Ανακοίνωση Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΜΑΣ

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών χαιρετίζει τους εργαζόμενους, καθηγητές και φοιτητές που με όπλο τις συλλογικές αποφάσεις των σωματείων και των συλλόγων τους πέτυχαν για ακόμα μια φορά τη ματαίωση των εκλογών για το Συμβούλιο Διοίκησης του ΑΠΘ. Δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι, επιτροπές αγώνα και μαζικοί φορείς αντέδρασαν και έβαλαν εμπόδιο στην εφαρμογή του νόμου-πλαίσιο που βάζει παραπέρα τους μεγαλοεπιχειρηματίες στις σχολές μας. Η οργανωμένη παρεμπόδιση των εκλογών αποτελεί παρακαταθήκη για την κλιμάκωση της πάλης σε κάθε σχολή το επόμενο διάστημα.

Παράλληλα καταγγέλλουμε τα στημένα επεισόδια που επιχειρήθηκε να προκληθούν από μερίδα καθηγητών. Πρόκειται για τη συμμαχία των «προθύμων», μόνιμους χειροκροτητές της αντιλαϊκής πολιτικής στην ανώτατη εκπαίδευση. Οι συγκεκριμένοι καθηγητάδες, με εμφανείς προθέσεις για δημιουργία κάλπικης έντασης και με τη συνοδεία τηλεοπτικών καμερών, έφτασαν μέχρι το σημείο να προπηλακίσουν φοιτητές κατά τη διάρκεια κινητοποίησης ενάντια στο νόμο-πλαίσιο που είχε αποφασιστεί από φοιτητικούς συλλόγους, τα συλλογικά όργανα των μελών ΔΕΠ και των εργαζόμενων. Η προσπάθεια τρομοκράτησης του οργανωμένου κινήματος έπεσε στο κενό, δε θα περάσει.

Είναι καιρός κάθε φοιτητής να βγάλει συμπεράσματα, να πάρει την οργάνωση της πάλης στα χέρια του. Να ξεμπλέξουμε μια για πάντα από τους υπερασπιστές της αντιλαϊκής πολιτικής.

Η ΠΑΣΠ στηρίζει με νύχια και με δόντια το νόμο και συμφωνεί στην ουσία του,υπερθεματίζει υπέρ της επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας δηλαδή των μισθών πείνας για τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας. Η όποια αντίδραση προβάλλεται από την ΠΑΣΠ κάτω και από την αντίθεση των φοιτητών στο νόμο είναι πρόκληση, κερδίζει απλώς χρόνο για την κυβέρνηση της.

Η ΔΑΠ στάθηκε από την αρχή υπέρμαχος του νόμου ,πρωτοστατεί στη μετατροπή του πανεπιστημίου σε παραμάγαζο των εταιρειών, «αγωνίστηκε» για την κατάργηση του ασύλου. ΠΑΣΠ,ΔΑΠ είναι δυνάμεις εχθρικές για τα συμφέροντα των φοιτητών , είναι οι παρατάξεις της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου που καταδικάζει τους γονείς μας στη φτώχεια και την ανεργία.

Προσπέρασε την ΑΡΕΝ του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Η αγωνιστικότητα τους φτάνει μέχρι την… προβολή της «αντισυνταγματικότητας του νόμου-πλαίσιο», μιλιά δε βγάζουν για τα πτυχία-σούπα πολλών ταχυτήτων, για τους επιχειρηματίες που αλωνίζουν στα πανεπιστήμια , για τους φοιτητές που θα αποτελέσουν το αυριανό φτηνό εργατικό δυναμικό, λεία στα χέρια της πλουτοκρατίας. Μαζί με τα ΕΑΑΚ υπερασπίζονται το σημερινό πανεπιστήμιο, δηλαδή το πανεπιστήμιο της αγοράς με τα διαλυμένα πτυχία και το τεράστιο κόστος σπουδών για την εργατική-λαϊκή οικογένεια. Έχουν ευθύνη για την κατάσταση του φοιτητικού κινήματος σήμερα, τρέχουν από δω και από κει να σταματήσουν το νόμο μακριά και έξω από το φοιτητικό κίνημα , δε θέλουν οι φοιτητές με τους συλλογικούς τους φορείς , μέσα από τους συλλόγους τους να βγούνε μπροστά.

Τώρα είναι η ώρα κάθε φοιτητής να μπει στον αγώνα! Να οργανώσουμε την πάλη σε κάθε σχολή, τμήμα, αμφιθέατρο και εργαστήριο με συσπείρωση στις επιτροπές αγώνα. Τώρα είναι η ώρα της συμπόρευσης με το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών στους αγώνες για να ξεκουμπιστούν οι επιχειρήσεις από τις σχολές, για επιστήμη στην υπηρεσία του λαού και της εξουσίας του!

Comments are closed.