής, ανοίγουμε το δρόμο για επιστήμη στην υπηρεσία του λαού και της εξουσίας του.

Comments are closed.