Εμείς δεν ζούμε με 430€! Καμία υποχώρηση! Το μέλλον μας ανήκει!

Συνάδελφε-ισσα,      

Μην δεχτείς να σου περάσουν αλυσίδες για τα επόμενα 30 χρόνια. ΕΜΕΙΣ ΔΕ ΖΟΥΜΕ ΜΕ 400 €. Το εξάμβλωμα που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Μπακογιάννη προβλέπει:

  • 429,19€ καθαρά για όλους τους εργαζόμενους μέχρι 25 ετών, δηλαδή μείωση μισθών κατά 32%. Αυτοί που οδήγησαν 1 στους 2 νέους στην ανεργία τώρα μετατρέπουν και τους μισθούς σε επίδομα πτωχοκομείου.
  • Ανεξάρτητα από κλάδο και ειδικότητα θα παίρνουν όλοι οι νέοι μισθό – χαρτζιλίκι.

Δεν παραδινόμαστε. Τα μέτρα που ψήφισαν δεν είναι προσωρινά. Μας θέλουν να παρακαλάμε για μια δουλειά, να στεκόμαστε ώρες στις ουρές του ΟΑΕΔ, να τρέχουμε στα ψευτοπρογράμματα επανακατάρτισης για μια ζωή κόλαση.

Η δική τους ανάπτυξη εξαρτάται από τη δική μας εξαθλίωση

·     Οι φοιτητές-αυριανοί εργαζόμενοι θα αμείβονται με  430€ και θα δουλεύουν ατέλειωτες ώρες. Θα είναι η πρώτη ύλη για να μπουν μπροστά οι μηχανές της κερδοφορίας των μονοπωλίων.

·     Οι συνάδελφοι μας που δουλεύουν ήδη γνωρίζουν πολύ καλά τι κόλαση επικρατεί, τι όροι δουλειάς υπάρχουν για 200 και 300€.

·     Οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές και οι βιομήχανοι τρίβουν τα χέρια τους μπροστά σε αυτό το όπλο που τους δίνει το πολιτικό τους προσωπικό.

Πτυχία- διαβατήρια για την ανεργία ή για 430€

Αποκαλύπτεται γιατί θέλουν πτυχία πολλών ταχυτήτων-διαβατήρια για την ανεργία, γιατί οργανώνουν σεμινάρια, διαλέξεις, έρευνα με επιχειρήσεις.

Μας θέλουν φτηνή τροφή για τις επιχειρήσεις, και μας ετοιμάζουν από τώρα, με 3ετείς κύκλους σπουδών, με αποσύνδεση του πτυχίου μας από το επάγγελμα για να γίνουμε αύριο δούλοι των 400 ευρώ.

Αυτό σημαίνει σύνδεση του πανεπιστημίου με τις επιχειρήσεις που τόσο καιρό μας έλεγαν το υπουργείο και τα παπαγαλάκια του μέσα στις σχολές.

Αποδείχτηκε από πρώτο χέρι πως η παιδεία τους είναι ταξική. Θέλουν τα παιδιά του λαού να μην μπορούν να σπουδάσουν, να είναι αιώνιοι σκλάβοι για ένα κομμάτι ψωμί.

Ξέρεις από πρώτο χέρι πώς είναι να  πληρώνεις ένα «σκασμό» λεφτά για αναλώσιμα, στέγαση, σίτιση, μετακίνηση και βιβλία. Έρχονται και άλλα με τη μείωση της χρηματοδότησης για τη σίτιση. Οδηγούν τις λέσχες σίτισης και τα εστιατόρια σε κλείσιμο. Οι προϋπολογισμοί φτώχειας για τις σχολές  θα κάνουν την κατάσταση ανυπόφορη. Με τα νέα μέτρα αφαιρούν 80 εκατομμύρια ευρώ από την παιδεία.

430€ και μια γενιά που δεν θα αντιδρά, δεν θα διεκδικεί

Αυτοί που στήνουν εργασιακά Νταχάου απαιτούν να τσακιστεί το κίνημα που αμφισβητεί την πολιτική και την εξουσία τους. Γιατί οι σκλάβοι των 430€ στη «νέα Ελλάδα της ανάπτυξης» δεν  πρέπει να διεκδικούν.

Τροκοκρατικά διλήμματα, εκβιασμοί, κινδυνολογία, απειλές για «εμφύλιο πόλεμο», κατάργηση του ασύλου και ο κατάλογος της ιδεολογικής και κρατικής καταστολής δεν έχει τελειωμό. Τώρα θέλουν δημιουργήσουν σκηνές χάους στα πανεπιστήμια, τα ΤΕΙ και το κέντρο της Αθήνας. Αφού δεν τους βγήκαν οι προβοκάτσιες στη Νομική και αλλού τώρα επιστρατεύουν το Δήμαρχο Αθήνας Καμίνη και την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑ.ΟΣ-ΔΗΜΑΡ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ) που κατέθεσε νομοσχέδιο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων στο κέντρο. 

