Κανένας φοιτητής και καθηγητής στα Συμβούλια Διοίκησης. Έξω οι επιχειρήσεις από τις σχολές. Κάτω τα χέρια από τους συλλόγους και το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα

Το υπουργείο Παιδείας απαντά με απειλές και αστυνομία στις κινητοποιήσεις ενάντια στα συμβούλια διοίκησης

Οι εκβιασμοί της μαύρης κυβέρνησης μέσω των δηλώσεων της κ.Διαμαντοπούλου ότι «ο νέος νόμος-πλαίσιο θα εφαρμοστεί» και οι συκοφαντίες της για «βίαιες μειοψηφίες» που εμποδίζουν τις εκλογές δεν κρύβουν τον πανικό της. Το έργο είναι ξαναπαιγμένο. Σπάνε τα μούτρα τους, για αυτό ο κάθε φοιτητής πρέπει να είναι αποφασισμένος και προετοιμασμένος για τον οχετό λάσπης που θα ακολουθήσει και ήδη προπαγανδίζεται από τα αστικά ΜΜΕ.

Τα αστικά ΜΜΕ καλλιεργούσαν εδώ και καιρό το κλίμα ταυτίζοντας το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα με προβοκατόρικους μηχανισμούς και παρατάξεις που επιδίδονται σε τυχοδιωκτικές ενέργειες.

Υπουργείο και αστικά ΜΜΕ κατηγορούν το συλλογικό αγώνα φοιτητών και σπουδαστών για δήθεν «αντιδημοκρατικές» ενέργειες. Για την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου «δημοκρατικό» είναι ό,τι συμφέρει τα μονοπώλια και τα κέρδη τους. Γι’ αυτό ψηφίζει μνημόνια χρεοκοπίας του λαού και προσπαθεί να εφαρμόσει με κάθε τρόπο το νόμο-πλαίσιο που βάζει τις επιχειρήσεις πιο βαθειά στη διοίκηση των ιδρυμάτων και μετατρέπει τις σχολές σε ΑΕ. Γι’ αυτό δεν αναγνωρίζει τα συλλογικά όργανα φοιτητών – καθηγητών και τις αποφάσεις τους!

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καταγγέλλει την παρέμβαση εισαγγελέων και αστυνομίας για να καταστείλουν τις κινητοποιήσεις των συλλόγων καθηγητών, φοιτητών και εργαζομένων στα ιδρύματα που διεξάγονται οι εκλογές για τα συμβούλια διοίκησης.. Η επίκληση της «δημοκρατίας» τους βρήκε, όπως φαίνεται, έκφραση στο ΤΕΙ της Λαμίας, όπου οι εκλογές για το Συμβούλιο Διοίκησης έγιναν μετά την παρέμβαση εισαγγελέα και της αστυνομίας ή στις διώξεις συνδικαλιστών στο ΑΠΘ!

Οι απειλές του υπουργείου για διακοπή της χρηματοδότησης των ιδρυμάτων θα πέσουν στο κενό. Η πολιτική τους οδηγεί τα ΑΕΙ και ΤΕΙ στον οικονομικό αφανισμό με τους μειωμένους προϋπολογισμούς, την εγκατάλειψη της φοιτητικής μέριμνας, τα κενά σε προσωπικό, την εφεδρεία κτλ.

Η προσπάθεια τρομοκράτησης των φοιτητών και συκοφάντησης των αγώνων δεν θα περάσει. Αποδεικνύεται περίτρανα ότι η κατάργηση του ασύλου έχει στόχο τις διεκδικήσεις των φοιτητών-σπουδαστών και τους αγώνες τους για μόρφωση, δουλειά, ζωή. Θέλουν να μετατρέψουν τους φοιτητές σε χειροκροτητές και εφαρμοστές της αντιλαϊκής πολιτικής τους. Εκεί στοχεύει και η εκλογή φοιτητή στα συμβούλια διοίκησης με ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Τώρα οι φοιτητές και σπουδαστές να γυρίσουν την πλάτη στις παρατάξεις του κεφαλαίου, την ΠΑΣΠ και τη ΔΑΠ που δεν αμφισβητούν στο ελάχιστο την ουσία του νέου νόμου που είναι το μεγαλύτερο μπάσιμο των επιχειρήσεων στις σχολές. Οι όποιες διαφωνίες τους είναι ψεύτικες, γίνονται για να παζαρέψουν τη θέση τους στο νέο πανεπιστήμιο των επιχειρήσεων, είναι μέρος των σχεδιασμών για να χειραγωγούνται και να εγκλωβίζονται οι φοιτητές και η δυσαρέσκεια τους.

Κανείς να μην πιστέψει τα κροκοδείλια δάκρυα της πλειοψηφίας καθηγητών-προέδρων-πρυτάνεων. Μαζί με τις παρατάξεις του κεφαλαίου υπερασπίζονται το σημερινό πανεπιστήμιο των επιχειρήσεων.  Τίποτα καλό δεν έχει να προσφέρει στο λαό μας και τα παιδιά του που σπουδάζουν με μεγάλες δυσκολίες και με τεράστιες θυσίες της λαϊκής οικογένειας για να συναντήσουν την ανεργία και την  κακοπληρωμένη δουλειά.

Να απομονώσουν τις ομάδες ΕΑΑΚ-ΣΥΡΙΖΑ που μακριά και έξω από τις συλλογικές αποφάσεις των συλλόγων, με μαζώξεις-«καπέλα» από τα πάνω, με περιφερόμενους θίασους από τη μία πόλη στην άλλη και από το ένα ίδρυμα στο άλλο, προβαίνουν σε τυχοδιωκτικές ενέργειες που συκοφαντούν το οργανωμένο κίνημα, τους φοιτητικούς συλλόγους και το άσυλο.  

Καλούμε τους φοιτητές και τους σπουδαστές τώρα να απαιτήσουν: Κανένας φοιτητής και καθηγητής στα Συμβούλια Διοίκησης. Έξω οι επιχειρήσεις από τις σχολές. Κάτω τα χέρια από τους συλλόγους και το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα. Με αποφάσεις Δ.Σ και Γενικών Συνελεύσεων, οργανωμένα, μπλοκάρουμε τη συμμετοχή των φοιτητών στα άθλια ενιαία ψηφοδέλτια. Το ίδιο καλούμε να κάνουν και οι σύλλογοι καθηγητών και εργαζομένων. Ο νέος νόμος – πλαίσιο δεν θα εφαρμοστεί, οι εκλογές για τα συμβούλια διοίκησης θα μείνουν στα χαρτιά.

Τώρα να συσπειρωθούν στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και να παλέψουν για επιστήμη στην υπηρεσία του λαού και της εξουσίας του.

 

Comments are closed.