ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 9 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 5.30 μμ, ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ

Κάτω η κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας. Έξω η τρόικα από την Ελλάδα! Ανατροπή αυτών που την έφεραν με δική τους επιλογή!
Αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους με λαϊκή εξουσία!
Εκλογές τώρα! Να τιμωρηθούν σκληρά τα κόμματα της συγκυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ.
Επιστήμη στην υπηρεσία του λαού και της εξουσίας του.

Συνάδελφε-ισσα,
Ήδη πληρώνεις ένα «σκασμό» λεφτά για αναλώσιμα, στέγαση, σίτιση, μετακίνηση και βιβλία. Βλέπεις την ανεργία να γιγαντώνει. Φέρνουν νέα μείωση μισθών, εργασιακές σχέσεις-λάστιχο, προχωράνε στο λεγόμενο «άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων». Η Υγεία μετατρέπεται σε πανάκριβο εμπόρευμα με τη δημιουργία του ΕΟΠΥΥ. Κατεδαφίζουν το Ασφαλιστικό σύστημα. Θέλουν οι νέοι εργαζόμενοι να δουλεύουν για δύο χρόνια με 592€ μεικτά, με συμβάσεις εργασιακής εμπειρίας.
Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ φέρνει 25% μείωση των μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Και επειδή σε θέλουν υποταγμένο, να μην σκέφτεσαι και να μην αγωνίζεσαι, αυτοί που μας αφαιρούν το δικαίωμα στη μόρφωση, αυτοί που μας στερούν τον ελεύθερο χρόνο και το διακίωμα στην άθληση και τον πολιτισμό νομιμοποιούν τα ναρκωτικά, παραδίδουν την πρόληψη, την απεξάρτηση και την κοινωνική επανένταξη στους ιδιώτες ενώ παράλληλα τα «στεγνά» προγράμματα οδηγούνται στο κλείσιμο λόγω υποχρηματοδότησης και το αστικό κράτος μετατρέπεται σε έμπορο της πρέζας με τα υποκατάστατα.
Σπουδαστή των ΤΕΙ,
Βιώνεις καθημερινά την άθλια πραγματικότητα με τα μονά-ζυγά εξάμηνα, τις χαμένες ώρες εργαστηρίων, τις λίστες αναμονής, την ανύπαρκτη υλικοτεχνική υποδομή, την απλήρωτη πρακτική, τις συγχωνεύσεις και τα κλεισίματα τμημάτων.
Εστιακέ φοιτητή,
Μετά την κατάργηση του ΕΙΝ, οι εστίες έμειναν ουσιαστικά στον αέρα. Σήμερα μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο απαξίωσής τους. Αλλού αποσύρονται τα συνεργεία συντήρησης, αλλού επιβάλλουν να πληρώσεις χαράτσι, αλλού κόβουν το ρεύμα και απειλούν τους φοιτητές με έξωση. Παντού οι εστίες συνεχίζουν να λειτουργούν με τους εργαζόμενους απλήρωτους για 3 μήνες. Πίσω από όλα αυτά κρύβεται η κατεύθυνση του υπουργείου Παιδείας να ξεπουληθούν οι Εστίες στους ιδιώτες και να μπουν νοίκια, κρύβονται οι μειωμένοι προϋπολογισμοί.
Ο δικός τους πλούτος εξαρτάται από τη φτώχεια μας