Ταυτόχρονα με τα συνθήματα «μακριά από τα συνδικάτα» και «έξω τα κόμματα» , η πλουτοκρατία θέλει στους τόπους δουλειάς, τα σχολεία, τις σχολές, να ριζώσει μόνο ο εκφοβισμός, η ανοργανωσιά, η πολιτική και οι νόμοι των κομμάτων της. Να βρεθεί η νεολαία απροετοίμαστη και υποταγμένη στην επιθετικότητα του κεφαλαίου.

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ,

ΣΕ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΣ. Με το ΠΑΜΕ μπροστά.

Εμπιστεύσου την πείρα σου

 

·     Αποδείχτηκε ότι η ΕΕ είναι λυκοσυμμαχία του κεφαλαίου και . Αυτά τα μέτρα εδώ και πολλά χρόνια έχουν δρομολογηθεί και έχουν ψηφιστεί από σοσιαλδημοκρατικές και φιλελεύθερες κυβερνήσεις σε όλη την Ευρώπη. Το 2006 η κυβέρνηση ντε Βιλπέν στη Γαλλία προωθούσε το «Συμβόλαιο Πρώτης Απασχόλησης» για τους νέους ώστε να γίνουν έρμαια των εργοδοτών  και αναγκάστηκε να το αποσύρει κάτω από την πίεση των  λαϊκών κινητοποιήσεων εργατών, φοιτητών, μαθητών.

·     Αποδείχτηκε ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι κόμματα της πλουτοκρατίας, των βιομηχάνων. Όλοι αυτοί που σήμερα πανηγυρίζουν για τη νέα δανειακή σύμβαση και μέχρι χθες σου έλεγαν ότι το μνημόνιο θα σώσει τη χώρα από τη χρεοκοπία είναι εχθροί σου. Χρεοκοπούν το λαό.

·     Όλοι αυτοί που σήμερα λανσάρουν «νέα» κόμματα για να σε εγκλωβίσουν, μέχρι χθες ψήφιζαν όλα τα μέτρα και στήριζαν το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Ακολουθούν την ίδια σάπια πολιτική με νέα ονόματα και ταμπέλες. Ψήφισαν τους εφαρμοστικούς νόμους και τη βάρβαρη πολιτική που θέλει να κάνει τους νέους εργαζομένους σκλάβους.

·     Όλοι αυτοί που σε καλούν σε «αντιμνημονιακό» αγώνα και ονειρεύονται «αριστερές κυβερνήσεις» δεν θέλουν να συγκρουστούν με την εξουσία των μονοπωλίων. Σε κοροϊδεύουν και σου τάζουν «εύκολες λύσεις» αφού δεν θέλουν και δεν μπορούν να πάρουν τον πλούτο που κλέβουν οι βιομήχανοι και οι τραπεζίτες από το λαό.

Εμπιστεύσου τη δύναμή σου

Ήρθε η ώρα να  τιμωρήσεις τα κόμματα της πλουτοκρατίας και τα δεκανίκια τους. Γύρνα την πλάτη στην ΠΑΣΠ και τη ΔΑΠ, τα φερέφωνα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ μέσα στις σχολές. Απομόνωσε τις ομάδες των ΕΑΑΚ-ΣΥΡΙΖΑ.

Ήρθε η ώρα να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου.

Με οργάνωση της πάλης σε κάθε σχολή και έτος, αμφιθέατρο και εργαστήριο και ενισχύοντας τη λαϊκή συμμαχία μπορείς να εμποδίσεις την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής

·      Όχι στους μισθούς – χαρτζιλίκι. Στις ατομικές συμβάσεις και στις μειώσεις μισθών κατά 32% για τους νέους μέχρι 25 ετών. Απαιτούμε συλλογικές συμβάσεις και σύγχρονους μισθούς με το πτυχίο μοναδική προϋπόθεση για επάγγελμα.

·      Καμιά απόλυση γονιών ή εργαζόμενων συναδέλφων. Μέτρα στήριξης των ανέργων.

·      Ούτε ευρώ για τις σπουδές μας . Δεν πληρώνουμε για τις σπουδές και τις ανάγκες της πλουτοκρατίας.

·      Μόνιμη Σταθερή Δουλειά για όλους

Να απορριφθούν τα μέτρα και η πολιτική που τα γεννά

Comments are closed.