Απορρίπτουμε τους εκβιασμούς για τη δήθεν εξασφάλιση της επόμενης δόσης και του PSI. Τα ίδια θα λένε και για  την 8η, την 9η και όλες τις υπόλοιπες δόσεις. Δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσουν να ζητάνε νέες θυσίες από το λαό. Αυτή είναι η απαίτηση της ελληνικής πλουτοκρατίας και της ΕΕ.
Δεν χρωστάμε τίποτα στα κόμματα της πλουτοκρατίας, τους βιομήχανους και τους τραπεζίτες. Αυτοί μας χρωστάνε μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Αυτό το χρέος δεν «κουρεύεται». Ήρθε η ώρα να το ξεπληρώσουν!
Σύμμαχοί τους στο σφαγιασμό του λαού είναι οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ που παίρνουν θέση στους στημένους κοινωνικούς διαλόγους με τους βιομήχανους για να παζαρέψουν πόσα ακόμα θα χάσουν οι εργαζόμενοι.Την ίδια στιγμή αρνήθηκαν την πρόταση του ΠΑΜΕ, δεκάδων σωματείων-Ομοσπονδιών-Εργατικών Κέντρων για απεργία στις 9 Φλεβάρη.
100 μέρες απεργίας συμπληρώνουν οι χαλυβουργοί του Ασπροπύργου. Να ανάψει παντού η σπίθα του αγώνα!
Όλοι οι φοιτητές και σπουδαστές, όλος ο λαός πρέπει να μάθει τη βρώμικη επίθεση που δέχεται ο αγώνας των χαλυβουργών από την παράταξη της ΠΑΣΠ που με χυδαία ψέματα προπαγανδίζει τη θέση των βιομηχάνων και λέει πως «η απεργία είναι συμφωνημένη με το Μάνεση». Μαζί με τη ΔΑΠ στην προηγούμενη απεργία σαμποτάρισαν τη συμμετοχή των συλλόγων στην απεργία, συκοφαντούσαν τον αγώνα των χαλυβουργών. Από κοντά και οι παρατάξεις ΕΑΑΚ-ΣΥΡΙΖΑ που είχαν το δικό τους μερτικό στην απεργοσπασία, καταψήφιζαν το ψήφισμα των ίδιων των χαλυβουργών,  σε αρκετές σχολές πρότειναν τη διεξαγωγή γενικών συνελεύσεων μετά (!!!) την απεργία.
Όλοι αυτοί, μαζί με μια μερίδα καθηγητών, τώρα πρωτοστατούν στην ίδρυση διάφορων καπέλων, μακριά από τους συλλόγους εργαζομένων, φοιτητών, καθηγητών που τάχα θα εμποδίσουν την εφαρμογή του νόμου-πλαίσιο.
Συνάδελφε-ισσα,
Ενημέρωσε και τους υπόλοιπους συναδέλφους, τους γονείς σου για το τι ετοιμάζει η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ
Οργάνωσε τον αγώνα σου με συνελεύσεις-εκδηλώσεις-συσκέψεις-περιοδείες-ενημερώσεις-διαμαρτυρίες ώστε το κάθε έτος και εξάμηνο, το κάθε εργαστήριο και αμφιθέατρο να γίνει κάστρο αντίστασης
Οργάνωσε νέο κύμα αλληλεγγύης προς τον ηρωικό αγώνα των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας και των υπόλοιπων εργοστασίων και κλάδων
Δυνάμωσε τη μεγάλη κοινωνική συμμαχία που χτίζεται κάθε μέρα. Συναντιόμαστε με το ΠΑΜΕ και τους εργάτες. Δυναμώνουμε τη συμπόρευση με τους μικρούς μαγαζάτορες και την ΠΑΣΕΒΕ, τους φτωχούς αγρότες και την ΠΑΣΥ, το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα και την ΟΓΕ, τους μαθητές και τα Συντονιστικά τους Όργανα.
Οργάνωσε τον αγώνα σου και δήλωσε ότι:
Δε θα δεχτούμε καμιά απόλυση γονιών ή εργαζόμενων συναδέλφων μας. Οργανωμένη, συλλογική αλληλεγγύη σε κάθε απολυμένο, σε κάθε άνεργο.
Άρνηση πληρωμών σε όλα τα χαράτσια -συλλογικά και οργανωμένα! Σε καμία γειτονιά να μην κόψουν το ρεύμα.
ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ! ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΣΙΤΙΣΗ-ΣΤΕΓΑΣΗ-ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ-ΒΙΒΛΙΑ-ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ! Εστιατόρια, κυλικεία στην ευθύνη του κράτους
Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που νομιμοποιεί τα ναρκωτικά και εμπορευματοποιεί πρόληψη-θεραπεία-επανένταξη.
Να πληρωθούν τώρα όλοι οι πρακτικάριοι που είναι απλήρωτοι.  Διεκδικούμε σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
Κανένας φοιτητής έξω από τις εστίες. Δωρεάν σίτιση για όλους τους οικότροφους. Ούτε σκέψη για νοίκια. Κανένας εργαζόμενος στις εστίες άνεργος ή απλήρωτος. Άμεση ανέγερση νέων εστιών, επισκευή και ανακαίνιση όλων των παλιών με κρατική δαπάνη.
Δε θα περάσει η δημιουργία πτυχίων πολλών ταχυτήτων-διαβατήριων για την ανεργία, η ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας.
Κανένας φοιτητής-καθηγητής στα Συμβούλια Διοίκησης. Οργανωμένα, με αποφάσεις των συλλογικών μας οργάνων εμποδίζουμε την προσπάθεια διεξαγωγής των εκλογών για τα Συμβούλια Διοίκησης.  Κανένας φοιτητής και καθηγητής στα άθλια ενιαία ψηφοδέλτια που συμβάλουν στη μετατροπή του κινήματος σε δύναμη υπεράσπισης της αντιλαϊκής πολιτικής
Παλεύουμε ενάντια στην κατάργηση του ασύλου.
Το συλλαλητήριο στις 9 Φλεβάρη να αποτελέσει σταθμό για την κλιμάκωση του αγώνα και προετοιμασία για νέα πανελλαδική, γενική απεργία.

 

Comments are closed.